Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2019-01, Pardubice, Výsledky

27. 1. 2019

9. ročník Seniorského Poháru začal v Pardubicích grandiózně

1. turnaj devátého ročníku se odehrál 26. ledna 2019 v Pardubicích. 97 přihlášených hráčů, ale nepřízeň počasí… I přesto se sešlo po pár omluvách skvělých 91 hráček a hráčů, z nichž mnozí cestovali skutečně z velké dálky v tom nepříjemném sněživém a mrazivém počasí – všechna čest a velký dík.

Členové Seniorbowling CZ obdrželi náš každoroční dárek, letos pískovanou sklenici pro radost, potěšení, stálou připomínku. I zde je třeba poděkovat, jelikož z členských příspěvků Seniorbowling CZ žije, především po stránce kancelářské, internetové, tiskařské atd. Díky!

I letos nás na turnajích bude provázet Masna Krahulčí svými sponzorskými dary, jež jsou, jak víme z minulého ročníku, velmi chutné a kvalitní. Za vyjednání patří poděkování našemu oddanému členu Otovi Kuncovi. Díky, Otíku!

Mazací model High Street o délce 44 stop a celkem malým množstvím oleje lehce přes 21 ml se ukázal jako velmi velmi přívětivý, „modrých“ čísel byla dlouhá řada, z nichž mnohé byly prostě skvělé. Hráči si model zřejmě přejmenovali na High Score.

Kvalifikaci vyhrává Marek Mlynář se součtem ze 6ti her 1401 (poznámka: Marek nemá žádný HDC). Za ním se usadil Vlasta Ševčík (1370) a Jirka Vrážel (1351). Z žen na tom byla nejlépe Dáša Stulíková (1287). Nához kvalifikace 279 dal Pavel Koráb a tohle číslo už zůstalo náhozem celého turnaje. Což bylo trochu s podivem vzhledem k dosahovaným  číslům a průměrům. Vlastně se trochu čekala třístovka, ta se však neurodila.

Do finále postupovalo 27 mužů a 9 žen, protože stejné procentuální zastoupení mužů a žen bylo v celé kvalifikaci. Podle nových pravidel pro rok 2019 dostávají své ceny jednak první nepostupující do finále, což padlo na Otu Frýborta a také cena útěchy pro zcela posledního ve startovním kvalifikačním žebříčku. Cenu „vybojovala“ Alenka Brašnová. Ona v podstatě vloni tuto cenu vyprovokovala a nyní si ji tedy po zásluze i přebírá. Ona prostě ví, co dělá, že… Při ceremoniálu ale prozradila, že příště tohle přenechá někomu jinému, protože zabojuje… není důvod jí nevěřit.

Finále se stalo přehlídkou super her, výsledková listina finále je více modrá, než černá. Nádherná čísla, velké souboje, spokojeni byli i ti, co suprově hráli, ale dneska prostě bylo třeba zejména mezi muži hrát ne suprově, ale ultrasuprově. To je ostatně vidět na výsledkové listině. První hry z celkem 3 finálových = 12 dvoustovek, mezi nimiž vévodí Jiří Vrážel s 255. Druhé hry = 17 dvoustovek, kraluje opět Jirka s 269. Třetí hry = 18 dvoustovek, nejvyšší z nich 244 hraje zas ten Jirka. Lze se pak divit, že Jiří Vrážel dominoval celému startovnímu poli? No, nelze. Stává se tak absolutním vítězem pánské kategorie. Mezi dámským finálovým osazenstvem se praly zejména Jana LébrováMaruškou Frýbortovou. Jejich finálový součet končí 667 a 650 (!!!) ve prospěch Jany. I Jana Lébrová se tak stává v dámské části absolutní vítězkou.

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži

50-57

Ženy

50-57

Muži

58-64

Ženy

58-64

Muži

65+

Ženy

65+

Jiří Hindrák

Jana Lébrová

Jiří Vrážel

Marie Frýbortová

Vladimír Pitaš

Anna Brokešová

Ivan Burian

Blanka Hanusíková

Vladislav Dedera

Dagmar Stulíková

Josef Bešík

Dagmar Prokopová

Marek Mlynář

Blanka Heřmánková

Josef Bočan

Dana Hanušová

Jiří Egert

Dagmar Tomášková

Absolutní vítěz: Jiří Vrážel

Absolutní vítězka: Jana Lébrová

Gratulujeme všem na stupních vítězů k jejich úspěchu! Vedlejší ceny převzali hráči, kteří se umístili na celkovém 7. a 13. místě (toto ocenění bude celý rok 2019).

Naše poděkování směřuje zejména vůči naprosto všem hráčkám a hráčům, děkujeme i centru Bowlingzone Pardubice a místnímu ochotnému personálu.

Druhý turnaj Českého Seniorského Poháru se hraje v sobotu 23. února 2019 v Praze na Zličíně a předehrávkami v pátek 22. února. Druhému turnaji se věnuje další článek na našem webu, kde se dozvíte veškeré podrobnosti. TUDY se tam můžete dostat přímo…

Přežijte ve zdraví zimu, užívejte si života a pilujte techniky na další seniorské turnaje. V této souvislosti snad jen připomínáme Finále Senior Masters 2018, které se odehraje rovněž v Pardubicích 9. února. Termín registrace pro přímo postupující je do 31. ledna 2019, pak sem budou vpuštěni náhradníci podle jednotlivých kategorií, které zůstaly plně neobsazeny.

Zdravím všechny a ještě jednou dík, i nadále jsme prostě největší pravidelný turnaj v České Republice. Dík patří vám všem a každé takové setkání je poučením i pro mne, neustále se učím, co je možné ještě vylepšit, abychom se coby senioři dobře bavili nejen hrou, ale i mezi sebou, svými kamarády, přáteli, láskami zjevnými i skrytými…

Milan Soušek, 27.01.2019 lehce po půlnoci

Výsledková listina ke stažení

Na fotce jsou dnešní absolutní vítězové Jana Lébrová a Jiří Vrážel, ale nezapomeňte se podívat i na další fotky ve Fotoalbu (viz níže).

absolutni-vitezove---jana-lebrova--jirka-vrazel.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019-01 Pardubice