Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. turnaj Bowlingzone Senior Open pro Zdeňka Havlíčka

7. 1. 2015

Zdeněk Havlíček tady zazářil... ale promluvit organizátory nejen o Zdeňkovi, ale o celém turnaji:

Velká jízda Zdeňka Havlíčka až na vrchol !

V neděli se odehrál  7. turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích a bylo se na co koukat, hlavně v od finálových kol na Zdeňka Havlíčka.

Turnaj byl plný zvratů a hlavně semifinálové a finálové boje byly někdy na ostří nože, protože v nich rozhodovaly 2 kuželky nebo i jen handicap!

Kvalifikaci na 6 her suverénně ovládl Petr Mráček   ( průměr  231,83 !!!! ) před Jirkou Hindrákem a Zdeňkem Havlíčkem. Petr Mráček svůj skvělý výkon korunoval v první hře nejvyšším náhozem turnaje, 278.

Semifinále zamotalo s celkovým průběžným pořadím a po semifinále byl na tom nejlépe Josef Bešík, následovaný Jaroslavem Morávkem a Františkem Brokešem. Petr Mráček držel svoji skvělou formu a co hra tak minimálně dvoustovka. Překvapením bylo, že do finálové části nepostoupil dvojnásobný vítěz Tomáš Rathouský a Jirka Hindrák, který si to pokazil poslední hrou (155), stačilo mu 12 kuželek navíc.

Vyřazovací boje jsou už ale úplně jiná káva! To poznal i Josef Bešík, když ho ve vyřazovacích bojích o 13 bodů vyřadil ze 16. místa postupující Zdeněk Havlíček. O 3 body, tedy o méně než handicap také postoupila Dana Hanušová a o 2 body také postupoval Petr Mráček.

Nejlepší svoji hru si nechal Zdeněk Havlíče k až do superfinále, 235 bez handicapu nedalo nikomu šanci jen pomyslet na 1. příčku. O druhou příčku si to rozdalo duo legend, Blanka Hanusíková a Dana Hanušová . Po skončení hry ale bylo nerozhodně 213-213, takže musel rozhodovat rozhoz, protože Superfinále se hraje od nuly. V něm dala Dana strike a Blanka 9 a skončila třetí. Boje o další umístění byly také velmi napínavé, vždyť o čtvrtém místě rozhodoval vyšší nához a ten měl o kuželku lepší Dalibor Polívka . Pátý skončil Jiří Klečka a šestý Ladislav Schůt. Superfinále se nepovedlo do té doby výborně hrajícímu Petru Mráčkovi, skončil až na osmém místě a sedmému Františku Brokešovi. Ale superfinále je superfinále……..

Celkové pořadí :

  1. Zdeněk Havlíček
  2. Dana Hanušová
  3. Blanka Hanusíková
  4. Dalibor Polívka
  5. Jiří Klečka
  6. Ladislav Schůt
  7. František Brokeš
  8. Petr Mráček

A my jen k tomu ještě dodáme, že Senior Open se započítává do seniorského žebříčku Senior Masters, resp. každému hráči šest jeho nejlepších výsledků v roce 2014. Takže už ne všechny body se do žebříčku započítávají, neboť se jedná již o turnaj sedmý....

Výsledková listina