Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2019-05, Brno - Výsledky

26. 5. 2019

Na Evropu jedou ti správní, zdá se...

Proč na Evropu a proč „správní“? Protože dnešní 5. turnaj ČSP v Brně měl mazací model stejný, jako bude použit na ME seniorů v Bologni v centru Reno bowling, kde ženy hrají všechny hry a muži trojice. A absolutními vítězi se stali ti, kteří tam jedou. A například do dnešního Top ten pronikli ti, co na Evropu nejedou, jen velmi sporadicky. Samozřejmě mazací model v Itálii může být přece jenom trochu jiný, jsou tam jiné podmínky, jiná teplota, jiná mazačka, než tady v Brně. Ale brněnská Flexka byla naprogramována přes txt soubor, tedy naprosto přesně, jak určuje daný model. Tak uvidíme, co to s reprezentanty v Bologni udělá...

Na turnaj do Brna přijelo 68 hráček a hráčů, všem díky za účast, neomluva žádná.

V kvalifikaci byli nejlepší Petr Tomášek (1281), Jirka Vrážel (1279) a Milan Soušek (1255). Jak ale ukázala blízká budoucnost, na bednu jim to nestačilo ani jednomu, tam přišli jiní... V dámské části Jana Lébrová zahrála nejlépe (1205) a za ní končí Anička Brokešová (1134). Posledním postupujícím mužem do finále byl Milan Jindřišek, stačilo mu 1071. V dámské části se jako poslední do finála doslova prodrala Božka Pankivová, a to ještě „díky“ odstoupivší Hance Chládkové z důvodu zdravotní indispozice. První nepostupující a zcela poslední ve startovním poli obdrželi cenu útěchy.

Finále se hraje na součet 3 her od nuly. První hrou 255 všem ukázal záda Jirka Uhlíř. Ivan Burian zahrál 225 a Standa Nejezchleba 215. Ve druhé hře zabral Zdenda Havlíček s hrou 235, ale protože první mu nevyšla, musela by jeho třetí hra být rovněž velice dobrá, aby se dostal na stupně vítězů aspoň ve své kategorii. To se však nestalo. Třetí hry přinesly rozuzlení: Petr Florík sice zahrál 246, ale hru předtím přesně o 100 méně, takže měl sice radost, ale jen z té jedné hry. 235 dává Ivan Burian, 234 Jarda Butal. Oba se tak dostali ve svých kategoriích do čela. Nicméně součet všech tří her ukázal jasně na absolutní vítěze – Standa Nejezchleba a Krystýna Janočková. U Krystýny a také u Milana Jindřiška dnes platilo: postup jakkoliv a pak uspěj...

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57

Muži 58-64

Muži 65+

Ženy 50-57

Ženy 58-64

Ženy 65+

Ivan Burian

Jaroslav Butal

Stanislav Nejezchleba

Jana Lébrová

Krystýna Janočková

Anna Brokešová

Jiří Uhlíř

Petr Florík

František Kolář

Lenka Germanová

Dana Hanušová

Alena Endersová

Jiří Hindrák

Richard Nosek

Milan Jindřišek

Božena Pankivová

Eva Štefková

Dagmar Prokopová

Absolutní vítěz: Stanislav Nejezchleba

Absolutní vítězka: Krystýna Janočková

 

Dnes tedy vidíme na stupních vítězů překvapení především v podobě Milana Jindřiška. Nához dne měl hodnotu 259, autorem byl Petr Mráček. Při vyhlašování se kamsi zatoulal, takže cenu má u nás schovanou.

Dnešek znamená, že máme za sebou přesně polovinu Seniorského Poháru 2019. Celoroční zatímní žebříček ukazuje, že v mužích jsou na tom nejlépe Vláďa Pitaš, Láďa Jirků a Standa Nejezchleba. V jednotlivých věkových kategoriích zatím dominují Láďa Jirků, Jirka Vrážel a Vláďa Pitaš. V ženské části celkově vedou Krystýna Janočková, Jana Lébrová a Anička Brokešová. A přesně tyto dámy excelují i ve svých věkových kategoriích. Na okraj jen připomínáme, že se hraje letos celkem 10 turnajů, z nichž se do celoroku započítává 7 nejlepších turnajů. Diference na čelech ročních žebříčků nejsou veliké, vše je tedy otevřeno a teprve druhá polovina turnajové série rozhodne.

Poděkovat (rádi) musíme ještě jednou jednak všem hráčkám a hráčům, co si dnes přišli poměřit své bowlingové síly na Bowling Brno, pohovořit se svými kámoškami a kámoši a pobavit se seniorským bowlingem. A také i perfektně fungujícímu centru! K centru ještě jedna malá poznámka: byly tam dokončeny další zajímavosti – Adventure golf (minigolf) a další části radovánek pro děti. Tomu věnujeme extra článeček v Aktualitách.

Nyní máme v červnu pauzu, protože se hraje spousta závěrečných turnajů, koná se Slovak Old School a ME seniorů 2019. Takže se uvidíme až 27. července na Zličíně. Protože je zde jen 12 drah, bude jako obvykle otevřena páteční předehrávka. Šestému turnaji se věnuje další článek na našem webu, kde se dozvíte veškeré podrobnosti. TUDY se tam můžete dostat přímo…

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 26.05.2019 lehce po půlnoci

Na fotce vidíte dnešní absolutní vítěze, jimiž jsou Stanislav Nejezchleba a Krystýna Janočková. Ta však netušila, jak celkově dopadla a z centra uprchla předčasně. Takže jsme ji na fotku uměle vmontovali... Na další fotky se podívejte v přiloženém Fotoalbu.

absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019-05 Brno