Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2017-04 Olomouc - výsledky

30. 4. 2017

V Olomouci na hauzu nejlepší Honza Fleischmann a Dana Hanušová

4. turnaj Českého Seniorského Poháru 2017 se konal 29. dubna v Olomouci na Šantovce. Mazání bylo vysloveně typu house a slibovalo skutečně pěkné výkony. Ty byly zkraje celkem rozpačité, ale pak se vše rozeběhlo, jak mělo… I když.. pokud se něco špatného má stát, stane se to a dnešní turnaj to jen potvrdil.  Dnes se seběhlo hned několik událostí, které turnaj „okořenily“.  V kvalifikaci nás potrápila dráha 3 a 4 vlivem technické závady. Lišta si postavila hlavu, ale díky umění a nasazení bowlera Maťa se vše dalo dohromady. Skluz sice vznikl, ale podařilo se jej z hlediska časového víceméně dohnat. To ale samozřejmě nebylo všechno… Pepa Kučera si v průběhu finále vylil na svůj notebook kafe, čímž jsme přišli o celkové výsledky. Notebook asi turka nemá moc rád... Když to Pepa zjistil, vytáhl USB se zálohou, ale to se ukázalo jako nepoužitelné. Když kafe, tak kafe a USB odmítl cokoliv vydat. Výsledky Finále se proto musely navstupovat dost improvizovaně a výsledky kvalifikace nebyly k dispozici vůbec. Museli jsme si počkat, ale nakonec aspoň to finále se podařilo a tak se mohly vyhlásit celkové výsledky… Ale nebojte, i ta kvalifikace a obvyklá struktura všech výsledků ČSP bude, jen asi o něco později, než se to podaří celé zrekonstruovat na základě výsledkových lístků všech hráčů v kvalifikaci. (Vloženo v neděli 30.04.17 v 19 hod: výsledková listina je již kompletní, tedy včetně kvalifikací, bodů, atd.)

Kvalifikaci zvládla excelentně Dana Hanušová (1404, čistý průměr 226), z mužů se velice zadařilo Petrovi Mráčkovi (1385) a Vláďovi Pitašovi (1380). Po odřeknutí finále Karlem Smaženkou se stal posledním postupujícím Mirek Křesťan a u žen Dana Soukupová.

Takže ještě před finálem se podívejme, co ty ostatní věci…. Tradičním losováním roce 2017 mají start zadarmo 20. května v Pardubicích René Netušil a Dana Soukupová. Gratulujeme!

Ke kvalifikaci dáme komentář, až se data zpětně dají dohromady. Ale finále máme, a to je důležité, takže pojďme na to: 1. hrou jde dramaticky do popředí Honza Fleischmann číslem 256. V dámské části se do sebe pouštějí Míla Nováková (244) a Dana Hanušová (231). Druhá finálová hra zní ve prospěch Aleše Synka, který si tak říká o pozornost. Poslední, tedy třetí, hra řeší všechny rébusy: nejvyšší hru hraje sice Vláďa Dedera (253), ale v součtu už mu to na stupně vítězů nestačí. Ale Petr Mráček se svými 243 a Petr Florík s 233 už své úspěchy slaví. Alespoň ve své kategorii. Na úspěch bez rozdílu věku to nicméně nestačí. Dnes tady kraluje v kategoriích bez rozlišení věku Jan Fleischmann se součtem 704 a v ženách Dana Hanušová s 645. Oběma supervítězům bez rozlišení věku gratulujeme! Nejvyšší náhozy ale mají Pepík Bočan (289!!) a Dana Hanušová (287!). Oběma to přináší prémiovou hotovostní pětistovku. Taky velká gratulace, od perfect game to v obou případech vůbec nebylo daleko, ale není všem dnům konec...

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Aleš Synek, Petr Mráček, Jiří Hindrák

Ženy 50-57 let: Dana Hanušová, Miluše Nováková, Ivana Bočanová

Muži 58-64 let: Jan Fleischmann, Petr Florík, Vladislav Dedera

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Věra Krejchová, Eva Štefková

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Jaroslav Růžička, František Brokeš

Ženy 65+ let: Anna Brokešová, Dagmar Prokopová, Dagmar Tomášková

Výsledky dneška se projeví pochopitelně i v ročním žebříčku ataké v Senior Masters, ale na to si musím ještě počkat, až se celková data podaří znovu sesumírovat.

I v letošním ročníku se opět bojuje o dvě hlavní ceny pro nejlepšího muže a nejlepší ženu – start na ME seniorů 2018 ve Vídni zdarma. Tady snad jen opět zopakujeme, že na tomto ME se očekává rekordní účast hráčů z celé Evropy a očekává se, že dost pravděpodobně bude třeba vyhlásit kvóty hráčů a hráček z jednotlivých zemí. V tom případě budou upřednostněni ti, kteří absolvují nejméně 4 turnaje Českého Seniorského Poháru 2017 a budou mít celkový průměr nejméně 150. Pro tento účel bude sestaven zvláštní roční žebříček, do něhož budou každému započítány 4 nejlepší starty na ČSP. Tento žebříček bude jediným kritériem pro účast na ME 2018 ve Vídni. Doporučujeme proto, aby senioři, kteří předběžně účast na ME 2018 plánují, či uvažují, s touto okolností počítali.

Před námi v nejbližší době je 5. turnaj ČSP 2017, jenž se hraje v Pardubicích 20. května 2017. A protože tento turnaj bude současně hostit i Valnou hromadu Seniorbowling CZ z.s., žádáme, aby přišli pokud možno všichni členové našeho sdružení. Poslední runda je vyhrazena hráčům z větších vzdáleností od Pardubic (200+ km).

Ještě jednou děkujeme všem hráčkám a hráčům, jakož i centru a těšíme se na setkání na dalších seniorských akcích, což je 20. května Seniorský Pohár a pak od 1. do 3. června Slovak Old School. 20. května přijďte opravdu v hojném počtu, bude se konat Valná hromada našeho spolku. I proto nejsou na tomto turnaji vůbec možné registrace opakovaných startů předem. Jeden hráč = jeden start.

Výsledková listina ke stažení

(výsledky byly na ČBA odeslány v noci z 30.04. na 01.05.17)

Milan Soušek, 30.04.2017

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Honzu Fleischmanna a Danu Hanušovou. Jak se tady oba nejlepší tváří nechte stranou, i tak dalo dost práce je oba přimět k tomu, aby se nechali vyfotit… Další fotky z turnaje – viz dole, Fotogalérie.

vitezove---absolutne-nejlepsi-zena-a-muz-turnaje.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-04 Olomouc