Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2021-11-27, Pardubice - Výsledky a roční pořadí

28. 11. 2021

Letošní závěrečný turnaj Seniorského Poháru se konal v Pardubicích v sobotu 27.11.2021. Rozhodovalo se nejen o dnešním turnaji, ale i o ročním konečném pořadí, i když v některých kategoriích už to bylo na čele dost jasné. Z covidových důvodů se předem odhlásilo asi 8 hráčů, 3 na to zřejmě pozapomněli, ale šlo o mimořádné podmínky, takže to bylo přehlédnuto... Vzhledem k platným omezením byli všichni hráči zkontrolováni, zda vyhovují nastaveným podmínkám a mohou se akce zúčastnit. Těch bylo dnes 65. Mazací model byl sportovní o délce 40 stop.

V kvalifikaci byli nejlepší Ondra Surán, čerstvý přicestující z Dubaje Jirka Vrážel a Vojta Plánička. V dámách uspěly Jana Lébrová, rovněž dubajská cestovatelka, Alena Endersová a Eva Štefková. Z finále se nikdo předčasně neodhlásil, takže se posledním postupujícím stal Drahomír Koukal, smůla prvního nepostupujícího se přilepila na Mílu Suchánkovou, která dostala cenu jako náplast a cenu útěchy převzal Robert Brožek (oba na fotce v galérii).

Finále se hrálo klasicky na 3 hry + průměr z kvalifikace. Moc dvoustovek nepadalo, v první hře zahrál Aleš Drábek 228, ale pak už se mu dařit přestalo, Jana Lébrová dala 210. Ostatní se trochu hledali. Ve druhé hře si Jirka Vrážel na své působení na MS v Dubaji a bylo z toho 237. Přes dvoustovku se dostali ještě Milan Soušek a Alena Endersová. Ve třetí hře se dosloiva probudil Ondřej Surán, jeho 277 vymazalo přčedchozí slabou hru a stalo se i náhozem turnaje. Nad 200 šli ještě Standa Nejezchleba a Drahomír Koukal. A šlo se k počítači, aby objasnil, jak kdo vlastně dneska dopadl. A tady to je::

  Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. Ondřej Surán Milan Soušek Jana Lébrová Alena Endersová
2. Jiří Vrážel Stanislav Nejezchleba Eva Štefková Dagmar Prokopová
3. Drahomír Koukal Miloslav Šolc Krystyna Janočková Alena Pačinková
 

Abolutní vítěz turnaje:

Ondřej Surán Absolutní vítězka turnaje: Jana Lébrová

Absolutní vítěze dnešního turnaje, tedy Ondřeje a Janu vidíme na fotce:

-10--absolutni-vitezove-dnesniho-turnaje.jpg

 

 

 

 

 

 

Všichni na stupních vítězů obdrželi dárkové balíčky včetně sponzorských darů firmy Krahulík (díky Otovi Kuncovi za celoroční péči). Drobné sladké ceny dostali majitelé nejvyšších náhozů, které si dnes přivlastnili Ondra Surán (277) a Krystyna Janočková (221).

 

 

 

 

 

 

 

Následně jsme zhodnotili samozřejmě i celoroční žebříček Seniorského Poháru, do kterého se započítávaly 4 nejlepší turnaje z celkem 5 odehraných. Tady je přehled nejlepších za rok 2021, všem gratulujeme k úspěchu!

  Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. Jiří Vrážel Vladimír Pitaš Jana Lébrová Marie Frýbortová
2. Ondřej Surán Stanislav Nejezchleba Krystyna Janočková Anna Brokešová
3. Libor Soukup Antonín Matějka Irena Zelinková Dagmar Prokopová
 

Abolutní vítěz ročníku 2021:

Jiří Vrážel Absolutní vítězka ročníku 2021: Jana Lébrová

Všichni na stupních vítězů získali zcela speciální dárkový balíček (kromě Tondy Matějky a Irenky Zelinkové, kteří nebyli), ale v jednom případě zafungovalo náhradní doručení a ve druhém bohužel propadnutí ve prospěch pořadatele, jelikož obsah balíčku by rychle podlehl zkáze...). Absolutní vítězové ročníku Janička Lébrová a Jirka Vrážel pobrali speciální prémii 3.000 Kč, byli samozřejmě přidáni do naší seniorské Galérie slavných a převzali si i velké Putovní poháry.

