Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2017-05 Pardubice - výsledky

21. 5. 2017

Dnešní premianti: Standa Nejezchleba, Maruška Frýbortová

Dnes to byl turnaj tak trochu jiný. Mazací model z loňského MČR seniorů, jenž nás všechny dost potrápil, v průběhu dne Valná hromada a tím trochu prodloužený čas turnaje. Poděkování za účast jak na turnaji, tak i na Valné hromadě našeho seniorského spolku, patří jak všem příchozím hráčkám a hráčům, tak i těm, co přijeli pouze na tu naši Valnou hromadu. Přišlo nám sice možná až nečekaně omluv, ale i tak se nás turnaje zúčastnilo 77. Co se týká Valné hromady, tady musíme zpracovat Zápis z ní a ten bude zveřejněn během příštího týdne. Názory a diskuzní příspěvky, které zde byly v rámci diskuze prezentovány, projedná náš Výkonný výbor na své nejbližší schůzi.

Kvalifikace dnešního turnaje dopadla nejlépe pro Jirku Hindráka (1290) a Vladimira Stanishevského (1243). Mezi ženami se nejlépe zadařilo Míle Novákové (1163) a to i přes její výpadek 115 vlivem dlouhé řady splitů. Ta tady vytvořila i nához 256, který zůstal nejvyšším náhozem celého dne. Dvoustovky se vyskytovaly, ale mazací model hráče srážel spíše k hodnotám nižším. Někdy až hodně nižším. Do finále šlo jako obvykle 36 nejlepších, 25 mužů a 11 žen. Posledním postupujícím se po odstoupení Rosti Kaly stal Milan Jindřišek. Alenka Brašnová se chopila losování 2 hráčů, kteří mají na příštím turnaji start zdarma. Její ručka na knoflíku notebooku rozhodla, že těmi šťastnými budou Dáša Tomášková a Pavel Typolt. Oběma gratulujeme!

Finále klasicky na 3 hry od nuly. Po kvalifikačních zkušenostech se snad ani nečekala nějaká extrémní čísla, šlo spíše o odolnost, umění poradit si a zachovat „chladnou hlavu“. V první hře jde do čela finalistů spanilá trojka Mirek Křesťan (236), Jirka Hindrák (235) a Standa Nejezchleba (233). Vzhledem k odstupu ostatních to byl coby základ solidní počin. Druhé hry vystrkují do popředí Luba Materu (233) a Marušku Frýbortovou (229). Hrdinové prvních her ale trochu polevili, takže do třetí hry šla s velkými nadějemi na celkový úspěch pětice těch, kterým se zadařilo v 1 nebo ve 2. finálové hře. Třetí hra tradičně rozhoduje. Nikdo se ale nijak zvlášť nevytáhl a tak úspěch slavila právě ta hráčská odolnost ve všech třech finálových hrách. Absolutními vítězi se stávají: Stanislav Nejezchleba a Marie Frýbortová. Právě tito dva měli dostat kolem krku vavřínové věnce. Nicméně nedostali, resp. dostala jen polovička. Standa zřejmě neměl dobře spočítáno a tak po vyhlášení jednotlivých kategorií zmizel směrem k domovu a tak jeho cenu jsme předali druhému v pořadí Jirkovi Hindrákovi, jenž je proto i na fotce. Ale Standa zkrátka nepřijde, má to u nás schované, u nás ceny nepropadají… Zato Maruška Frýbortová spočítáno měla a tušila, že právě ona se stane nejlepší ženou turnaje a na ocenění si počkala. Standovi i Marušce gratulujeme, a vlastně i Jirkovi, jenž si určitě ještě teď pomlaskává na exkluzivní bonboniéře…

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Miroslav Křesťan, Ivan Lank

Ženy 50-57 let: Dana Hanušová, Miluše Nováková, Jana Lébrová

Muži 58-64 let: Lubomír Matera, Vladimir Stanishevskyi, Jiří Klečka

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Eva Štefková, Anežka Lencová

Muži 65+ let: Stanislav Nejezchleba, Michal Poprocký, Tomáš Rathouský

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Jana Plešingerová, Marie Horáková

Dneškem byla završena první polovina série ČSP, tedy 5 turnajů. Nyní následují pauza vlivem ME seniorů 2017 v Dublinu (Irsko) a pokračovat budeme 29.07.17 v Olomouci. Tady bude použit ten nejlehčí mazací model, který se vůbec podaří nalézt, v každém případě z ranku rekreačních mazacích modelů. Obsazovačka je již na to připravena.

Ve Výsledkové listině najdete samozřejmě i roční žebříčky všech kategorií a tak není od věci nahlédnout, jaké šance v něm kdo vlastně má nejvyšší a kdo je dejme tomu „v očekávání“.  I letos hrajeme o dva volné starty na ME seniorů 2018 ve Vídni na základě roční tabulky ČSP, dále o dva volné straty na základě republikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters, který je již aktualizován po tomto 5. turnaji. Zapomínat bychom neměli ani na to, že v případě vyhlášení kvót startujících na ME seniorů 2018 ve Vídni pro jednotlivé země budou logicky upřednostňováni ti, kteří odehráli v roce 2017 nejméně 4 turnaje s průměrem minimálně 150,00.

Republikový seniorský žebříček Senior Masters je už také po dnešním turnaji aktuální.

Šestý turnaj ČSP 2017 se tedy bude hrát o prázdninách v Olomouci, poslední runda je opět tradičně vyhrazena pro hráčky a hráče z větších vzdáleností od Olomouce (200+ km).

Ještě jednou děkujeme všem hráčkám a hráčům, jakož i centru a těšíme se na setkání na dalších seniorských akcích.

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 21.05.2017

Na fotce vidíte Jirku Hindráka a Marušku Frýbortovou. Maruška je tam správně, to je absolutní vítězka. Ale Jirka je zde jen coby náhradník, jelikož vítěz Standa Nejezchleba už mezitím opustil kolbiště. A tak aby cena neutrpěla, byla předána dalšímu v pořadí a tím byl právě Jirka. Standovi to vynahradíme příště…

absolutni-vitezove--jirka-hindrak-coby-nahradnik-.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-05 Pardubice