Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2021-09-25, Pardubice - Výsledky

26. 9. 2021

V sobotu 25. září 2021 v Pardubicích se konal třetí Seniorský Pohár 2021 na krátkém sportovním mazacím modelu. Nebylo to nic jednoduchého a mnozí papíroví šampioni na si na něm vylámali ne zuby, ale své očekávané výsledky. Startů dnes bylo rovných 80, za což všem aktérům děkujeme. V rámci turnaje proběhla odložená Valná hromada spolku Seniorbowling CZ, zápisy, doklady budou ZDE během pár dnů po odsouhlasení oficiálního zápisu. Hlavní věcí byla volba nového Výkonného výboru, pro rok 2021 až 2023, což jsou Ivan Burian, Anežka Lencová, Vladimír Pitaš, Petr Tomášek a Milan Soušek. Volba předsedy spolku proběhne na nejbližším zasedání nového Výkonného výboru. Ale zpět k turnaji...

Kvalifikace nebyla jednoduchá, obvyklý počet dvoustovek rapidně poklesl ve srovnání s předešlými turnaji Srovnání se s krátkým mazacím modelem bylo pro dost lidí náročné, až velmi náročné. Nejlepší byl Pepa Colon, rovinář, se součtem 1236, což je průměr 206. U Pepy se ukázalo, jak je důležitá kvalifikace, protože průměr z ní se připočítává ke třem finálovým hrám. A u Pepy to bylo velmi 2---cena-utechy-za-nepostup-a-posledni-misto.jpgvýznamné. Druhá končí Anička Brokešová, která se chytla nevídaným způsobem. Její součet 1210 je prostě úžasný. Třetí flíček se stal kořistí papírového favorita Jirky Hindráka. Na konci postupového pole se radovala Dagmar Prokopová a Marek Mlynář, kteří postupovali jako poslední do finále. Z něho se nikdo neomluvil, a tak to tak zůstalo. Tím bylo jasné, že cenu útěchy za nepostup do finále převezme Jiřinka Zapletalová a totální cenu útěchy za poslední místo po kvalifikaci přebere velmi překvapivě Láďa Jirků. Překvapivě však jen do té doby, kde se ukázaly zdravotní problémy Ládi, čemuž se snažili pomoci organizátoří dodáním vhodných zdravotních pomůcek, ale, bohužel, ani ty příliš nepomohly. Zdraví je však přednější a snad to bude příště jako obvykle, tj. že LJ bojuje téměř vždy o příčky nejvyšší. Navíc už odjel, a tak cenu útěchy převzal hráč nad ním, což byl Lubo Matera. Oba oceněné vidíme na vložené fotce, ale lze si je lépe prohlédnout v příložené fotogalérii.

Finále se hraje jako vždy na 3 hry + průměr z kvalifikace. První hrou se ukazuje Jarda Růžička a Petr Tomášek. To ještě ale netuší, že tohle stačit na vítězství nebude. Druhá hra posouvá velmi nahoru Jirku Vrážela a Libora Soukupa. Své naděje ukazuje i Marek Mlynář. Jako vždy rozhoduje třetí hra. A tady Libor Soukup dává 238, Marek Mlynář 221. Ostatní spíše váhali a tak bylo nutné počkat na celkové součty, aby se každý dozvěděl, jak na tom na konci vlastně je. Nutno podotknout - pár zvučných jmen se ocenění dnes nedočkalo, což bylo trochu překvapení, protože se čekalo, že vědí, nač se mají připravit. Možná věděli, ale i tak dnes neuspěli. Nahlédněme tedy na pořadí v jednotlivých věkových skupinách:

  Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. Libor Soukup Jaroslav Růžička Jana Lébrová Anna Brokešová
2. Jiří Vrážel Josef Colon Irena Zelinková Věra Krejchová
3. Marek Mlynář Antonín Matějka Eva Štefková Marie Frýbortová
  Abolutní vítěz: Libor Soukup Absolutní vítězka: Jana Lébrová

Absolutní vítěze dnešního turnaje, tedy Libora a Janu vidíme na této fotce:

absolutni-vitezove-cba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oba byly nármně spokojeni a na fotce to snad je i vidět.

Co na dnešek celoroční žebříček v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-64 let: na čele se usadili Jirka Vrážel, Jirka Hindrák a po dnešku Libor Soukup.

Muží 65+ let: Tonda Matějka se díky dnešku dostává do vedoucí pozice, ale blízko za ním jsou Vláďa Pitaš a Ríša Nosek.

Ženy 50-64 let: první pozici drží Krystyna Janočková se stejnými body jako druhá Irena Zelinková. Jana Lébrová i přes pouhé 2 turnaje je třetí.

Ženy 65+ let: Maruška Frýbortová si udržuje 1. místo, druhá Anička Brokešová a třetí je Dana Soukupová. Rozdíly jsou však mezi hráčkami poměrně malé.

K ročnímu žebříčku jen dovětek: počítají se 4 nejlepší turnaje z 5ti konaných, takže vše je zatím jen orientační. Po čtvrtém turnaji v říjnu na Zličíně už asi bude ve všech kategoriích trochu jasněji.

Příště hrajeme 23.10.21 (sobota) na pražském Zličíně s tím, že v pátek je předehrávka. Info o tomto turnaji a přihlášky do něj jsou TADY.

Musíme poděkovat všem hráčkám a hráčům za účast dnes, centru Bowlingzone za vstřícnost a rychlá řešení občasných drobných problémů.

Výsledková listina

Poděkování patří zcela všem!

Milan Soušek, 26.09.2021, 01:45 hod

 

Náhledy fotografií ze složky 2021-09-25 Pardubice