Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. Propozice

Propozice Velké ceny seniorských šampionůlogo-seniorbowling-2015-svetle.jpg

Grand Prix of Senior Champions

  1. Charakteristika turnaje: výroční samostatný turnaj nominovaných seniorských šampionů (nejedná se o otevřený turnaj).
  2. Právo účasti: přehled seniorských bowlingových akcí, na jejichž základě vzniká v letošním roce právo nominace na tento turnaj je uveden na internetových stránkách spolku Seniorbowling CZ ZDE. Hráči s právem účasti jsou průběžně doplňováni po skončení tam vyjmenovaných akcí. Turnaj je určen výhradně těmto úspěšným seniorům, nelze se do něj hlásit volně. Navíc pořadatel má právo, nikoliv však povinnost, přidělit 2 divoké karty.
  3. Místo konání: Bowlingzone Pardubice, 18 drah AMF
  4. Termín konání: 9. ledna 2021
  5. Herní systém: základní hry: polovina přihlášených hráčů odehraje 3 hry na krátkém mazání a poté se přesunou na 3 hry na dráhy s dlouhým mazáním, druhá polovina hráčů naopak, nejprve 3 hry na dlouhém a pak 3 hry na krátkém. Oba mazací modely jsou sportovního charakteru. Dráhy se losují, trénink 8 minut pro každou sadu 3 her. Součet všech 6 her + náležející HDC určí pořadí hráčů, z něhož 12 nejvýše umístěných postupuje do Finálové části.

Pro Finálovou část budou připraveny 3 mazací modely: krátký (stejný jako pro základní hry), střední a dlouhý (stejný jako pro základní hry). Mazací model pro Finálovou část na místě z těchto 3 modelů vybere nejlepší hráč po základní části. Na dráhy jsou hráči nasazováni, trénink 6 minut. Finálová část se hraje na součet 3 her, přičemž každá hra se odehraje na jiném páru drah (po každé hře posun o 1 pár drah doprava). K součtu z těchto 3 her se připočítává 50% součtu základních 6ti her. Konečné pořadí Finálové části je určeno uvedeným celkovým součtem.

DODATEK: pokud se akce zúčastní 6 a více žen, bude soutěž probíhat pro muže a ženy odděleně jako nezávislé klání s tím, že to, co je určeno jako odměny nejlepším mužům by bylo stejné i pro nejlepší ženy. Pokud počet žen zůstane nižší, než 6, bude soutěž společná pro muže a ženy bez rozlišení, včetně cen.

  1. Hendykepy: Ženy +8 bodů na hru. Věkový: +1 bod za každý rok nad 65 let (66 = +1 bod na hru, 67 = + 2 body na hru, atd). Hendykepy jsou přiznány pro všechny hry bez výjimky.
  2. Příprava drah: mazací modely budou zveřejněny cca týden před zahájením turnaje. Dráhy se mažou automatickou mazačkou AMF před základními hrami a Finálovou částí.
  3. Registrace do turnaje: obsazovací listina bude otevřena cca měsíc před dnem konání této akce. Registrace bude možná přímo přes Obsazovačky.cz nebo přes stránku turnaje na www.seniorbowling.cz.
  4. Startovné: 500 Kč. Opakovaný start není možný.
  5. Ceny pro úspěšné: 1. až 3. místo: speciální poháry, věcné ceny, finanční ocenění: 1. místo 3.000 Kč, 2. místo 2.000 Kč, 3. místo 1.000 Kč. 4. a 5. místo: věcné ceny. Nejlepší žena v případě, že nebude soutěž oddělená pro muže a ženy zvlášť: věcná cena. V případě účasti 6ti a více žen na akci budou stejné odměny odděleně i pro ženy.
  6. Výsledkový servis: www.seniorbowling.cz, výsledky budou předány ČBA ke zveřejnění a vložení do databází hráčů.
  7. Při hrách je hráčům zakázáno rušit ostatní hráče nevhodnými projevy, používat komunikační techniku, mít na hráčských stolcích nápoje v neuzavřeném obalu.
  8. Turnaj na místě organizuje určený rozhodčí, jehož výklady jsou pro hráče vždy závazné.
  9. V odůvodněných případech má organizátor turnaje právo operativně změnit tyto Propozice.
  10. Pořadatel: Seniorbowling CZ z.s., Milan Soušek