Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2020-06, Pardubice - Výsledky

27. 6. 2020

3. turnaj (vložený) zvládli nejlépe Jana Lébrová a Petr Tomášek

Po dlooouhé vynucené pauze se v Pardubicích konal letos 3. turnaj Seniorského Poháru. Vzhledem k té herní přestávce byl zvolen mazací model Easy, aby se všichni mohli aspoň trochu potěšit dobrými výsledky. Povedlo se? No, jako obvykle, jak komu, že... Ale modrých čísel (200+) tu byla celá řada a navíc náhozy 220 a více znamenají prémiové body do roční tabulky.

Bez ohledu na výsledky bylo setkání nás seniorů veskrze příjemné, rádi jsme se zase po čase viděli, pohovořili, dali si společnou kávičku, vínko atd. dle chuti.

Kvalifikace  jako obvykle na 6 her. Nejlépe ji zahrál Pepa Bočan (1282). K tomuto součtu notně přispěla hra 277, což se nakonec stalo i pánským náhozem celého dne. Za ním se řadí Jirka Vrážel (1275) a Standa Nejezchleba (1265). V dámské kategorii se žezla chopila Jana Lébrová (1254) s Evou Štefkovou (1202). Do finále mohlo projít jen 36 nejlepších. Posledními postupujícími byli Zdenka Pláničková a Mirek Šilar. Ten ovšem jen díky tomu, že z finále odstoupil Honza Rýdel. Nicméně je tam... O mazací pauze byl vylosován 1 hráč, jemuž bylo vráceno startovné v plné výši. Šťastlivcem se stal Fanda Bora. A pozor - ohodnocen byl po chvíli i první nepostupující do finále a jméno asi překvapilo všechny přítomné - Fanda Bora. Tím se vlastně Fanda stal hráčem, jenž pobral téměř nejvíce cen. Předčili ho jen ti skutečně nejlepší z nejlepších. Další jasná věc po finále - cena útěchy. Cenu si vybojovala již podruhé za sebou Hana Matoušková. Pomalu se u nás otrkává a zdá se, že by mohla svou cenu již příště přepustit někomu jinému...

Finále dnes hrálo 9 žen a 27 mužů. Finále je na 3 hry, k nimž se připočítává čistý průměr z kvalifikace. První hra přinesla hodně her 200+, nejlepší 247 Pepy Bočana. Jirka Hindrák s 232 je ale nedaleko za ním. V dámské části se svými 214 nabírá na rychlosti Jana Lébrová. Ve druhých hrách ukazují všem svá záda Jana Lébrová s 238 a Eva Štefková s 227. Chlapi jeden jako druhý zaostali. Třetí hry a Eva válí dál. Dává 243! Pavel Koráb našel kudy hrát a je z toho 231. Je tu ještě pár dalších pěkných dvoustovek, ale na celkové pořadí není moc vidět, protože přičítaný čistý průměr z kvalifikací to trochu zneprůhledňuje a nikdo vlastně nemá jistotu. No, i když nikdo... vlastně 1 ji má. Víte kdo? No jistě, Jana Lébrová, její hry 214, 238, 213 ji opravňují k plnému optimizmu. 

Takže jak dopadly jednotlivé kategorie a kdo je absolutním vítězem dneška?

Muži 50-59

Muži 60-69

Muži 70+

Ženy 50-59

Ženy 60-69

Ženy 70+

Jiří Hindrák

Josef Bočan

Petr Tomášek

Jana Lébrová

Eva Štefková

Alena Endersová

Pavel Koráb

Richard Nosek

Stanislav Nejezchleba

Alena Sovová

Marie Frýbortová

Anna Brokešová

Pavel Konečný

Petr Florík

Vladimír Pitaš

Ivana Bočanová

Jana Plešingerová

Dagmar Prokopová

Absolutní vítěz: Petr Tomášek

Absolutní vítězka: Jana Lébrová

 

Vítězové obdrželi své ceny, v každé kategorii 3 nejlepší, náhozy muži a ženy, první nepostupující, cena útěchy, vylosované vrácené startovné. Kromě obvyklých dárkových balíčků vítězové kategorií obdrželi sponzorskou cenu. Všichni "bednaři" dostali i své skleněné medaile, které jsou za třetí turnaj, tedy původně březnový, i když se hrálo až v červnu. Díky za pochopení, cena medailí je cca necelé 4.000 Kč a navíc vyrobit nové nebylo možné, firma byla vzhledem ke covid-19 mimo provoz... Od příštího turnaje už budou opět se správným aktuálním měsícem. Díky za pochopení.

Dá se říci, kdo je dneska poraženým? Možná trochu ano: jsou to rovináři. Pouze Janičce Plešingerové se podařilo dostat na stupně vítězů ve své kategorii (celkově 27. místo), jinak rovináři na lehkém mazacím  modelu neuspěli. Všichni členové našeho spolku Seniorbowling CZ dostali domů malý bowling, a tak lze dobře potrénovat i doma, či kdekoliv jinde... Ale vážně, ukazuje se opět, že šance rovinářů na lehkých modelech jsou jen malé. Oni musí čekat na něco těžšího, kde mohou točenářům konkurovat.

Výsledková listina ke stažení

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, co si přišli zahrát a pobavit se a samozřejmě také firmě Masna Krahulčí, která je prostřednictvím Oty Kunce i letos sponzorem ve formě masných pochutin.

Závěrem důležité upozornění pro všechny: 18.07.2020 se měl hrát další turnaj v Olomouci. Jak jsme dnes shledali, není to možné z důvodu absence 3 organizátorů - souběh dovolených a plánovaná operace. Žádné náhradní řešení se nepodařilo domluvit, a tak nám nezbývá nic jiného, než tento turnaj zrušit. Samozřejmě se budeme snažit najít jiný termín v Olomouci. Doufejme, že se to podaří, rádi bychom do Olomouce zase po čase vyrazili. Rozhodně budeme informovat, jakmile se něco podaří dojednat. 

Z toho důvodu následuje další turnaj až 15.08.2020 opět v Pardubicích. Informace o turnaji jsou už vydány TADY a obsazovačka je otevřena k registracím.

Díky všem ještě jednou, bylo to dnes velmi příjemné setkání a věřím, že tomu tak bude i nadále.

Milan Soušek, 28.06.2020 00:15 hod

Na fotce vidíme šťastné absolutní vítěze Janu Lébrovou a Petra Tomáška. Podívejte se ale i na další fotky v přiloženém fotoalbu... (poznámka: omlouváme se za chybné označení fotek 2020-06-25, mělo být správně 2020-06-27)

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2020-06 Pardubice