Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, prosinec 2016 - Výsledky

5. 12. 2016

Ale na začátku to tak nevypadalo, pozdější vítěz Jirka Vrážel hrál velmi dobře, nicméně byli v kvalifikaci i lepší.

Poslední díl letošního Senior Open se hrál na jednodušším mazání a tak byla k vidění krásná čísla. Nejvyšší nához si připsal Jarda Chaloupka ve své čtvrté hře (273), ale bylo jich více.

V kvalifikaci dominoval Josef Bešík před Jardou Chaloupkou a Vladimírem Pitašem, který také hodil pěkných 250.  V závěsu za nimi byli Dana Hanušová a Jirka Vrážel.

Poslední postupová místa do semifinále byla opravdu na hraně, o jednu kuželku nepostoupil Antonín Osička, tím šťastným postupujícím byl Jiří Klečka, který to pak dotáhl až do finále.

V KO semifinále bylo k vidění několik velkých překvapení. Jirka Vojíř porazil Vladimíra Pitaše, který pak jako poslední postoupil do finále jako šťastný poražený. Danuše Krejčová porazila Milana Souška a Jiří Klečka sice prohrál s Josefem Bešíkem, ale jako nejlepší poražený do finále postoupil také. Další souboje zase byli jen o několik kuželek. ( např. Jarda Chaloupka-František Bora 353-351 )

Ve finále nebylo o vítězi pochyb, Jirka Vrážel zahrál 231 a 222 a zaslouženě si odvezl finanční prémii a také sadu parfémů od sponzora turnaje. Za ním bylo pořadí vyrovnanější, největšího úspěchu se v Pardubicích dočkala Danuše Krejčová, která po hrách 212 a 198 bere 2.místo a je také nejlepší ženou turnaje. Třetí pak skončil celý den vyrovnaně hrající Ladislav Schůt.

V celkovém ročním pořadí zvítězil Vladimír Pitaš před Danou Hanušovou a Milanem Jindřiškem. Prvních 36 hráčů dle propozic postupuje do celoročního finále, kde budeme hrát o ceny za ca 30.000,-Kč a uskuteční se v neděli 29.1.2017.

Výsledky se také ještě promítnou do Senior Masters 2016...

Výsledková listina

BZ Senior Open - roční žebříček

2016-12.jpg