Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2021-07-24, Pardubice - Výsledky

25. 7. 2021

Po dlouhé vynucené přestávce se v sobotru 24.07.2021 odehrál v Pardubicích 1. turnaj Českého Seniorského Poháru, ročník 2021. Letos je naplánováno pouze 5 turnajů, tj. každý měsíc až do listopadu 2021. Věříme, že se situace opět nezkomplikuje a skutečně tak budeme moci všechny turnaje odehrát.

Protože na podzim 2020 byly veškeré sportovní aktivity totálně utlumeny, nemohli jsme dohrát celý ročník a konečná roční tabulka byla nuceně ukončena předčasně. Nemohlo dojít ani k předání ocenění podle roční výsledkové listiny, takže jsme to doháněli až dnes. V každé věkové skupině mužů a žen byli oceněni 3 nejlepší, kteří právě dnes převzali své věcné ceny. Jak již bylo uvedeno v dřívějších článcích, absolutními vítězi ročníku 2020 se stali Marie Frýbortová a Stanislav Nejezchleba. Oba převzali putovní poháry ČSP a kromě toho finanční prémii ve výši 3.000 Kč. Gratulujeme nejen Marušce a Standovi, ale zcela všem na stupních vítězů.

Vraťme se však k dnešku... Celkem si přišlo vyzkoušet své postcovidové bowlingové umění krásných 71 hráček a hráčů, což je s ohledem na dovolené a prázdniny v plném proudu skvělé. Děkujeme všem bez rozdílu. Speciální poděkování našim dvěma polským kamarádům Robertovi a Januszovi. Oba prošli do Finále a oba jsme odměnili speciální cenou pro hráče ze zahraničí.

Jak vypadala kvalifikace: mazací model byl typu až house, 42 stop. Dvoustovky padaly celkem vydatně. Kvalifikaci ovládl Petr Tomášek se součtem ze 6ti her 1373. Druhý končí Jarda Butal s 1323, třetí Pavel Konečný s 1313. V dámské části se dařilo nejlépe Aničce Brokešové (1174) a Danuši Krejčové (1167). Do Finále dnes postupovalo 8 žen a 28 mužů. Cenu útěchy obdržel první nepostupující do Finále a poslední hráč kvalifikace. U prvního nepostupujícího do Finále byl trochu zmatek, jelikož se jím stal Milan Soušek. Posléze se ale zjistilo, že Mirek Dutka, jenž si účast vybojoval, se na Finále nedostavil. A tak místo něj šel právě Milan Soušek a Mirek má u Milana tu cenu útěchy...

Finále se jako obvykle hraje na součet 3 her a připočítáván k výsledku je průměr z kvalifikace. Po první hře jde do čela Jirka Vrážel (247) těsně následován Jirkou Hindrákem (246), krásně se vytáhl i Tonda Matějka (237). Ve druhé hře se rozdováděl Jarda Butal (255), ale Jirka Vrážel kontruje číslem 249. Formu doladil také Petr Mráček (238). Jiří Vrážel nenechává nikoho na pochybách kdo je tu král a dává třetí hrou 266. Aleš Drábek chytá třetí dech s číslem 238. Rozhodující pro celkové pořadí jsou samozřejmě součty a roli hraje i přičítaný kvalifikační průměr.

Jak to tedy dnes dopadlo na stupních vítězů a v absolutním pořadí:

  Muži 50-64 let Muži 65+ let Ženy 50-64 let Ženy 65+ let
1. Jiří Vrážel Petr Tomášek Irena Zelinková Miloslava Suchánková
2. Jaroslav Butal Vladimír Pitaš Danuše Krejčová Marie Frýbortová
3. Jiří Hindrák Zdeněk Havlíček Drahomíra Morávková Dana Soukupová
  Abolutní vítěz - muži: Jiří Vrážel Absolutní vítězka - ženy: Miloslava Suchánková

8---absolutni-vitezove-turnaje.jpgAbsolutní vítěze vidíte tady na fotce.

Výsledková listina je ke stažení ZDE

Gratulujeme všem úspěšným na stupních vítězů. Všichni přebrali své věcné ceny. Nejvyšší náhozy zaznamenali: v mužích Ríša Nosek a Libor Soukup - shodně 267, v dámské části Drahomíra Morávková 244. Jen připomínáme, že veškeré náhozy 220+ znamenají bodové přírůstky do roční tabulky.

Poděkování patří i pardubickému centru Bowlingzone za šlapající dráhy a komplet místní obsluze.

Nezapomeňte se podívat do přiložené Fotogalérie na další fotky.

Díky všem a jen připomínám, že příště hrajeme 28.08.2021 v Praze na Zličíně, registrovat se už je možné hned, viz info ZDE.. Takže všechny srdečně zvu!

Milan Soušek, 25.07.2021 02:20 hod

 

Náhledy fotografií ze složky 2021-07-24 Pardubice