Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, říjen 2015 - výsledky

5. 10. 2015

Ve finále opět nedala nikomu šanci Dana Hanušová a podruhé za sebou zvítězila

Tentokráte byl Senior Open pojat jako příprava na nadcházející mezinárodní seniorský turnaj Czech Old School, který začne v Pardubicích 8.10. a bude se hrát na středně těžkém modelu.

Hrálo se tedy na zveřejněném modelu pro Old School, zánovním mazání Beaten Path od Kegelu, ale často to na drahách vypadalo jako noc a den. Někteří hráči jako Petr Mráček, Dana Hanušová atd. si mazání pochvalovali a jiní se s ním zase nemohli srovnat.  A tak to bylo až do konce turnaje….

Petr Mráček jako v minulém Senior Open nasadil vysokou laťku a skoro ji udržel až do konce. Za celý den měl průměr 201,9 a také měl nejvyšší nához celého dne, 243. Ale měl ještě 241, 236 …. Vyhrál kvalifikaci společně s Janou Lébrovou (oba 1230 , Jana s handicapem), bohužel Superfinálová hra mu nevyšla. Třetí v kvalifikaci skončila Dana Hanušová , jen 12 kuželek za Petrem a Janou.

V semifinále se odděloval pouze 1 nepostupující, do KO části postupuje pouze 16 hráčů a tou smutnější byla Dáša Flegelová, když do té doby hrála velmi dobře. Tou šťastnější na druhé straně byla Dana Soukupová, která Dášu předběhla v součtu dvou her o pouhých 5 kuželek.

V KO, jako vždy, už jde do tuhého a tuto část nejlépe a s přehledem zvládl Petr Mráček, zahrál 243 a 221, a Danuši Krejčové nedal sebemenší šanci. Nejvyrovnanější souboj byl mezi dvěma rovináři, Milanem Jindřiškem a „juniorem“ Jirkou Vojířem. Přetahovali se o vítězství až dokonce a nakonec byl o 12 kuželek šťastnější Milan Jindřišek. Další velmi vyrovnaný souboj byl mezi Janou Lébrovou a Františkem Brokešem st., tam ani zlatá evropská zkušenost Janě nepomohla a s Františkem prohrála o 22 kuželek, kdy ve druhé hře nedokázala stáhnout náskok soupeře z první hry. Mohla ještě pomýšlet na postup díky výkonu jako Lucky loser, bohužel stejný výkon jako Antonín Osička, ale nižší nához jí zavřel cestu do Superfinále. Naopak postoupil Josef Bešík, i když svůj zápas s Danou Hanušovou prohrál o 35 kuželek.

V Superfinále jsem se těšil na vyrovnané výkony. Oni byly, ale až od druhého místa. Dana Hanušová si v pohodě dokráčela pro první místo a upevnila si vedení v celoročním žebříčku. Díky dobré koncovce stačilo 191 Tomáši Rathouskému na 2.místo. Třetí Vlado Pitaš mohl jenom zpytovat svědomí, protože do 5. frejmu byl Daně vyrovnaným soupeřem, potom dvakrát nedohodil a jen tak tak mu to stačilo na bednu. O tři kuželky se na ní nevešla čtvrtá Blanka Hanusíková a o 7 kuželek pátý Josef Bešík.

Předposlední Senior Open v tomto roce se odehraje v Pardubicích v sobotu 7.11., kdy se ještě dají sbírat body do celoročního žebříčku. 

Výsledková listina

Roční žebříček

img_0837.jpg