Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP říjen 2023 - výsledky

28. 10. 2023

Nečekané, ale zasloužené vítězství pro Dášu Prokopovou a Pavla Nádvorníka

V sobotu 28.10.23 se v Olomouci konal letos osmý turnaj Českého Seniorského Poháru. Po dohodě s centrem bylo zvoleno dlóóóuuhé mazání 45 stop s 23,5 ml oleje. Byly očekávány méně standardní výkony, což se tak trochu potvrdilo. I když kvalifkaci zvládl nejlépe Ondra Surán, už tady se rovináři hlásili o slovo a tlačili se do předních pozic. Průměry byly celkově téměř u všech nižší, než jsou zvyklí z obligátnějších mazacích modelů, i tak ale byly k vidění některé velmi slušné výkony. Základním motivačním faktorem v kvalifikacích je propracovat se jakkoliv mezi 36 finalistů. Protože tam se hraje prakticky od nuly s jen malým přídavkem z kvalifikace coby 4. hrou (50% kvalifikačního průměru). Nejlepší ženou kvalifikace byla Maruška Frýbortová s 1174. Jako obvykle byl velký zájem o výsledky kolem postupové čáry. Nakonec se posledními postupujícími stali po předčasném odjezdu jiných Honza Žák a Milena Strnisková. Tím byli vydefinovány i ceny útěchy: Jirka Egert coby první nepostupující do finále a trápící se Ota Frýbort se svými zdravotními trablemi (nechť se to brzo zlepší!).

Výsledková listina ČSP Olomouc 28.10.2023 (excel)

do-textu.jpgFinálové 3 hry nevybočily příliš od výkonů v kvalifikaci. Čest točenářů zachraňovaly kategorie nejmladší jak v mužích, tak i v ženách. Kategorie Ž1 byla zcela jasná, tam prostě vyhrály dámy s excentrickými koulemi a obsadily všechna místa na stupních vítězů. On tam totiž nikdo další už nebyl. V nejmladších mužích jejich štafetu držel Ondra Surán s Mirkem Koumarem. Jinak finále dnes bylo o rovinářích, což do jisté míry přece jenom překvapovalo. Absolutními vítězi dnešního turnaje se stali Pavel Nádvorník s Dášou Prokopovou. Zvlášť Pavlovi to dnes padalo jak za mlada... Oba dnes nejlepší vidíme na fotce, ale samozřejmě se nezapomeňte podívat do přiložené fotogalérie s dnes nejúspěšnějšími.

Oceněny byl nejvyšší náhozy ve všech kategoriích, tradičně ve stylu "Co sis naházel, to ti dáme". Takže finance po zásluze přebrali Ondřej Surán, Lubomír Matera, Petr Tomášek, Jana Lébrová. Pouze Maruška Konečná nedostala za nához ve své kategorii nic, jelikož předčasně opustila kolbiště nevěříc, že by mohla postoupit do finále a navíc dostat cenu za nához. Obojí se ale stalo, bohužel však již bez její přítomnosti...

Takže jak to dnes dopadlo ukazuje tabulka:

  Muži 50-59 Ženy 50-64 Muži 60-69 Ženy 65+ Muži 70+
1. místo Ondřej Surán Eva Štefková Pavel Nádvorník Dagmar Prokopová Miloš Parkan
2. místo Miroslev Koumar Jana Lébrová Lubomír Matera Marie Frýbortová Jaroslav Pleticha
3. místo Vít Hasník Jarmila Krejčí František Mlčák Věra Krejchová Michal Poprocký

Absolutními vítězi jsou: Dagmar Prokopová a Pavel Nádvorník

Zajímavý začíná být rovněž roční žebříček, do něhož se započítává 8 nejlepších výsledků z celého roku. A právě dnes se osmý turnaj odehrál. V 9. a 10. turnaji se už budou body odepisovat u těch, co odehráli 8+ turnajů. Nahlédněte do ročních žebříčků a hned uvidíte, kdo má jak velké šanci na stupně vítězů za celorok...

Děkujeme všem za účast a srdečně zveme do 9. letošního turnaje, který se bude hrát v Praze na Zličíně 25. listopadu s páteční předehrávkou. Informace o 9. turnaje naleznete v Pozvánce na něj.

Poděkování náleží i olomoucké Šantovce za přípravu centra a místnímu ochotnému personálu.

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-10 Olomouc