Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ senior open - červenec 2018

10. 7. 2018

Letos poprvé zvítězila Blanka Hanusíková

Jednoduché to ale neměla, protože celý den hrál nejlépe František Brokeš st., s čistým průměrem bez HDC a ve finále Blanku potrápil a ta uhájila vítězství o pouhé 2 kuželky.

V kvalifikaci vládl s pěti dvoustovkami František Brokeš st. před Danou Hanušovou (to byli jediní přes 200 průměru) a třetí byl nestárnoucí rovinář Tomáš Rathouský.

V semifinále se nám poskládaly krásné dvojice, Fanda Brokeš hrál proti svojí ženě Aničce Brokešové a dlouho zvažoval, jak má hrát, aby měl doma klid. Sport samozřejmě zvítězil a bez starostí postoupil do finále. V další dvojici se utkaly dvě zlaté medailistky z nedávného ME seniorů, Dana Hanušová s Blankou Hanusíkovou. Tentokráte byla lepší Blanka a do finále postoupila ona. Nejvyrovnanější byla dvojice Petr Tomášek a Milan Soušek, kdy Petr zvítězil poměrem 403-396, ale Milan smutný nebyl, postoupil do finále jako nejlepší Lucky loser. Ostatní souboje tolik vyrovnané nebyly, ale vždy byly dramatické a jako druhý šťastný postupující do finále se nakonec radoval Josef Bešík.

Ve finále se dlouho bojovalo o stupně vítězů, František Brokeš st. v poslední frejmu parohy a nakonec ale velmi hezké 2.místo o 2 kuželky za vítěznou Blankou Hanusíkovou. A třetí nakonec velmi stabilně celý den hrající Petr Tomášek. Na dalších místech o pár kuželek zpět skončili Ladislav Schůt a Jiří Klečka.

V celoročním pořadí se díky druhému místu dostal František Brokeš na čelo, druhá je zatím Dana Hanušová a třetí Blanka Hanusíková. 

Další turnaj série budeme hrát 12.8 a přihlásit se můžete ZDE. (pozn.: ve stejný den se hraje i Moravia Open v Brně).

Výsledková listina ke stažení

img_8089.jpg