Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP Duben 2022, Pardubice - Výsledky

24. 4. 2022

4. turnaj ČSP: na scénu se vrací Jiří Vrážel s Marií Frýbortovou

Ač běžely různé jiné bowlingové akce u nás i na Slovensku (Follow Me), navštívilo čtvrtý Seniorský Pohár krásných 78 hráček a hráčů z celé republiky. Čekal je naprosto pohodový mazací model 41 stop (Main Street). A výsledky tomu plně odpovídají. Výsledková listina se doslova hemží modrými čísly, což značí hry 200+ a vidět je tak i velký přísun bonusových bodů za vysoké hry 220 a více do ročního pořadí. Ty celkem často v ročním součtu rozhodují o pořadí hráčů.

Kvalifikaci si i dnes přišli vyzkoušet zcela noví hráči, což nás všechny pochopitelně těší. Věříme, že se jim akce líbila a budeme je na seniorském bowlingu vídat pravidelně. Kvalifikační hry ovládl Jirka Vrážel (1402/6 her) před druhou Janou Marešovou (1377) a třetím Standou Nejezchlebem. 278 Jirky zůstalo nakonec náhozem celého turnaje. Dnes byl postup do finále pro 36 nejlepších hodně vysoko, posledními postupujícími byli Danuše Krejčová (1104) a Petr Florík (1164). Jen na okraj: celkový kvalifikační průměr všech her všech 36 postupujících do finále byl 193! Věc zcela nevídaná… Ještě před finále obdrželi cenu útěchy Pavel Koráb (1. nepostupující) a Jana Mlčáková, která se dnes jakýmsi nedopatřením ocitla na chvostu startovního pole.

Finále se jako vždy na ČSP na 3 hry, přičemž se k výsledkům připočítává polovina průměru z kvalifikace, aby ti úspěšní měli aspoň trochu výhodu oproti zbytku světa. I finále se hemžilo modrými čísly. První a třetí hrou hrou se blýskl Jirka Vrážel (256, 246), druhým hrám dominovali Vít Hasník (235) a Milan Soušek (230). Třetí hry sedly vedle Jirky Vrážela také Janě Marešová (245) a Milanovi Souškovi (243). Pro celkový úspěch bylo třeba odehrát všechny tři hry více než solidně.

A zde jsou konečné výsledky:

ČSP 2022-04 pořadí

Muži 50-64 let

Muži 65+ let

Ženy 50-64 let

Ženy 65+ let

1. místo

Jiří Vrážel

Vladimír Pitaš

Jana Marešová

Marie Frýbortová

2. místo

Ondřej Surán

Zdeněk Havlíček

Jana Lébrová

Dagmar Prokopová

3. místo

Petr Leinweber

Milan Soušek

Jarmila Krejčí

Anna Brokešová

Absolutní vítězové

Jiří Vrážel         

Marie Frýbortová

-8--absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

 

Na fotce vidíme dnešní absolutní vítěze Jirku Vrážela a Marušku Frýbortovou.

 

Gratulujeme všem na stupních vítězů a současně děkujeme zcela všem hráčkám a hráčům.

 

Ocenili jsme rovněž nejvyšší náhozy ve všech 4 kategoriích, opět v našem systému „kolik sis naházel, tolika Kč dostaneš“. Dnes finance převzali Jiří Vrážel (278), Vladimír Pitaš (277), Jana Lébrová (258) a Marie Frýbortová (246). Trochu jsme očekávali třístovku, ale ta dnes nikomu nevyšla, i když v pár případech nebyla daleko. Tak snad příště.

 

 

Roční žebříček začíná nabírat zajímavé obrátky, Po čtvrtém turnaji ve svých kategoriích vedou Ondřej Surán, Josef Colon, Jana Marešová a Marie Frýbortová.

Dalším nejbližším turnajovým dnem Seniorského Poháru je 14. květen, hrajeme tentokrát na Šantovce v Olomouci. Obsazovačka už je na to připravena a lze se tam registrovat - viz Pozvánka na 5. turnaj. Poslední runda je určena pro hráče z Čech, prosím o respektování.

Přejeme hezké dubnové a květnové dny. Výsledovka je níže ke stažení a nezapomeňte se podívat také na přiložené fotky.

Výsledková listina ke stažení (excel)

Milan Soušek

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2022-04 Pardubice