Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP říjen 2022, Praha Zličín - Výsledky

29. 10. 2022

 8. turnaj ČSP: letos opět nové tváře na čele, Dagmar s Jaroslavem

V pátek 28. a  v sobotu 29.10 na pražském Zličíně proběhl 8. turnaj Českého Seniorského Poháru s účastí 58 hráček a hráčů. Mazací model byl spíše lehký, hauzový, Stone street o délce 42 stop. Ostatně na dosažených výsledcích je to vidět zřetelně, vysokých her bylo dost.

Kvalifikace se nejlépe dařila Ondrovi Suránovi, Jirkovi Vráželovi a Standovi Nejezchlebovi. V dámské části na tom byly nejlépe Jana Marešová, Dáša Stulíková a Jana Lébrová. Cenu útěchy pro nejlepšího nepostupujícího a zcela posledního hráče startovního pole přebrali Zdenka Pláničková a Tomáš Rathouský.

Finále se jako obvykle na ČSP hrálo na 3 hry, k nimž se přičítá poloviny průměru z kvalifikace jako bonus. První hrou jde do čela Ondřej Surán (247), jenž ale s každou další hrou klesal níž a níž. Přesto ho ta první hra podržela. Dalibor Polívka s 237 se i v dalších hrách držel lépe, což vyústilo v jeho radost na konci. Pěkný základ si vytvořili Jarda Butal, Míla Kratochvíl, Dáša Stulíková i Robert Brožek. Druhé hry byly ve znamení útoku Jardy Butala na přední pozice (245), po totálním výpadku se vzchopil Honza Štulc, rozehřívá se Standa Nejezchleba, Jirka Stulík po vzoru své chotě také zahrál 212. Třetí finálové hry vše rozuzlily: Vláďa Pitaš 243, Vojta Plánička 226 a pár dalších pěkných výkonů. Dámy ale také zabraly, Maruška Frýbortová, Gábina Malcová, Jana Lébrová. A vyplatilo se. Všechny se právě tou poslední hrou dostávají na stupně vítězů.

Konečné výsledky:

ČSP 2022-09

Muži 50-64 let

Muži 65+ let

Ženy 50-64 let

Ženy 65+ let

1. místo

Ondřej Surán

Jaroslav Butal

Gabriela Malcová

Dagmar Stulíková

2. místo

Miloslav Kratochvíl

Stanislav Nejezchleba

Jana Marešová

Marie Frýbortová

3. místo

Dalibor Polívka

Vladimír Pitaš

Jana Lébrová

Miloslava Suchánková

Absolutní vítězové

Jaroslav Butal

Dagmar Stulíková

-9--absolutni-vitezove---dagmar-stulikova--jaroslav-butal.jpg

 

Absolutními vítězi se stali Dagmar Stulíková a Jaroslav Butal.

 

Oceněny byly rovněž nejvyšší náhozy ve všech 4 kategoriích, opět v našem systému „kolik sis naházel, tolika Kč dostaneš“. Dnes finance převzali Ondřej Surán + Jiří Vrážel, Jaroslav Butal, Dagmar Stulíková a Alena Sovová.

Za pozornost jistě stojí i Roční žebříček. M1: Ondřeje už nikdo nepředežene, Jirka Vrážel bude pravděpodobně druhý, ale Pavel Nádvorník bude mít ještě starosti, Míla Kratochvíl za ním bude započítávat plný počet bodů. M2: první Pepa Colon má sice náskok 29 bodů, ale druhý Zdenda Havlíček může získat až 27 bodů a když k tomu přidá nějaký prémiák za vysoké hry… Třetí je Vláďa Pitaš, ale Standa Nejezchleba rozhodně bude chtít jít přes něj, protože bude započítávat plný bodový zisk. Ž1: tady bude tuhý souboj mezi Janou Lébrovou a Janou Marešovou, které dělí 2 bodíky a navíc obě budou započítávat plný bodový zisk. Třetí je a bude Magda Dvořáková. Ž2: Maruška Frýbortová je a bude vítězkou své skupiny, ale zcela nejasno je o 2. a 3. místě. Dáša Prokopová a Irča Zelinková jsou od sebe 4 body a rovněž obě budou započítávat plný bodový zisk z posledního turnaje. Máme se tedy rozhodně ještě na co těšit…

Výsledková listina je níže ke stažení a nezapomeňte se podívat v přiloženém fotoalbu na fotky.

Výsledková listina ke stažení

26. listopadu nás čeká zcela poslední turnaj Seniorského Poháru s vyhodnocením tohoto turnaje i celého ročníku. Hrát se bude v Pardubicích. Informace o akci jsou již na světě, do turnaje je již možné se registrovat.

Poděkování patří všem přítomným hráčkám a hráčům, gratulace pak všem úspěšným.

Milan Soušek 

 

Náhledy fotografií ze složky 2022-10 Praha Zličín