Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP listopad 2023 - výsledky

24. 11. 2023

24.11. předehrávka, 25.11.2023 dvě kvalifikační rundy, mazací model Easy Street (39 stop). To byl letos předposlední turnaj Českého Seniorského Poháru, jenž se hrál na pražském Zličíně.

Bohužel máme nový rekord v návštěvnosti, poměřit své umění přišlo historicky nejméně hráček a hráčů, pouze 47. Přišlo pár omluv, ale vyskytly se i 2 absence bez omluvy, což nás mrzí.. Snad už se to nebude opakovat, trochu to nabourává obsazování rund... 

csp-2023-11--11-.jpgTurnaj způsobem start - cíl ovládl Ondra Surán. V kvalifikaci 1398 včetně 279, ve Finále přes 845 (průměr ze 3 finálových her 243,00. Po kvalifikaci byl druhý Ríša Nosek, třetí Pepa Colon. Nejlepší ženou kvalifikace se stala Jana Marešová (1290), v kvalifikaci čtvrtá. Dnes vzhledem k nižšímu počtu účastníků byl postup mezi 36 finalistů dost jednodušší, než kdykoliv předtím. Což si zřejmě neuvědomili ti, co odvedli v kvalifikaci slabší hry a tak si to po odehrání namířili do svých domovů (či jinam?)... Tím se do Finále dostali 4 náhradníci. Některým se to dost vyplatilo. Třeba Michal Poprocký vyskočil ve Finále až na 8. místo, až měl původně být druhý pod postupovou čarou... Po čase jsme mohli přivítat po překonaných zdravotních obtížích Endersovi a přivítali i zcela novou hráčku Karolínu Černíkovou, jež hned na prvním turnaji bere umístění na stupních vítězů.

Ve Finále se, jak už bylo zmíněno, předvedl Ondřej Surán, logicky obsazuje 1. místo. Druhá končí Jana Marešová, třetí Marie Frýbortová. To je však celkové pořadí, na základě kterého se přidělují body do ročního žebříčku. Zde máme pořadí v jednotlivých kategoriích:

  Muži 50-59 Ženy 50-64 Muži 60-69 Ženy 65+ Muži 70+
1. místo Ondřej Surán Jana Marešová Jiří Vrážel Marie Frýbortová Vladimír Pitaš
2. místo Libor Soukup Magdalena Dvořáková František Mlčák Zdena Pláničková Michal Poprocký
3. místo Pavel Šimůnek Karolína Černíková Richard Nosek Alena Endersová Josef Colon

Absolutními vítězi jsou: Ondřej Surán a Jana Marešová

Výsledková listina ke stažení (excel)

Velmi důležitý je Roční žebříček, který bude vyhodnocen v následujícícm 10. turnaji v Brně, který je letos poslední.. Započítává se 8 nejlepších turnajů z celkem deseti. (Opět upozorňujeme, že na listu Rok je v buňce C3 (třetí sloupec, třetí řádek) filtrační tlačítko, šipka, kde si navolíte jakou kategorii chcete prohlížet).

M1: tady už je rozhodnuto, Ondřej Surán s 917 body už nemůže být ve svém postavení ohrožen. Druhý za ním je Vít Hasník (798), třetí Pavel Šimůnek (789). Toto pořadí nějak narušit už je téměř nemožné.

M2: tady je to naopak naprosto nerozhodnuté. Vede Pavel Nádvorník (764), za ním je Richard Nosek (754), ale ten bude ještě připočítávat plný bodový zisk z posledního turnaje, jelikož jich má zatím odehráno jen 7. Třetí František Mlčák (751) má za sebou 8 turnajů a tak bude velkým soupeřem zdá se právě pro Pavla Nádvorníka. Další v pořadí už na bednu nemají šanci.

M3: Josef Colon (864) a Vladimír Pitaš (861) svedou rovnocenný souboj o vítězství v kategorii na posledním turnaji. Oba mají odehráno 8, resp. 8 truanjů a tak budou získávat body pouze z odpisu slabých turnajů a z prémiových náhozů, které se započítávajéí bez ohledu na počet turnajů. Tady je v írné výhodě Vláďa, který odepíše 83, kdežto Pepa Colon 97. A to je celkem citelný rozdíl. O bronz se poperou Michal Poprocký se Zdeňkem Prokopem. Dělí je 4 body, lepší výchozí pozici má Michal (odpis 66 bodů proti 76 Zdeňka).

Ž1: Jana Marešová (804) už to asi nepustí, druhá Jarmila Krejčí (774) už má jen šanci teoretickou, leda by Jana na poslední turnaji nebyla a Jarmila by ji smázla umístěním na stupních vítězů. No, uvidííme. Třetí je Eva Štefková už definitivně.

Ž2: Marie Frýbortová (859) už 1. místo má jasné, Dagmar Prokopová (770) bude druhá. O třetí místo se poperou Dana Soukupová s Alenou Brašnovou. Dělí je 4 body a už budou jen odepisovat. Dana 70, Alena 71. Takže tady rozhodne opravdu až umístění v posledním turnaji.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům za dnešek, jakož i obětavému bowlerovi.

Poslední turnaj letos hrajeme v sobotu 09.12.2023 na BB Brno. Pozvánka je již nachystána, obsazovačka otevřena. Prosíme Moraváky, aby se nasoukali do 1. rundy a druhou nechali hráčům z větších vzdáleností. Díky za pochopení.

Prohlédněte si fotky v přiloženém fotoalbu z dneška.

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-11 Praha Zličín