Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bowlingzone Senior Open - březen

11. 3. 2020

Ve druhém dílu Senior Open vítězí Anna Brokešová

Anna Brokešová hrála co potřebovala a v dramatickém finále zvítězila o pouhou kuželku.

Po minulé výhře Dany Hanušové, je to již druhá žena na nejvyšším stupínku.

Kvalifikaci ale ovládla Dana Hanušová, před Adamem Vondráčkem a Standou Dohnálkem a vypadalo to, že si Dana půjde pro double.

A potvrzovala to i v KO semifinálovém souboji , kde hodila 222 a 236 a nedala Oldovi Smékalovi šanci. Ten ale hrál také dobře a jako šťastný poražený postoupil do finále také. Nejvyrovnanější semifinále bylo mezi Jiřinou Zapletalovou a Marií Horákovou, kdy po první hře Jiřina vedla o více jak 30 kuželek ale nakonec zápas o 2 kuželky ztratila v poměru 325:327. Ostatní nasazení vcelku hladce postoupili, Standa Dohnálek dokonce skoro o 100 kuželek. Ještě jeden vyrovnaný zápas v semifinále jsme viděli mezi Annou Brokešovou a Milanem Jindřiškem, kdy Milan mocně finišoval, nakonec sice prohrál 377:362 , ale do finále jako druhý šťastný poražený postoupil také.

Ve finále Dana Hanušová dala 223 a kdo jí jen trochu konkuroval byla právě Anna Brokešová , která hodila rovných 200. Vše se rozhodovalo až v závěru druhé hry, kdy v 10. frejmu měla Dana split a po té nedala ani jednu kuželku, když se snažila split dohodit. Anna Brokešová také nedohodila 10. frejm , ale v součtu s handicapem se při stejném náhozu ve druhé hře dostala na 1. pozici o již zmíněnou jednu kuželku a vyhrála. A těsně za nimi na třetím místě při dvou vyrovnaných výkonech skončil Standa Dohnálek.

V celoročním pořadí po dvou turnajích vede Dana Hanušová před Annou Brokešovou a Oldřichem Smékalem.

Další turnaj série se odehraje v neděli 12.4.

Výsledková listina ke stažení                                               Roční žebříček

img_1568.jpg