Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2017-07 Olomouc - výsledky

30. 7. 2017

V Olomouci nejlepší Petr Mráček a domácí Jana Lébrová

6. turnaj ČSP 2017 se uskutečnil 29.07.17 na Šantovce v Olomouci. Bohužel zde nefungovala jedna dvoudráha, což mělo vliv především na finále, kam šlo tedy dnes pouze 32 nejlepších oproti obvyklým 36ti. Mazací model z kategorie rekreačních Bourbon Street sliboval pěkné výsledky. A ty se také v mnoha případech dostavily.

Kvalifikaci zvládla nejlépe Blanka Hanusíková (1365 na 6 her) a Zdeněk Havlíček (1319). Poslední postupující dnes byla Ivana Bočanová. Nejvyšší kvalifikační hra byla 279 Ivana Buriana, která nejvyšší hrou zůstala až do konce turnaje, i když Marie Frýbortová tento nához ohrožovala ve finále (275). Sice to nebyl nejvyšší nához dne, ale tahle hra pomohla Marušce na vítězství ve své kategorii. Ale to trochu předbíháme… Po skončení kvalifikací se losovaly dva starty zdarma pro příští turnaj. Losování se ujala Alena Brašnová a její zásluhou si na Zličíně 26. srpna zadarmo zahrají Igor Láník a Milan Bohačík.

Finále si zahrálo 24 mužů a 8 žen. Finále bylo skutečným vyvrcholením celého dne. V první hře jdou do čela Aleš Drábek (234) a Dáša Flegelová (233). Druhou hrou se předvedl Petr Mráček (236) a Karel Levák (235). Třetí hrou upoutala Marie Frýbortová (275) a i přes její první hru 137 vyhrává svoji kategorii. Petr Mráček držící se zásady stále se lepšících finálových výkonů hraje 268. Jana Lébrová hraje 232 a i ona se touto hrou dostává na 1. místo nejen své kategorie, ale rovnou i mezi všemi ženami. Ve finále mělo průměr přes 200 celkem 14 hráček a hráčů.

Absolutními vítězi se dnes stávají: Petr Mráček a Jana Lébrová. Gratulujeme oběma!

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Petr Mráček, Aleš Drábek, Aleš Synek

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Miluše Nováková, Blanka Hanusíková

Muži 58-64 let: Vladislav Dedera, Jiří Vrážel, František Čermák

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Dáša Flegelová, Eva Štefková

Muži 65+ let: Michal Poprocký, Zdeněk Havlíček, Josef Bešík

Ženy 65+ let: Dagmar Prokopová, Alena Endersová, Anna Brokešová

Na tomto turnaji se sponzorskými cenami podílela společnost Kostelecké uzeniny, za což samozřejmě děkujeme, vítězové kategorií si tak mohou vychutnat na masných produktech.

I v letošním ročníku se opět bojuje o dvě hlavní ceny pro nejlepšího muže a nejlepší ženu – start na ME seniorů 2018 ve Vídni zdarma. Tady snad jen opět zopakujeme, že na tomto ME se očekává rekordní účast hráčů z celé Evropy a očekává se, že dost pravděpodobně bude třeba vyhlásit kvóty hráčů a hráček z jednotlivých zemí. V tom případě budou upřednostněni ti, kteří absolvují nejméně 4 turnaje Českého Seniorského Poháru 2017 a budou mít celkový průměr nejméně 150. Pro tento účel bude sestaven zvláštní roční žebříček, do něhož budou každému započítány 4 nejlepší starty na ČSP. Tento žebříček bude jediným kritériem pro účast na ME 2018 ve Vídni. Doporučujeme proto, aby senioři, kteří předběžně účast na ME 2018 plánují, či uvažují, s touto okolností počítali.

Roční žebříček zahrnuje už 6 turnajů a začínají se tak rodit favorité na celkové vítězství jak absolutně, tak i v jednotlivých kategoriích.

Před námi v nejbližší době je 4. turnaj Seniorský Pohár Dvojic (12.08.17, Chomutov), jehož výsledky jsou započítávány do republikového bodovacího žebříčku Senior Masters 2017.

Sedmý turnaj ČSP 2017 se bude hrát v Praze na Zličíně v pátek 25.08. (předehrávka) a v sobotu 26.08.17. Poslední runda je vyhrazena hráčům z Moravy.

Ještě jednou děkujeme všem hráčkám a hráčům a těšíme se na setkání na dalších seniorských akcích.

Milan Soušek, 30.07.2017

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Petra Mráčka a Janu Lébrovou. Na další fotce pak Ivana Buriana, majitele nejvyššího náhozu. Nezapomeňte se podívat dole do fotoalba z dnešního turnaje a vyhlašování vítězů.

absolutni-vitezove---jana-lebrova--petr-mracek.jpgnejvyssi-nahoz-turnaje---ivan-burian.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-07 Olomouc