Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP září 2022, Brno - Výsledky

25. 9. 2022

7. turnaj ČSP: startovní pole ovládli Ivana s Milanem. Oba premiérově.

V sobotu 24.09.22 se na BB Brno odehrál již 7. turnaj Českého Seniorského Poháru. Za přítomnosti 59 hráček a hráčů se hrálo na mazacím modelu Taj Mahal, který se na první pohled jeví jako nepříliš obtížný, ale ve skutečnosti nadělal hráčům problémů až překvapivě dost.

Kvalifikaci si i dnes měl zahrát 1 zcela nový hráč zdarma, jenže z neznámých důvodů nakonec nedorazil…

Kvalifikačních her se nejlépe chopil Pepa Colon se součtem 1346 (!), když jednou z jeho her bylo 258, což nakonec zůstalo nejvyšším náhozem dne. Za ním velká díra, neboť druhý Zdenda Havlíček měl na svém kontě 1201. Jinak se přes 1200 nedostal nikdo jiný. Dnes na finále bylo třeba v případě mužů nejméně 976 (!), což nasbíral Petr Leinweber, takže jako šťastlivec si zahrál finále také. U žen bylo to poslední postupové číslo 1037 u Věrky Krejchové. Na základě srovnání finalistů bylo možné předat ceny útěchy: jednak Janě Marešové jakožto prvního nepostupujícího hráče do finále a jednak Ivaně Bodnarové, jejíž umístění dnes skončilo na chvostu celého startovního pole. Za ceny pro ně a i pro nejlepší děkujeme sponzorovi, masně Krahulčí.

Finále se jako obvykle na ČSP hrálo na 3 hry, přičemž se k výsledkům připočítává polovina průměru z kvalifikace. První hrou jdou do čela finalistů Anička Brokešová, Ivanka Fojtíková a Jarda PletichaMilanem Souškem. Ti všichni v první hře vytáhli dvoustovky. Druhé hry přinesly shodné číslo Ivaně i Milanovi 200 a oba se tak začali hrnout na stupně vítězů. To by ale museli potvrdit  i ve třetích hrách. To se oběma podařilo. Ivana Fojtíková odložila nervy a v pohodě si dala 221. Vláďa Pitaš vytvořil 210 a další překvapení dne Pavel Nádvorník také tak.

Konečné výsledky:

ČSP 2022-09

Muži 50-64 let

Muži 65+ let

Ženy 50-64 let

Ženy 65+ let

1. místo

Pavel Nádvorník

Milan Soušek

Ivana Fojtíková

Marie Frýbortová

2. místo

Jiří Harašta

Vladimír Pitaš

Eva Štefková

Anna Brokešová

3. místo

Jiří Vrážel

Drahomír Koukal

Božena Pankivová

Irena Zelinková

Absolutní vítězové

Milan Soušek         

Ivana Fojtíková

absolutni-vitezove-turnaje.jpgIvanka Fojtíková za svým vítězstvím šla naprosto jasně. Milan Soušek měl vyrovnané hry, Pavlovi Nádvorníkovi pomohla jeho poslední hra, podobně jako Marušce Frýbortové. Na titul Absolutních vítězů si tedy premiérově šáhli Ivana Fojtíková a Milan Soušek.

Oceněny byly rovněž nejvyšší náhozy ve všech 4 kategoriích, opět v našem systému „kolik sis naházel, tolika Kč dostaneš“. Dnes finance převzali Josef Colon (258), Božena Pankivová (257), Jiří Vrážel (223) a Anna Brokešová (205).

Roční žebříček doznal některých změn vlivem dnešních výsledků a tím bodů do ročního žebříčku: kategorii M1 i nadále ovládá Ondřej Surán. V kat. M2 se Milan Soušek dostal na 3. místo za Pepu Colona a Zdendu Havlíčka, tady je stále o co hrát. Kat. Ž1 má stále dvě hlavní adeptky na prvenství – Janu Lébrovou a Janu Marešovou. Dělí je 3 body. A konečně kat. Ž2 Maruška Frýbortová má velký náskok, za ní bojují Anna BrokešováIrenou Zelinkovou.

Před námi jsou letos ještě 2 turnaje: 29.10. Praha Zličín a závěrečný 26.11.22 Pardubice.

Nejbližší seniorskou akcí je prestižní Czech Old School (20. až 22.10.22 Pardubice). Do plné kapacity akce 108 hráček a hráčů chybí pouze 1. Poslední volné místo lze obsadit přes obsazovačky nebo také přes stránky této akce.

Nejbližším turnajovým dnem ČSP je sobota 29. října 2022 s páteční předehrávkou, kdy se sejdeme v Praze na Zličíně. Poslední runda je vyhrazena hráčům min 150 km od Prahy, přednostně pro hráče z Moravy. Na Zličín se lze už dnes registrovat (proklik přímo na infočlánek je TADY).

Díky patří všem hráčkám a hráčům, co se dnes chtěli potkat. Výsledovka je níže ke stažení. Výsledky posíláme i ČBA, tentokrát je tam najdete ve sportovním žebříčku.

Výsledková listina ke stažení (konečné výsledky)

Nezapomeňte se podívat také na přiložené fotky. Tady jen malé vysvětlení k poslední fotce: již 3 roky soupeří Zdeněk Havlíček s Milanem Souškem o dočasné vlastnictví sošky Fabiána (fantom Brd). Kdo je v turnaji lepší, má Fabiána doma do dalšího turnaje. Dnes ho musel Zdenda tedy odevzdat… :-)

Mějte se, uvidíme se v hojném počtu minimálně na 2 seniorských akcích v říjnu.

Milan Soušek

 

Náhledy fotografií ze složky 2022-09 Brno