Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2020-08, Pardubice - Výsledky

16. 8. 2020

Na áčkovém mazání vítězí Jirka Vrážel a Anička Brokešová

Hrálo se 15.08.20 v Pardubicích za účasti 74 hráček a hráčů na „áčkovém“ mazacím modelu 40 stop s 23,25 ml oleje. Mazání řádně prověřilo zcela všechny, počet modrých čísel (hry 200+) byl nižší, než obvykle. Na příštím turnaji bude mazací model lehčí.

Ještě než se pustíme do hodnocení a výsledků dneška, je tu pár novinek:

1. Seniorbowling CZ získal nového sponzorského partnera, díky němuž budeme mít na rok zdarma dva osobní vozy. Jeden získá absolutní vítěz ČSP 2020 a druhý bude losován ze všech hráček a hráčů, kteří se v roce 2020 zúčastnili a do konce sezony ještě zúčastní Seniorského Poháru. Důležitý bude počet startů (nikoliv opakovaných startů), za každý start každého hráče na každém turnaji bude v osudí 1 los. Vyšší počet startů tak logicky znamená vyšší šanci na vylosování.

2. Od 5. turnaje v souladu s Propozicemi budou slouženy kategorie Ž2 a Ž3, čímž vznikne nová kategorie Ž 60+ let. I tak se ale budeme muset zamýšlet do budoucna nad zcela novými věkovými kategoriemi žen. Ani nové 2 kategorie příliš nevyhovují s ohledem na rozdílné= počty hráček v jednotlivých věkových skupinách.

Kvalifikace na 6 her vynesla do čela Janu Lébrovou, Janu Plešingerovou a Pavla Konečného. Nejvyšší průměr bez HDC měl Pavel Konečný – přes 206. Do finále šlo 26 mužů a 10 žen. Postupová čára ponechala ve Finále jako poslední ženu Marušku Frýbortovou a z mužů Petra Eliáše. Ten však podlehl pesimismu a odjel předčasně, takže jej nahradil Mirek Křesťan. První nepostupující a cenu útěchy za dnes nejslabší výsledky převzali Walter Enders a Fanda Spilka. O mazací pauze byl losován hráč, je muž bylo vráceno startovné – štěstí se usmálo na Irenu Zelinkovou, která ovšem nebyla a tak druhé losování si vybralo Dagmar Prokopovou.

Finále je jako obvykle pro 36 nejlepších, dnes 26 mužů a 10 žen. Hrají se 3 hry od nuly, k nimž se připočítává jako čtvrtá hra průměr z kvalifikace. Úspěšní z kvalifikace tak mají přece jenom nějakou tu výhodu do finále. Tak se na to podívejme... První hrou 247 si Aleš Drábek hlasitě říká o vítězství. 232 Jirky Vrážela mu ale nějakou tu vrásku na čele přece jenom přidělalo. V dámské části se zadařilo Anně Brokešové s 206. Druhé hry přinášejí slabší hry, na nichž nejvíce prodělává právě Aleš. Jen Anička drží tempo a s 210 si říká o pocty vskutku vysoké. To ale musí ještě v poslední hře potvrdit. Tady však nastupuje bojovnice Maruška Frýbortová, dává 265 a to mohla mít ještě o něco lepší číslo. Co to udělá s dámským pořadím? Anička hraje 182 a dámské kolbiště váhá, kdo je na tom vlastně lépe. Rozuzlení přináší až vyhlašování konečných výsledků – Anna Brokešová přes 808, Marie Frýbortová přes 788. A je jasno... V mužské části soutěže hraje Láďa Jirků 243, ale ty první dvě hry ho zradily. 237 má Míra Malec, ale i tady první dvě hry úřadovaly. Jiří Hindrák dává 221, ale i on s vráskou na čele vzhlíží na svoji druhou hru.

Konečné výsledky absolutní i v kategoriích ukazuje tabulka:

Muži 50-59

Muži 60-69

Muži 70+

Ženy 50-59

Ženy 60-69

Ženy 70+

Aleš Drábek

Jiří Vrážel

Stanislav Nejezchleba

Alena Sovová

Marie Frýbortová

Anna Brokešová

Jaromír Malec

Antonín Matějka

Vladimír Pitaš

Jana Lébrová

Eva Štefková

Dagmar Prokopová

Jiří Hindrák

Jiří Stulík

Tomáš Rathouský

Hana Matoušková

Jana Plešingerová

Alena Endersová

Absolutní vítěz: Jiří Vrážel

Absolutní vítězka: Anna Brokešová

Gratulujeme všem hráčkám a hráčům na stupních vítězů a zejména pak absolutně nejlepšímu muži a absolutně nejlepší ženě.

Roční žebříček: připomínáme, že s ohledem na jarní redukce se odehraje celkem 8 turnajů a do celoroku se jich započítává 6. Dnes máme odehrané 4 turnaje, jsme tedy přesně v polovině série. I tak se tam začínají rýsovat tendence, jež se mohou, ale nemusí, potvrdit. Jen připomínáme, že pomocné body za vysoké náhozy 220+ se započítávají úplně ze všech 8 turnajů bez omezení. Jsou to právě tyto prémiové body, které rozhodují o konečných ročních pořadích.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, co si přišli zahrát a pobavit se nejen bowlingem, ale se svými kamarády, přáteli, kolegy. To je věc, jež nás skutečně těší. Protože senioři si pěkné výkony navzájem přejí a i „soupeřům“ k nim gratulují. To jsou věci, které nás seniory odlišují od běžných soutěží a jiných turnajů.

Pátý turnaj ČSP hrajeme 12. září v Brně a hned na to 28. září v Olomouci (pondělí, státní svátek). K tomu došlo přesuny a změnami „díky“ covidu-19, jak již bylo dříve vysvětleno.  Mazací model v Brně bude „lidovější“, padavější a tedy doufejme pro hráče i radostnější. Přitom nezapomeňme na nové kritérium k získání auta na rok – za každý start na ČSP má zcela každý 1 los v osudí. Těšíme se na vás všechny. Poslední runda je opět vyhrazena lidem z větších vzdáleností (200km od Brna), poprosíme – respektujte to. TUDY se dostanete přímo na info o pátém turnaji v Brně.

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíme absolutní vítěze dneška, v přiloženému Fotoalbu pak jsou další fotky úspěšných:

absolutni-vitez-a-vitezka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Přejeme všem hezký zbytek prázdnin a uvidíme se v Brně.

Milan Soušek

 

Náhledy fotografií ze složky 2020-08 Pardubice