Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. turnaj Bowlingzone Senior Open pro Vláďu Podzimka

7. 1. 2015

V neděli 2.3. se odehrál  3. turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně v Pardubicích Bowlingzone. Tato série je organizována ve spolupráci s ESBC CZ  a je započítávána do Seniorského bodovacího žebříčku ČR 2014.

Při třetím pokračování série bylo vybráno delší hausové mazání o délce 41 stop a i když vypadalo jednodušeji, někteří hráči potřebovali trochu času než ho přečetli. Poprvé se první finálový krok hrál v 16 hráčích a superfinále v osmi hráčích. Přidalo to na atraktivitě a zajímavosti celého turnaje.

Kvalifikaci vyhrál s jasným náskokem Petr Tomášek, který hrál skvěle a jeho průměr po kvalifikaci bez započítání handicapu byl 226,5. Druhá po kvalifikaci byla nejlepší žena, minule vítězka, Blanka Hanusíková a těsně třetí Dana Hanušová.

V semifinálovém kole se skvěle předvedl Stanislav Nejezchleba, který zahrál 202 a skvělých 267 a z prvního místa postoupil do finále. V těsném  závěsu následovala vítěz kvalifikace Petr Tomášek a z třetího místa Ladislav Schůt. Šťastným posledním postupujícím byl Milan Jindřišek, kterému na finále stačilo 199 a 145 kuželek.

V 1. finálovém vyřazovacím kroku došel dech nejlepšímu ze semifinále Stanislavovi Nejezchlebovi, který podlehl poslednímu postupujícímu Milanu Jindřiškovi o 26 kuželek. Finále nejlépe vyšlo Vratislavu Kulhánkovi, vypadalo to, že chytl úžasnou formu a výkony 258 a 233 nedal v KO systému soupeři žádnou šanci. Nejvyrovnanější byl duel Dany Hanušové s Jardou Kovaříčkem, kdy Dana málem o finále přišla, když jí druhá hra 160 moc nevyšla.

SUPER finále vždy nabízí velmi zajímavou a napínavou podívanou. Bylo tomu i tentokrát a ještě to bylo umocněno tím, že jsme hráli poprvé s 8 hráči. Ve finále bylo ale vše jinak. Do 9 frame o vítězství bojoval Vladislav Podzimek a Jaroslav Morávek. Jarda Morávek ale nedohodil v 10 frame a bohužel mu to stačilo a to ještě s velkým štěstím jen na 3. místo. Posledních 5 strike, skvělý závěr, to byla vizitka Vráti Kulhánka, který doslova vybojoval druhé místo. Skvěle také finišovala Dana Hanušová, také měla posledních 5 strike, a s výsledkem 234 skončila na kuželku stejně jako Jaroslav Morávek. Její smůla byla, že Jarda 234 nahrál bez handicapu a tedy skončila na čtvrtém místě.

Celkové pořadí finalistů:

  1. Vladislav Podzimek
  2. Vratislav Kulhánek
  3. Jaroslav Morávek
  4. Dana Hanušová
  5. Petr Tomášek
  6. Blanka Hanusíková
  7. Josef Bešík
  8. Milan Jindřišek

Výsledková listina