Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. turnaj Bowlingzone Senior Open - 244 Petra Tomáška

7. 1. 2015

Na vítězství bylo potřeba zahrát čistých 244 !!!!
V neděli se odehrál  10. turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích a díky lehčímu mazání se bylo opravdu na co dívat, dvoustovek spousta a nejvyšší výkon 278 Blanky Hanusíkové stál za to.
Už kvalifikace naznačovala, že se bude hrát hodně vysoko, vždyť jenom 8 hráčů z celé kvalifikace nemělo hozeno 200 !  Kvalifikaci ovládlo duo H+H, Dana Hanušová a Blanka Hanusíková ( 1290 a 1262 na 6 her ), úspěšně jim na třetím místě sekundoval třetí Petr Mráček 1239, který se pomalu rozehrával, ale konec kvalifikace měl skvělý ( 236 a 232 ).
Semifinále bylo velmi zajímavé, nejdříve se zdálo, když Blanka Hanusíková hodila 278, že je tak rozehraná, že pojede až na vrchol. V další hře ale bylo 174 a euforie trochu opadla., ale i to jí stačilo na 1.místo v semifinále, druhý Petr Mráček, který se v kvalifikaci skvěle rozehrál ( 234 a 212 ) a třetí Dana Hanušová ( 226 a 201 ).  A i další hráči měli skvělé výsledky, namátkou kmotr Vladimír Pitaš ( 245 ), který touto hrou zachraňoval semifinále.
Smutným nepostupujícím byl František Kučírek, kterého si o 1 kuželku „vychutnal“ nestárnoucí Jirka Vojíř, který nastupoval v prvním kroku semifinále proti nejlepšímu, a tou byla Blanka Hanusíková.
Kdo tady nebyl, neuvěří.  Jirka Vojíř potrápil Blanku Hanusíkovou, která když dohrála svoji druhou hru, řekla lakonicky „ A je to v pytli“. Na řadu šel Jirka a stačilo mu v desátém frejmu dohodit a 7 a vyprovodil by Blanku domů. Jirkovi nepřál bowlingový bůh a bohužel mu nadělil kuželky číslo 4 a 6, s čímž si neporadil. A Blanka si hodně oddychla.
I v dalších KO zápasech to bylo velmi vyrovnané, Dana Hanušová zlomil Dagmar Prokopovou až ve druhé hře sérií strike, Boris Fencl s Petrem Tomáškem bojovali až do posledního frejmu, šťastnější byl Petr.
A pak tu byli 3 muži, kteří nedžentlmensky J vyprovodili dámy svými skvělými výkony. Petr Mráček ve skvělé formě ( 227 a 249 ) Dášu Flegelovou, František Brokeš ( 214 a 199 ) Anežku Lencovou a Josef Bešík (185 a 227 ) Annu Brokešovou.
V Superfinále to bylo zajímavé, pozdější vítěz Petr Tomášek v první frejmu nedohodil devítku, druhá Dana Hanušová ve druhém frejmu 6 2, atd. Nicméně potom Petr Tomášek předvedl 8 strike v řadě a prakticky nebylo co řešit. Druhá Dana mu zdárně sekundovala ale chyběl jí právě ten druhý frejm. Třetí místo si s poklidem pohlídala Blanka Hanusíková, i když jak sama řekla, kdyby měla ještě 2,3 frejmy tak vyhraje. Je pravda, že končila několika strike.
Bitvu o 4 místo vyhrál o 1 kuželku Josef Bešík před nejlepším rovinářem Milanem Jindřiškem a dvojnásobným vítězem Tomášem Rathouským. Forma odešla Petru Mráčkovi a za 163 skončil až 7. a také Františku Brokešovi, který skončil na posledním osmém finálovém místě.
Další turnaj Bowlingzone Senior Open bude jako příprava na Czech OLD SCHOOL, které se uskuteční v Pardubicích 13.-15.11.2014.

Výsledková listina