Kromě toho extra finanční bonus 500 Kč připadl všem, kdo mají na svém kontě nejvyšší náhozy své kategorie za celý ročník 2021, což byli: Ondřej Surán (289), Richard Nosek (267 - cena uschována, předáme dle možnosti), Jana Lébrová (268) a Maruška Frýbortová (237).

Hrdé absolutní vítěze celého ročníku 2021 máme zde na fotce:

-15--rocni-poradi---absolutne-nejlepsi-muz-a-zena.jpg

 

 

 

Celkem se ročníku 2021 zúčastnilo 112 hráček a hráčů, což je vzhledem k nízkému počtu turnajů "díky" covidu velmi hezké a všem patří náš dík. Věříme, že se u nás na Českém Seniorském Poháru cítili dobře a aspoň čas od času vzhledem ke svým možnostem, umění a štěstí uspěli. Určitě se budeme potkávat se všemi i v roce 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

A tady máme ke stažení Výsledkovou listinu jak za dnešek, tak i za celý rok 2021: Výsledková listina. Nezapomeňte se podívat i na fotky v přiložené Fotogalérii.

Co nás čeká ještě letos: pro zájemce je připraven druhý zaváděcí turnaj dvojic Baker CZ, tentokrát v Brně na Kaštance v sobotu 11.12.2021. V roce 2022 se systém baker bude hrát 3x v Praze, 3x v Brně a 3x v Pardubicích. Žebříčky budou vedeny jednak celostátní a jednak pro každé centrum extra.

A co příští rok? Hned 8. ledna by se měl konat Grand Prix of Senior Champions, tedy Velká cena seniorských šampionů. Toho se mohou zúčastnit pouze úspěšní senioři ze všech čistě seniorských akcí. Na detaily se podívejte TADY. Doufejme, že nám to covidová situace nezhatí...

V roce 2022 samozřejmě bude pokračovat Český Seniorský Pohár, v termínovém kalendáři 2022  je už naplánováno 9 turnajů. Mrzí nás Morava, plán byl původně 3x Praha, 3x Pardubice, 3x Morava, ale zatím se podařilo sjednat pouze 1x Olomouc s tím, že se budeme snažit o další 2 turnaje na Moravě (BB Brno, příp. další Olomouc). Dosud tomu bránily cenové podmínky, ale další jednání proběhnou v prosinci 21 a když to dopadne, přesunou se tam turnaje 1 z Pardubic a 1 z Prahy). Na to si ale musíme do prosince počkat...

Co nového přinese ČSP 2022 ve svých Propozicích? Změny jsou nevelké, jen dílčí, například jsou upraveny bonusové body za vysoké hry a do Finále se bude přenášet 50% průměru z kvalifikace. Ale chceme nabídnout i něco atraktivního pro nové hráče ČSP, takže po celý rok 2022 má první start zcela zdarma každý, kdo se ČSP nezúčastnil ani v roce 2021, ani v roce 2020. Rádi bychom k ČSP přilákali jak nové hráče, tak i ty, co do roku 2019 s námi hráli a pak přestali. Pokud víte někdo o někom vhodném, samozřejmě ho pozvěte, naveďte na tyto seniorské stránky, nabídněte mu to.

Příště hrajeme v lednu 2022 na Zličíně v Praze, konkrétně 29.01. s páteční předehrávkou 28.01.2022. TUDY můžete přejít přímo na pozvánku a informace.

Ještě jednou díky všem hráčkám a hráčům, přejeme hezké Vánoční svátky a pevné zdraví do roku 2022!

 

Náhledy fotografií ze složky 2021-11-27 Pardubice