Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP Květen 2022, Olomouc - Výsledky

15. 5. 2022

5. turnaj ČSP: Marie Frýbortová obhajuje, Petr Tomášek nejlepší mezi muži

Po čase zavítal v sobotu 14. května 2022 Seniorský Pohár opět do Olomouce. Sešlo se 75 hráček a hráčů, z toho 15 zcela poprvé. Zájem nás těší, věříme, že i tyto nové tváře se stanou pravidelnými účastníky této turnajové série.

Dnes se hrálo na sportovním mazacím modelu Broadway 37 stop. Čili obtížnější, než minule, přesto se řada hráčů ukázala ve vynikajícím světle.

V kvalifikaci se vytáhl Fanda Mlčák, se součtem 1280 byl nejlepší. Za ním se srovnali Míla Kratochvíl a Standa Nejezchleba. Mezi dámami nejlépe zahrála Eva Štefková s 1199. Obvyklá tlačenice kolem čáry postupu – proklouzli Pavlína Maléřová a Tonda Matějka. První nepostupující Míla Šolc a zcela poslední po kvalifikaci Ivana Bodnarová byli obdarování cenou útěchy. U Míly trochu překvapení, na posledních 2 turnajích byl vždy ve finále, Ivana zřejmě podlehla nováčkovské trémě, hrála na ČSP zcela poprvé.

Finále se jako vždy na ČSP na 3 hry, přičemž se k výsledkům připočítává polovina průměru z kvalifikace, aby ti úspěšní měli aspoň trochu výhodu oproti zbytku světa. V první hře se rozhodla Magda Dvořáková moc se s ostatními nepárat a zahrála si 234. Bohužel obě další 2 hry byly výrazně slabší. Toho využívá Marie Frýbortová (214), jež si ale pohlídala i obě další hry. A to se vyplatilo. Ve druhých hrách dominoval Zdenda Havlíček (234), nicméně jeho první hra ho hodně srážela dolů. A jsou tu třetí hry, kde se kormidla chopili zkušení matadoři Fanda Brokeš (244) a Petr Tomášek (237). Tenhle finiš se oběma vyplatil, což dokumentují konečné výsledky.

A tady jsou:

ČSP 2022-05 pořadí

Muži 50-64 let

Muži 65+ let

Ženy 50-64 let

Ženy 65+ let

1. místo

Radek Barkman

Petr Tomášek

Magdalena Dvořáková

Marie Frýbortová

2. místo

František Mlčák

František Brokeš

Ivana Fojtíková

Anna Brokešová

3. místo

Ondřej Surán

Josef Colon

Eva Štefková

Věra Krejchová

Absolutní vítězové

Petr Tomášek         

Marie Frýbortová

Gratulujeme všem na stupních vítězů, zejména oběma absolutním vítězům dnešního turnaje! Oba šťastlivce vidíme i na fotce...2022-05-csp--9-.jpg

 

Ocenili jsme rovněž nejvyšší náhozy ve všech 4 kategoriích, opět v našem systému „kolik sis naházel, tolik Kč dostaneš“.

Dnes finance převzali Pavel Varhaníček (277), František Brokeš (244), Ivana Fojtíková (235) a Anna Brokešová (236). Pěkná čísla, zasloužené kapesné!

 

 

Roční žebříček se dneškem přelomil do druhé poloviny (z 9 turnajů se započítává 8 nejlepších, dnes se odehrál 5. turnaj). V kategoriích vedou: Ondra Surán s velkým náskokem před Jirkou Vráželem, Pepa Colon těsně před Standou Nejezchlebem a Zdeňkem Havlíčkem, díky dnešku Jana Lébrová před Janou Marešovou a s náskokem Maruška Frýbortová před Irčou Zelinkovou. Dost důležitou roli hrají i preferenční body za vysoké hry 220 a více, zejména v mužských kategoriích.

Příští Seniorský Pohár se hraje 23. července v Praze na Zličíně. Červen vynecháváme z důvodu konání mnoha jiných finálových akcí. Obsazovačka už je na to připravena a lze se tam registrovat buď přímo přes Obsazovačky nebo přes náš infočlánek s pozvánkou na tento turnaj. Poslední runda je určena pro hráče nejméně 100 km od Prahy. Prosím o respektování.

Díky všem hráčkám a hráčům za účast, bylo to jako obvykle velmi milé a přátelské. Přejeme hezké májové dny. Výsledovka je níže ke stažení a nezapomeňte se podívat také na přiložené fotky.

Milan Soušek

Výsledková listina ke stažení

 

Náhledy fotografií ze složky 2022-05 Olomouc