Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, červenec 2015 - výsledky

13. 7. 2015

Od startu až do cíle to byla jízda Ivana Lank st.

První letní Senior Open se odehrál na papírově lehčím typu mazání, ale ani tak nepadaly dvoustovky jako na běžícím pásu. Nejvyšší nához měl vítěz Ivan Lank (236) a nejlepší průměr stejný hráč a to 194,9. Takže zase tak lehké to úplně nebylo.

Kvalifikace naznačila, že Ivan Lank hraje v dobré pohodě a v kvalifikaci byl výkonem 1153 třetí, druhá byla v tu chvíli nejlepší žena Dana Hanušová 1163. Ale všechny v kvalifikaci přejel Josef Bešík s náhozem 1221.

Ten semifinále trochu tápal a v tu chvíli už Ivan Lank převzal otěže a nepustil je až do konce. Semifinále výkonem 420 vyhrál a získal tím volný los do KO souboje a tím prakticky volnou cestu do Superfinále. Druhý byl nejlepší rovinář Milan Jindřišek a třetí také Milan, ale Soušek. V tuto chvíli byla nejlepší ženou na pátém místě minulá vítězka Anna Brokešová.

Tak jako vždy chleba se začal lámat v KO soubojích, kde o napínavé okamžiky opravdu nebyla nouze. Josef Bešík otočil nepříznivou první hru s Tomášem Rathouským a postoupil o 20 kuželek. Tomáš Rathouský také nesmutnil a do Superfinále postoupil jako poslední Lucky loser. Nejpřekvapivější postup zařídil Drahomír Koukal, který vyřadil druhého po semifinále Milana Jindřiška. Tento turnaj byl jeden z mála kdy většina soubojů byla velmi brzy rozhodnuta. Jako nejlepší lucky loser postoupila také Anna Brokešová, i když prohrála v KO soubojích v pohodě hrající Blankou Hanusíkovou.

Drahomír Koukal si svoji nejlepší hru schoval do Superfinále (222) a dlouho to vypadalo, že vyhraje. Ale…ale zařádil Ivan Lank, který proto, aby vyhrál, musel v devátém a desátém frejmu dát samé strike a to se mu povedlo a o 3 kuželky zvítězil!!!  Na třetí místo dosáhl za 206 Petr Mráček, jen o 5 kuželek zpět byl na čtvrtém místě František Brokeš a jen o kuželku zpět za rovných 200 na pátém, nejlepší žena, Dana Hanušová. Na šestém ještě stále v rekonvalescenci Tomáš Rathouský a sedmý vítěz kvalifikace Josef Bešík. Na osmém místě druhá žena Blanka Hanusíková a o deváté se skoro podělili Milan Soušek a Anna Brokešová, ale Milan měl lepší nához bez HDC a tak skončil devátý.

Nejvíce price money a tím i nejvíce úsměvů si odvezl do Jaroměře Ivan Lank st. Gratulujeme!

Výsledková listina

Roční žebříček

Na fotce je nejlepší šestice:

img_0764.jpg