Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2019-11, Pardubice - Výsledky

24. 11. 2019

Závěrečný turnaj  Českého Seniorského Poháru 2019 se konal v sobotu 23.11.2019 v Pardubicích. A protože šlo o turnaj letos poslední, nerozhodovalo se jenom o dnešních vítězích, ale i o celoročních pořadích v jednotlivých věkových kategoriích. Mazací model Abbey road není zrovna jednoduchý, ale rozhodnout musí bowlingové umění. Kdo chce uspět, musí umět i tohle, o tom žádná...

Nejprve si ale dovolíme pár čísel. ČSP v roce 2019 navštívilo celkem 144 hráček a hráčů, což je číslo prostě vynikající a svědčí o tom, že senioři si mezi svými rovnými chtějí nejen hrát, ale i se mezi sebou jen setkat, pobavit... Rozhodně je zajímavé složení našich hráček a hráčů: v kategorii 50-57 let šlo o 42 ve věku 50-57 let, 51 hráček a hráčů ve věku 58-64 let a 56 hráček a hráčů ve věku 65+ let. Věk se nám za posledních 5 roků velice posouvá směrem nahoru, a to nejen u nás v ČSP, ale i třeba v MČR seniorů. I tato obyčejná statistika za rok 2019 naznačuje, že je třeba něco udělat s věkovými kategoriemi. A přesně k tomu došlo i na tomto posledním ČSP turnaji v roce 2019, když Valná hromada rozhodla o změně. Zápis na web vložíme do konce listopadu.

Konkrétní výsledky dneška a také celoroku 2019 jsou níže ke stažení. Fotky najdete v přiloženém Fotoalbu.

Letošního závěrečného turnaje se zúčastnilo 83 hráček a hráčů z celé republiky. Kvalifikačních 6 her ukázalo, že zvolený mazací model ne vždy hráčům vyhovoval. Celkové průměry byly sice nižší, ale nijak dramaticky. Nejlepší hry ukázal Ríša Nosek, mj. 268, což zůstalo náhozem turnaje. Za ním končí Jirka Vrážel a Mirek Sejkora, jemuž dopomohl 16 hendykep. V dámské části kralovala domácí Dana Hanušová před Krystynou Janočkovou. Konečná kvalifikační tabulka přinesla dvě velká překvapení v podobě prvních nepostupujících do finále: Láďa Jirků zaostal za posledním postupujícícm Vláďou Dederou o 4 body. Druhá nepostupující (v ženách vlastně první nepostupující) Jana Lébrová ztrácela na Alenu Endersovou 14 bodů.

Finále pro 36 nejlepších začalo náporem Jirky Hindráka - 244 a Jirky Vrážela - 220. Oba patřili mezi favority své věkové kategorie v celoročním žebříčku. Ve druhé hře ovšem polevili a vložili tak naděje do rukou jiných. Tomáš Rathouský hraje 223, Fanda Čermák 222. Oba však v první hře tápali, nicméně tato hra jim dodala kuráž do závěrečné třetí hry. V nich už se ale žádné úžasné hry nekonaly a tak se čekalo na celkové finálové součty, Zde jsou konečné výsledky dnešního turnaje podle kategorií:

Muži 50-57

Muži 58-64

Muži 65+

Ženy 50-57

Ženy 58-64

Ženy 65+

Jiří Hindrák

Jiří Vrážel

Vladimír Pitaš

Blanka Hanusíková

Dana Hanušová

Věra Krejchová

Jiří Harašta

Vladislav Dedera

Zdeněk Havlíček

Jana Lébrová

Krystyna Janočková

Dagmar Prokopová

Marek Mlynář

Petr Mráček

Tomáš Rathouský

Lenka Germanová

Eva Štefková

Alena Endersová

Absolutní vítěz: Jiří Vrážel

Absolutní vítězka: Dana Hanušová

V tomto turnaji se naposledy hrálo v uvedených věkových kategoriích. Ty se od roku 2020 mění pro muže i ženy na 50-59 let, 60-69 let a 70 a více let. Dnešní turnaj byl důležitý také pro celoroční žebříček. V některých kategoriích bylo prakticky jasno už předem, v jiných rozhodoval právě dnešní turnaj a výše bodového přídělu do žebříčku. Hodně hráčů mělo odehráno 7 nebo více turnajů, takže tam se už body přičítaly jen sporadicky, pokud vůbec a ten, kdo před dneškem neměl na kontě aspoň 7 turnajů, připisoval dnešní plný bodový zisk. A to tabulkami celkem hýbalo. Konečné pořadí celoročního žebříčku máme tady:

Muži 50-57

Muži 58-64

Muži 65+

Ženy 50-57

Ženy 58-64

Ženy 65+

Ladislav Jirků

Jiří Vrážel

Vladimír Pitaš

Jana Lébrová

Marie Frýbortová

Anna Brokešová

Jiří Hindrák

Petr Mráček

Stanislav Nejezchleba

Blanka Heřmánková

Eva Štefková

Alena Endersová

Jaroslav Morávek

Richard Nosek

Zdeněk Havlíček

Blanka Hanusíková

Krystyna Janočková

Dagmar Prokopová

Absolutní vítěz: Vladimír Pitaš

Absolutní vítězka: Marie Frýbortová

Oba absolutně nejlepší v ročním žebříčku získali zdarma startovné na nejbližším Mistrovství Evropy seniorů, které se uskuteční na přelomu června a července 2020 v Berlíně. Gratulujeme všem úspěšným a rozhodně děkujeme naprosto všem 144 hráčkám a hráčům, kteří se v roce 2019 do Českého Seniorského Poháru zapojili! Je to pro nás velká výzva pro příští doufejme na hráče ještě bohatší rok a věříme, že se stávajícími se budeme i v roce 2020 pravidelně setkávat. Naše poděkování patří zcela jistě i sponzorské firmě Krahulčí a Otíkovi Kunců, který se o to staral.

Propozice ČSP pro rok 2020 jsou ve stádiu závěrečného finiše, zveřejněny budou do konce listopadu 2019. 

Již nyní se však můžete podívat na informace o 1. turnaji ČSP 25. ledna 2020 v Pardubicích a registrovat se do něj TUDY.

Všichni celoroční medailistů tak získali právo účasti v závěrečné seniorské soutěži roku 2019 - Grand Prix of Senior Champions. ZDE jsou veškeré potřebné informace, včetně přehledu všech hráčů a hráček ze seniorských soutěží všeho typu. Z uvedených stránek se lze také přímo do soutěže zaregistrovat. Koná se to 30.11.2019 v Pardubicích.

Díky všem hráčkám a hráčům, jakož i bowlingovému centru. Podívejte se v tuto chvíli aspoň na fotky, kde je vidět jak dnešní vítěze, tak i celoroční jubilanty. 

Výsledková listina ke stažení

Na fotkách vidíme jednak vítěze dnešního turnaje a jednak absolutní vítěze celého ročníku. Na řadu dalších fotek a úspěšných se podívejte v přiloženém fotoalbu.

turnajovi-absolutni-vitezove.jpgvitezove-roku---nejlepsi-muz-a-zena--2-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019-11 Pardubice