Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP Leden 2022, Praha Zličín - Výsledky

27. 1. 2022

Seniorský bowlingový rok 2022 byl zahájen v pátek 28. a v sobotu 29.01.2022 prvním turnajem Český Seniorský Pohár. Hrálo se v Praze na Zličíně na mazacím modelu 39 stop s větším množstvím oleje. Obsazovačka čítala ve svém maximu 91 jmen, ale doba je podivná, nejistá, opatrnost na místě. A tak postupně přišlo 16 odhlášek, vesměs zdravotní důvody. Jeden přihlášený (nováček turnaje) prostě nepřišel. Všichni členové spolku Seniorbowling CZ dostali originální dárek, který jim snad bude dělat radost nejen letos, ale doufejme ještě dlouhou dobu. Od tohoto turnaje až dokonce roku 2022 platí, že kdo ještě ČSP nehrál (v rocích 2020 a 2021) má start zadarmo. Nováčků přišlo celkem 16, všem za to patří poděkování a všichni věříme, že je soutěž zaujala a své angažmá zopakují. Bylo by škode kdyby ne - viz výsledková listina.

V kvalifikacích, které byly celkem 4 včetně páteční předehrávky, nakonec odehrálo své hry 74 hráček a hráčů. Protože do finále postupuje 36 nejlepších, bylo o co hrát. Samozřejmě, nejjednodušší je prostě být ve své rundě nejlepší, protože vítězové rund postupují přímo do finále, takže se o výsledky ostatních nemusí vítězové rund vůbec starat. Těmi úspěšnými postupně byli Pepa Colon, Milan Soušek, Standa Nejezchleba a Ondra Surán. Kvalifikaci vyhrává Ondra Surán před Michalem Poprockým a Mílou Kratochvílem. Nejlepší ženou po zásluze byla Irena Zelinková. Největší napětí tradičně panovalo kolem čáry postupu. Po zjištění, že Lenka Germanová, Radek Barkman a Petr Adamec se nemohou zúčastnit kvůli jiným povinnostem finále, se posledními postupujícími stali Jarda Běhal a v dámské části Sváťa Závladská. Cenu útěchy za nepostup do finále převzala Krysta Janočková spolu s Vojtou Pláničkou, jemuž se absolutně nedařilo a skončil tak zcela na chvostu výsledkové listiny. Bohužel různými drobnými technickými závadami docházelo ke stále většímu zpoždění turnaje.

Finále se tradičně hraje na 3 hry. Po první hře jdou do čela Gabriel Teame a Dagmar Vaněčková, jejich náskok ale nebyl nijak dramatický. Ani ve druhých hrách nenastal tak trochu očekávaný útok na přední linie. A tak Gabriel Teame svou hrou 219 si tak trochu upevnil lídrovské postavení, ale stále nic moc náskok na ostatní. V dámách šla nahoru (202) Sváťa Závladská. V průběhu druhých her bohužel vyvrcholily technické problémy drah, dráha 7 totálně odešla a tím blokovala i hráče na dráze 8. Nic příjemného jak pro hráče, tak pro organizátory a samozřejmě ani pro již čekající komerční veřejnost. A tak se šlo do třetích her. 239 vytáhl Ondřej Surán, 236 David Ruml, 229 Miloslav Kratochvíl, 224 Láďa Jirků. Teprve celkové součty v PC ukázaly, jak vlastně dnes všechno dopadlo. A bylo to velmi zajímavé...

2022-01 pořadí Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. místo Habtegabriel Teame Stanislav Nejezchleba Jana Marešová Marie Frýbortová
2. místo David Ruml Josef Colon Svatava Závladská Dagmar Stulíková
3. místo Ondřej Surán Zdeněk Havlíček Lenka Germanová Dagmar Vaněčková
Absolutní vítězové                   Muži:       Habtegabriel Teame                                          Ženy:      Marie Frýbortová             

7---absolutni-vitezove.jpg

 

Ocenění došly i nejvyšší náhozy v jednotlivých kategoriích podle nových pravidel pro rok 2022: ve všech kategoriích platí pro nejvyšší náhozy, že kolik si kdo nahraje, tolik dostane na ruku peněz. Jaké byly tedy dnešní výdělky: Ondřej Surán 256 Kč, Oto Kunc 239 Kč, Lenka Germanová 245 Kč a Dagmar Stulíková 236 Kč. Gratulujeme!

Poznámka: Lenka už na vyhlašování být nemohla, takže dárkový balíček za 3. místo dostane v Pardubicích na druhém turnaji ČSP a o těch 245 Kč bude mít levnější start.

Díky všem, co si dnes přišli zahrát, věříme že s dnešními covidovými odhláškami se uvidíme za měsíc. Druhý turnaj je již připraven (proklik přímo na info TADY) a lze se do něj registrovat. Jako obvykle prosím hráče, aby poslední rundu nechali těm ze vzdálených míst. Díky!

Níže přikládáme kompletní detailní výsledky a nezapomeňte se mrknout ani do přiloženého fotoalba.

Výsledková listina ČSP 2022-01 ke stažení

Milan Soušek

 

Náhledy fotografií ze složky 2022-01 Praha Zličín