Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2021-08-28, Praha Zličín - Výsledky

27. 8. 2021

Druhý díl seriálu Český Seniorský Pohár se odehrál a vpátek 27. a v sobotu 28.08.2021 na pražském Zličíně. Páteční předehrácky naznačily a sobotní rundy potvrdily, že mazání hauzového typu bylo velmi dobře hratelné a pro většinu hráčů příjemné. Mazání bylo takto zvoleno záměrně, aby si přítomní své hry "prázdninově" užili a nebyli z toho ve stresu. A to se snad podařilo. Ovšem příště... příště už hrajeme na "áčkovém" mazání, což není pochopitelně výstraha, ale výzva. I na áčkových turnajích senioři umí, o tom jsme se už mnohokrát přesvědčili.

Po pár omluvách se dostavilo 62 hráček a hráčů, což je fajn vzhledem k období seniorských dovolených a prázdnin. Díky všem za účast bez ohledu na dosažené výsledky. Už teď apelujeme na seniory, zejména členy našeho spolku Seniorbowling CZ, aby se pokud možno na zářijový turnaj dostavili všichni. A to proto, že v rámci zářijového Seniorského poháru proběhne před poslední pardubickou rundou odložená Valna hromada 2020, která je navíc volební. Vzhledem k tomu, že z Výkonného výboru odchází 1 dlouholetý člen, přivítáme návrhy nového člena pro další 3 roky. Ale zpět k dnešnímu turnaji...

Kvalifikace se doslova hemžila modrými čísly, tedy náhozy 200 a více. Všechny asi překvapil šťastný Jirka Stulík (1348, průměr 224,7 včetně 7 bodů HDC). Bylo vidět, jak je moc spokojený... Druhý v kvalifikaci byl Jirka Hindrák (1322), třetí pak brňák Ondra Surán součtem 1.300. V dámské části vydatně zabojovaly Krystýna Janočková (1249), klasicky nahoře je i Marie Frýbortová (1195) a zadařilo se i Dagmar Stulíkové (1194). Za kvalifikační pozornost rozhodně stojí hra Pavla Korába 279, což zůstalo nejvyšším náhozem nejen pánským, ale celého turnaje. Pokud trochu předběhneme, tak mezi ženami měla nejvyšší hru Jana Lébrová (268), která ale přišla až ve finále.

Z kvalifikace do finále jde klasicky 36 nejlepších, dnes to bylo 8 žen a 28 mužů. Jako obvykle velká pozornost byla upřena na dělící čáru postupu. Prvním nepostupujícím byl Miloš Jirsa, ale do finále nenastoupil Vlasta Talaš a tak se Miloš raději místo ceny útěchy chopil finále. Tím se na ceny pro prvního nepostupujícího do finále dostává Jarda Běhal, který na finále přijel s kompletním nádobíčkem, jež mu ale k zisku nějaké ceny pomoci nemohlo a tak nakonec vzal Jarda za vděk právě cenou pro prvního nepostupujícího. Lepší, než nic, že... Cena útěchy je určena pro zcela posledního hráče startovního pole, což byl Fanda Bora. Ten už ale opustil kolbiště a tak tato cena připadla Standovi Velkovi. Budiž mu to slouží jako motivace pro příště, přece jenom ceny pro nejlepší jsou tak trochu jiné. Sponzor se dnes vytáhl a počet dárků od něho byl vyšší, než obvykle, a tak se jedna fajn cena losovala. Štěstí si sedlo na Honzu Fleischmanna.

Finále na 3 hry (plus průměr z kvalifikace) hraje jako obvykle 36 nejlepších. A bylo se na co koukat. Čtyři hráči hned zkraje vytáhli dvěstědvacítky a doufali, že to soupeře vystraší. To se moc nepovedlo, protože druhé hry Jany Lébrové (268), Mirka Šilara (234), Pepy Colona (224) a Marušky Frýbortové (223) naopak dané čtyřce minimálně nadzvedly obočí. Příliš pozadu nezůstávalo ani dalších pár hráčů. Takže třetí hry: Ondřej Surán 256, Jirka Stulík 247, Jarda Morávek 222, Petr Zach (221) a i pár dalších pěkných her. Celé to naznačovalo, že bude třeba vyčkat na konečné součty zahrnující vedle hendykepů i průměry z kvalifikace. Rozuzlení přišlo záhy, tady ho máme:

  Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. Ondřej Surán Jan Fleischmann st. Jana Lébrová Marie Frýbortová
2. Jan Kolář st. Jiří Stulík Krystýna Janočková Dagmar Stulíková
3. Jiří Vrážel Josef Colon Drahomíra Morávková Anna Brokešová
  Abolutní vítěz - muži: Ondřej Surán Absolutní vítězka - ženy: Jana Lébrová

Velká a zasloužená gratulace náleží všem na stupních vítězů, extra pak absolutní vítězce a absolutnímu vítězi! Poděkování za pěkné hry a velkou snahu všem.

8.-absolutni-vitez-a-vitezka-turnaje.jpg

 

 

Samozřejmě titulní fotka ukazuje absolutní vítěze. Nezapomeňte ale na všechny další fotky v přiloženém fotoalbu.

 

 

 

 

 

 

 

Kompletní výsledky nejen dnešního turnaje, ale i stav ročních žebříčků celkem a v jednotlivých kategoriích je ke stažení tady: Výsledková listina

Děkujeme zličínskému Bestbowlingu a především poděkujme všichni sami sobě, že jsme se opět potkali, pohovořili, viděli se... bylo to hezké. Tak v září to snad ase zopakujeme, v dohledu je Czech Old School a pak třetí turnaj našeho ČSP v Pardubicích. Pozvánka a informace už jsou k dispozici TADY.

Milan Soušek, 28.08.2021

 

Náhledy fotografií ze složky 2021-08-28 Praha Zličín