Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP duben 2023 - výsledky

22. 4. 2023

Turnajové překvapení: Zdeněk Prokop ovládl jak svoji kategorii, tak i absolutní pořadí. Zdeňka doprovodila Marie Frýbortová.

Čtvrtý Český Seniorský Pohár zaznamenal 65 startů. Hrálo se na Zličíně na mazání Stonehenge. Páteční předehrávka naznačila postup do Finále jen u pár hráčů. Definitivní složení ukázaly především sobotní kvalifikace.

Tady byly k vidění skutečně krásné hry u mnohých, stačí nahlédnout na výsledkovou listinu, kde se to jen modrá... Nejlepší v kvalifikaci byl Ondřej Surán s průměrem přes 242 (!), za ním končí jeho oddílový parťák Míla Kratochvíl s průměrem přes 216, třetí Ríša Nosek, jeho průměr byl přes 210. Laškovali jsme, že Ondrovi přidělíme záporný hendykep -50 bodů, jenže on by i tak postoupil z 20. místa, takže se od toho upustilo. :-). V dámské části zahrála nejlépe Jarmilka Krejčí (1169). Po kvalifikacích bylo možno vydat ceny útěchy - za poslední místo tradičně Janě Mlčákové a Anežka Lencová přebrala tuto cenu coby první nepostupující do Finále. To ovšem jen díky tomu, že Pepa Bešík a Jirka Egert se na Finále nedostavili, zřejmě po dojmem, že jejich výkony na to stačit nemohou. Stačily by. Z Finále tradičně odstoupil Milan Soušek a netradičně Zdeněk Havlíček, jenž plnil doma své povinnosti.

Finále na 3 hry (plus 50% kvalifikačního průměru) přineslo jako obvykle tuhé boje o stupně vítězů. Zostra se do toho pustil Jirka Stulík (237) s pár pronásledovatelů kolem 220. Druhou hrou řádně zabraly dámy - Jarmila Krejčí s 234 a Maruška Frýbortová s 225, ovšem vydatně nahoru šel i Zdeněk Prokop s 220. Ve třetích hrách chce samozřejmě každý ještě přidat a prodrat se startovním polem co nejvýše. Ríša Nosek 235 a Zdeněk Prokop 224. Dalších dvoustovek ale také bylo dost. "Papíroví" favorité se tvářili neurčitě, sami vnímají, že často rozhoduje i věk a tím i věkový hendykep. Takže co na to říká tabulka konečného pořadí na stupních vítězů:

  Muži 50-59 let Ženy 50-64 let Muži 60-69 let Ženy 65+ let Muži 70+ let
1. místo Ondřej Surán Jana Marešová Jiří Stulík Marie Frýbortová Zdeněk Prokop
2. místo Pavel Šimůnek Eva Štefková František Mlčák Anna Brokešová Stanislav Nejezchleba
3. místo Rostislav Brzica Jarmila Krejčí Richard Nosek Alena Brašnová Vítězslav Květenský

Největší překvapení? Zdeněk Prokop, pro něj zřejmě historický úspěch! Absolutními vítězi se stali Zdeněk Prokop a Marie Frýbortová. Gratuleme všem oceněným na stupních vítězů a zejména absolutním vítězům.

Poznámka: ve výsledkové databázi došlo k záměně finálové hry u Jany Marešové a Míly Suchánkové. Ve výsledcích je to opraveno. Tím došlo i ke změnám v pořadí v dámských kategoriích oproti vyhlášení a fotkám. Dotčeným ženám se omlouváme, Alenka Brašnová má u nás svoji cenu schovanou, fotku uděláme příště novou...

A jsme opět u našeho zvláštního problému, kdy někdo, kdo zahrál dobře, okamžitě odchází, aniž počká na celé vyhlášení nejlepších. Pomíjíme, že se sluší ocenit hráče na stupních vítězů potleskem. Další hráč bere ocenění ve své kategorii a rovněž urychleně opouští hernu, ačkoliv je absolutním vítězem turnaje. Kdosi zcela zapomněl svoji krásnou cenu v herně na židli, jiný po sobě zanechal triko a 1 botu, atd. Co je toto za dobu... divné. A tak na některých fotkách uvidíte občas jen siluetu, místo oceněného. Škoda. Ale tak aspoň Maruška tady pro nás zůstala:

vitezove-absolutni--2-.jpg

 

 

V každém případě děkujeme všem hráčkám a hráčům, co si na seniory našli cestu a ukázali, co v nich je. Jako obvykle jsou více spokojeni ti, co dnes uspěli a dostali se na kýžený stupeň vítězů, než ti, co se jim dívají na záda. Ale známe to všichni, dnes je to tak, příště zas úplně jinak.

 

Příští Český Seniorský Pohár hrajeme v květnu, a to mimořádně a netradičně již 13. května. Tentokrát se sejdeme na BB Brno. Mazání bude nějaké středního typu, na rozdíl od dneška, kdy jsme hráli téměř na house modelu. Samozřejmě i na takových dá se říci lehkých modelech mohou leckteří tápat, ale to se prostě a jednoduše stává kdykoliv a komukoliv. I na lehkém musí člověk vynaložit úsilí, aby se dokázal přizpůsobit a najít tu správnou cestičku pro svoji kouli. Na lehkém by to teoreticky mělo být rychlejší, než na těžkém, ale znáte to, jak to v životě i ve sportu chodí....

Možná se trochu pozapomíná na to, že podle upravených pravidel Grand Prix of Senior Champions se mohou absolutní vítězové všech turnajů, tedy vždy nejlepší muž a žena, registrovat do této soutěže. Informace o tom jsou TADY. To samozřejmě platí už od prvního lednového turnaje.

Dále chceme upozornit na zcela novou čistě seniorskou soutěž Senior EXKLUZIV, která se začne hrát od konce srpna na Kaštance v Brně. Jde o roční sérii hranou systémem podzim - jaro o zajímavé ceny. Obsazovačka byla otevřena teprve nedávno, ale už se začíná plnit. Vyberte si včas svoje místečko...

Výsledky máme vloženy ke stažení v excelu a podívejte se i na fotky z vyhlašování, kde uvidíte občas i něco jiného, než lidi...

2023-04 Praha Zličín web.xls

Pozvánku na 5. turnaj ČSP najdete TADY.

Mějte se dobře a na dalších seniorských akcích na shledanou!

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-04 Praha Zličín