Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2021-10-23, Praha Zličín - Výsledky

22. 10. 2021

4., tedy předposlední, turnaj ČSP začal páteční předehrávkou a pokračoval sobotními rundami. Celkem se dostavilo 65 hráček a hráčů, kteří hráli na místním house modelu Bourbon o délce 41 stop. Objevilo se také pár zcela nových tváří, doufejme, že se jim seniorský turnaj zalíbil a stanou se pravidelnými účastníky. Řada hráčů se s mazáním vyrovnala výborně, dvoustovek padalo hodně, ale jak to tak bývá, některým dalším mazací model přidělal vrásky na tvářích.

Kvalifikace byla ve znamení zkušenějších točenářů, mezi něž do horního patra pronikl z rovinářů pouze Pepa Colon. Na čele se usazuje Ondra Surán s nádherným průměrem přes 232, přičemž jeho nejlepší hra 289 znamenala finanční prémii a zůstala nakonec i náhozem turnaje. Za ním Vláďa Pitaš s 222 a třetí je zmiňovaný Pepa Colon s téměř 221. V dámské části se zadařilo Janě Lébrové, Marušce Frýbortové, jejíž hra 237 se rovněž stala náhozem turnaje, tentokrát dámským, Dáše Stulíkové. Velice dobře se uvedla i Dáša Prokopová.

Tradiční boj kolem postupové hranice se jako obvykle vyznačoval tlačenicí. Nakonec posledními postupujícími do finále byli Libor Soukup, vítěz předchozího turnaje a Míla Suchánková. První nepostupující a zcela poslední ve výsledkové listině dostali cenu útěchy.

Finále se hrálo jako obvykle na 3 hry + průměr z kvalifikace. V sadě prvních her zazářili Jana Lébrová, Ondřej Surán, Eva Štefková. Ve druhých hrách šly výsledky nejlepších ještě výše nahoru, Ondřej Surán 258, Jana Lébrová přidává 236, Jirka Vrážel 233, Jarda Butal 222. Rozhodující třetí hry definitivně na 1. místo přikovaly Ondřeje Surána (223) a Janu Lébrovou (203). 236 Jirkovi Hindrákovi sice polepšilo v celkovém pořadí, ale jen částečně, na stupně vítězů to nestačilo, stejně tak 233 Oty Frýborta. Úspěch slavili i ti, co měli hry sice trošinku nižší, zato pěkně vyrovnané, což se týkalo zejména Vládi Pitaše a Jardy Butala.

Nahlédněme tedy na pořadí v jednotlivých věkových skupinách:

  Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. Ondřej Surán Vladimír Pitaš Jana Lébrová Dagmar Stulíková
2. Jaroslav Butal Stanislav Nejezchleba Eva Štefková Marie Frýbortová
3. Jiří Vrážel František Brokeš Gabriela Malcová Dagmar Prokopová
 

Abolutní vítěz turnaje:

Ondřej Surán Absolutní vítězka turnaje: Jana Lébrová

Absolutní vítěze dnešního turnaje, tedy Ondřeje a Janu vidíme na této fotce:

absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co na dnešek celoroční žebříček v jednotlivých kategoriích (z 5 turnajů se započítávají 4 nejlepší):

Muži 50-64 let: na čele se usadili Jirka Vrážel, Jirka Hindrák a Libor Soukup. Sesadit Jirku z trůnu 2021 už nelze, boj se ještě může odehrát o 2. místo.

Muží 65+ let: Tonda Matějka se díky dnešku propadl na 2. místo, na čele je nyní Vláďa Pitaš. Třetí Ríša Nosek, čtvrtý Pepa Colon, pátý Standa Nejezchleba. Tady ještě rozhodnuto o ničem není, rozhodne poslední turnaj a odepisované body.

Ženy 50-64 let: první pozici drží Krystyna Janočková, která má o bod více, než druhá Jana Lébrová. Ta však má ma kontě pouze 3 turnaje a tak v posledním bude započítávat plný bodový zisk na rozdíl od Krystyny, která už si může připsat maximálně 41 bodů. O bronz se utkají Irena Zelinková s Jiřinou Zapletalovou. I Irena má výhodu plného počtu bodů v posledním turnaji, nicméně rozhodnuto není.

Ženy 65+ let: Maruška Frýbortová si udržuje 1. místo, o které by mohla přijít už jen opravdu velmi teoreticky. Druhá je bezpečně Anička Brokešová. O třetí místo budou bojovat Míla Suchánková s Danou Soukupovou.

A ještě jak vypadá pořadí z hlediska absolutních vítězů kategorie Muži a Ženy: Jirku Vrážela už nelze sesadit z první pozice, druhý Vláďa Pitaš ztrácí 44 bodů, třetí Jiří Hindrák 45 bodů. Všichni mají odehrány 4 turnaje, maximální možné bodové zisky už na Jirku nestačí. Lítý boj bude o druhé místo. Do bojů o třetí místo na bedně teoreticky mohou ještě zasáhnout i Tonda Matějka, Ríša Nosek, Pepa Colon, Libor Soukup. Spíše to mezi nimi ale vypadá na boje o bramboru. V dámské kategorii vede Marie Frýbortová. Druhá Anička Brokešová zřejmě druhá také zůstane. Jana Lébrová je nyní sice na 4. místě, ale má odehrány pouze 3 turnaje, takže pokud bude hrát, má velkou šanci na celkový úspěch. Maruška už totiž může připsat nejvýše 24 bodů, zatímco Jana teoreticky až 120 bodů. Na prvenství jí bez ohledu na výsledky Marušky staří 54 bodů. Krystyna Janočková velmi pravděpodobně skončí na celkovém 4. místě.

Příště hrajeme 27.11.21 (sobota) na pardubickém Bowlingzone. Je to poslední turnaj letošní zkrácené série, takže se budou rozdávat rovněž ocenění za celoroční pořadí. Info o tomto turnaji a přihlášky do něj jsou TADY.

Musíme poděkovat všem hráčkám a hráčům za účast dnes, atmosféta jako obyvkle velmi přátelská, pohodová, tak jak je mezi seniory zvykem.

Nezapomeňte se podívat na pár přiložených fotek z turnaje.

Výsledková listina

Milan Soušek, 23.10.2021, 23:50 hod

 

Náhledy fotografií ze složky 2021-10-23 Praha Zličín