Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 07.04.2024 Chomutov - výsledky

8. 4. 2024

Letos druhý Český Seniorský Pohár se odehrál 7. dubna v Chomutově na obtížném krátkém mazacím modelu Boardwalk. Účast byla taková, jak je v Chomutově obvyklá, dnes to bylo 46 hráček a hráčů. Vysoké hry byly k vidění spíše výjimečně, snaha však byla patrná u všech. Dnes to bylo hodně i o hlavě, aby hráči nepodléhali depresi z her nižších, než mají ve zvyku z jiných mazacích modelů.

Kvalifikaci zvládl bravurně Adolf Klepáček (1267), za ním je druhá Irča Straková (1194) a třetí Standa Nejezchleba (1192). Nejvyšší hru kvalifikace 254 si zahrál Áda Klepáček, což nakonec zůstalo i náhozem celého turnaje. Zajímavé věci se děly kolem čáry postupu do finále, jež je určeno tradičně pro 36 nejlepších po kvalifikacích. Pár lidí už si balilo fidlátka s tím, že s takovým součtem postoupit nemohou. Faktem je, že na jiných ČSP by se jejich obavy s přehledem naplnily. Nikoliv však dnes na tomto mazacím modelu. Posledním postupujícícm byl nakonec Standa Dohnálek. Cenu útěchy pro nejlepšího nepostupujícího připadá na Anežku Lencovou.

Finále jako obvykle na 3 hry + polovina průměru z kvalifikace. Ani ve finále nebyly k vidění nějaké superhry, zmínit snad lze 240 Dalibora Polívky, ale v podstatě se zde s povděkem kvitovala jakákoliv dvoustovka. O konečném pořadí celkovém i v kategoriích rozhodovaly spíše vyrovnané hry bez výrazného propadáku. Vedle zkušeností s tímto mazacím modelem bylo důležité udržet si chladnou hlavu a nepodléhat tomu, že hry byly v průměru citelně nižší, než jindy. Kdo se s tím popasoval nejlépe nám ukazuje tabulka nejlepších v kategoriích:

  Muži 50-59 let Ženy 50-64 let Muži 60-69 let Ženy 65+ let Muži 70+ let
1. místo Ondřej Surán Irena Straková Adolf Klepáček Dagmar Stulíková Stanislav Nejezchleba
2. místo Luboš Slezák Yvona Mašková Klepáček Pavel Nádvorník Alena Endersová Vladimír Pitaš
3. místo Libor Soukup Ingrid Liebichová Richard Nosek Miloslava Suchánková Vladimír Horňák

Absolutní vítězové dneška: Irena Straková, Stanislav Nejezchleba. absolutni-vitezove-na-web.jpg

Všichni vítězové převzali své dárkové balíčky, mnozí z nich dost překvapeně, jelikož svoji pozici na stupních vítězů jednoduše pod dojmem svých čísel neočekávali. O to větší bylo jejich překvapení a radost...

Ale stalo se, co se stát nemělo: Vlivem různých okolností turnaj končil se zpožděním a tak předávání cen bylo tak trochu uspíšeno, aby se všichni dostali aspoň relativně včas domů. A spěchat se nemá... Stalo se, že vítězové kategorií nedostali svoji speciální cenu určenou jen a jen vítězům, totiž speciální ponožky bowlingových šampionů. Přitom tam ležely vedle pořadatelského stolku... Za to všem patří omluva a samozřejmě ty extra ponožky všichni (Ondra Surán, Irča Straková, Áda Klepáček, Dáša Stulíková, Standa Nejezchleba) dostanou příště nebo jakmile se kdekoliv potkáme.

ČSP 07.04.2021 Výsledková listina (excel)

Oceněny hotovostí ve výši náhozů byly nejvyšší hry všech kategorií: Ondřej Surán 233 Kč, Adolf Klepáček 254 Kč, Miloš Parka 213 Kč, Irena Straková 213 Kč a Zdena Pláničková 229 Kč.

Výsledková listina obsahuje i roční žebříček, ale jsme teprve po druhém turnaji, takže je to spíše taková výzva do budoucích turnajů. Ten nejbližší hrajeme již za 3 týdny na BB Brno, konkrétně v sobotu 27.04.2024. Obsazovačka je na to již připravena, stejně jako Pozvánka na tento třetí turnaj. V prvním turnaji jsme hráli na hauzovém modelu, teď v Chomutově na krátkém obtížném a v Brně nás čeká něco trochu delšího a jednoduššího. Nechte se překvapit...

Díky všem hráčkám a hráčům za účast, odolnost a zarputilost a již nyní se těšíme na třetí ČSP na BB Brno. Nezapomeňte se podívat v přiloženém Fotoalbu na fotky z vyhlašování.

 

Náhledy fotografií ze složky 2024-04-07 Chomutov