Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. turnaj Bowlingzone Senior Open potřetí kořistí Tomáše Rathouského

7. 1. 2015

Senior OPEN potřetí kořistí Tomáše Rathouského !

V neděli se odehrál  11. turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích. Hrálo se na těžším modelu, který je připraven pro nadcházející mezinárodní turnaj CZECH OLD SCHOOL BOWLING CUPu. Nicméně někteří hráči s těžším modelem neměli žádný problém.
To dokazovala i kvalifikace, kterou vyhrála Blanka Hanusíková s průměrem 213,83, cože je na tomto mazání úctyhodné. Hezký výkon legendy. Na druhém místě skončil o 10 kuželek Tomáš Rathouský, který po několika pokusech na tripl v tomto turnaji celý den odehrál ve vysokém tempu a se skvělými výsledky. A třetí nejlepší kvalifikanta byl Vráťa Kulhánek, který otevřel celý den výbornými 250. Ale ani to nestačilo na nejlepší nához turnaje. Ten byl ještě o 15 kuželek více, 265, a zasloužila se o něj Dana Hanušová.
I semifinále padala pěkná čísla, Jirka Stulík a Vráťa Kulhánek 243, Jana Lébrová 235, Miroslav Oliva 232, Josef Bešík 228 atd.  Skvěle vyrovnaně vyhrála semifinále Jana Lébrová 235 a 209, druhý se stejným výkonem ale nižším náhozem ve formě hrající Tomáš Rathouský ( 225 nižší nához ) a třetí Josef Bešík za 174 a 228. Překvapením bylo vypadnutí Blanky Hanusíkové, která po vynikající kvalifikaci zahrála 143 a 167 a to v žádném případě na účast ve finále nestačilo. Posledním postupujícím byl František Kučírek, který to tak vrátil Jirkovi Vojířovi, který v minulém turnaji byl poslední postupující o 1 kuželku právě před Františkem. Teď to Jirka dostal o 6 zpátky. 
V prvním kroku, jako už skoro pravidlem, se v KO systému děly věci. Milan Soušek si to přivolal, když řekl, že ještě nikdy nepostoupil přes KO do Supefinále a že určitě vypadne. Tak jo, řekla si štěstěna, on to nechce….. a prohrál o kuželku s Miroslavem Olivou. Ale i další souboje byly na ostří nože a maximálně vyrovnané. Posuďte sami:  Vladimír Pitaš – Boris Fencl 386:384 ,  Jaroslav Růžička-Vladimír Podzimek 392:388 . U některých dvojic opravdu rozhodovaly až poslední hody. O štěstí zase mohou hovořit František Kučírek a Vráťa Kulhánek, kteří v novém systému turnaje postoupili jako Lucky Losers za 406 a 392.
Ve finále nedal šanci nikomu Tomáš Rathouský a zaslouženě už potřetí zvítězil na BZ SENIOR OPEN. O druhém místě rozhodoval pouze handicap a díky tomu, že je starší, byl na druhém místě Vladimír Pitaš před Jirkou Stulíkem. Oba ve finále zahráli 200. Od 4. do sedmého místa to bylo hodně našlapané, rozhodovalo pouhých 10 kuželek v pořadí  Jaroslav Oliva, Miroslav Růžička, Josef Bešík a nejlepší žena turnaje Jana Lébrová. Další pořadí do 10. místa 8. František Kučírek , 9. Vráťa Kulhánek a 10. Dana Hanušová
Další turnaj Bowlingzone Senior Open bude  předvánoční  a to 14.12. 2014.

Výsledková listina