Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, květen 2015 - výsledky

9. 5. 2015

V pátek na státní svátek se odehrál další turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích.
Tento turnaj si přijelo zahrát 28 hráčů a hráček z celé ČR a hrálo se na sportovním mazání, na kterém se v těchto dnech hraje Mistrovství světa zrakově postižených v Soulu v Jižní Korei. Tímto zdravíme naši početnou výpravu na druhou stranu zeměkoule. Toto mazání je pěkně hratelné a je to i vidět na výsledcích tohoto turnaje.
Kvalifikaci na 6 her ovládl s přehledem Petr Tomášek náhozem 1251 bez handicapu, druhý byl Pepa Bešík 1220 bez handicapu a třetí byl Josef Bočan 1277 bez handicapu.
Semifinálové kole průběžné pořadí zcela přeházelo a do 1. kroku finále mezi nejlepších 16 hráčů šel z prvního místa Jirka Hindrák, druhý byl Petr Tomášek a třetí Dana Hanušová.
První finálový krok, který hraje 1. proti 16., 2. proti 15., atd. vyzněl v převážné většině pro favority a dále postupovali hráči, kteří byli lépe umístění po semifinále. 

Do Superfinále, které se hraje pouze na jednu hru, postoupilo 8 vítězů a 2 nejlepší poražení z prvního finálového kola. Velice smolně vypadl Láďa Schůt, který nepostoupil jen díky nižšímu náhozu bez handicapu. 
Ve finále začal výborně Jirka Hindrák a dlouho to vypadalo, že si neohroženě dojde pro vítězství. V šestém frejmu, ale přišel split a na Jirku začala zle dotírat Dana Hanušová. Ta potřebovala na vítězství 3 strajky v desátém frejmu. První se ještě podařil, ale druhý už ne. 
Díky tomu tedy Jirka Hindrák zvítězil náhozem 261. Druhé místo obsadila Dana Hanušová náhozem 255 včetně handicapu a třetí místo vybojoval Vladimír Lukeš náhozem 220 včetně handicapu.
Prvních šest finalistů posbíralo pěkné pricemoney a nejvíce 1.500,-Kč si tedy odvezl domů Jirka Hindrák.

Letos poprvé je k dispozici i Roční žebříček BZ Senior Open 2015, v němž jsou po dnešku započítány 4 odehrané turnaje.
Celkové pořadí v květnovém BZ Senior Open:
Jiří Hindrák 
Dana Hanušová 
Vladimír Lukeš
Zdeněk Havlíček 
Ivan Lank 
Blanka Hanusíková
Jiří Klečka
František Brokeš
Petr Tomášek
Petr Mráček 

Pořadí v Celoročním žebříčku:

116 bodů Dana Hanušová

98 bodů Ivan Lank st.

93 bodů Lébrová Jana

Výsledková listina

Celoroční žebříček

wp_20150508_003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wp_20150508_001.jpg