Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. turnaj BZ senior Open 2017

6. 3. 2017

Na prvním Senior Open nevyšla jízda start - cíl 

Mluvím o Jardovi Chaloupkovi , který od začátku až skoro do konce udával tón celému turnaji. Kvalifikaci s přehledem vyhrál s krásným čistým průměrem přes 223. V semifinále přidal ještě 212 a 237 a vypadalo to, že mu nikdo nebude stát v cestě za vítězstvím. Opak byl pravdou.

V kvalifikaci hrál také skvěle Zdeněk Havlíček st., který byl po kvalifikaci druhý a třetí v této části turnaje byl taky velmi dobře hrající Standa Dohnálek.

V KO semifinále se odehrávají krásné souboje a dnes byl jeden z nejlepších mezi Františkem Kučírkem a Zdenkem Havlíčkem, který nakonec skončil 404-401 pro Zdenka Havlíčka. František Kučírek ale také nebyl smutný, protože proklouzl do finále jako první šťastný postupující. Další zajímavý souboj byl mezi Annou Brokešovou a Dagmar Prokopovou, tady se nakonec radovala Anna Brokešová poměrem 392-381 a ani tady nebylo smutného poraženého, Dagmar Prokopová také s 2. nejvyšším náhozem do finále prošla. Jednoznačně ze svých dvojic postoupili Jarda Chaloupka 449 a Standa Dohnálek 436. Ostatní souboje byly vyrovnanější a černého Petra o postup do finále dostala dnes dobře hrající Anežka Lencová, chyběly jí pouhé 3 kuželky.

I když měl Jarda Chaloupka celodenní průměr 214, tak ve finále v první hře hodil svoji nejhorší hru 157 a bylo prakticky po nadějích a skončil až na 11. místě. V první hře se o vítězství prali 4 hráči, Zdeněk Havlíček 224, František Kučírek 223,  Standa Dohnálek 215 a Dana Hanušová 211. Standa s Danou druhou hru nezahráli dobře a tak Zdenkovi Havlíčkovi stačilo 205 na vítězství v turnaji. Na druhé místo díky druhé hře poskočil Tomáš Rathouský a třetí místo „zbylo“ na Františka Kučírka. Na čtvrté se díky druhé hře 227 vyškrábala Blanka Hanusíková a pátý skončil vyrovnaně hrající Jirka Egert.

Prvních pět si odvezlo pěkné finanční prémie a dárky a také dobré body do celoročního žebříčku.

Další díl Bowlingzone Senior Open bude v neděli 16.4. 2017 a přihlásit se můžete na

http://www.obsazovacky.cz/turnaje/entry.php?lang=cz&id_turnaj=1305

Výsledková listina ke stažení

1.-turnaj---vitezove.jpg