Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2017-02 Pardubice - výsledky

26. 2. 2017

Jirka Hindrák excelentní, Maruška Frýbortová coby stálice

2. turnaj ČSP 2017 proběhl za účasti 87 hráček a hráčů v Pardubicích na modifikovaném house mazání. Dvoustovek padalo hodně a bylo se na co dívat. Své ambice ukázal Jiří Hindrák hned v kvalifikaci: 1396 na 6 her. Druhá Jana Lébrová s 1264 byla o 132 bodů zpět. Ženy vůbec se tlačily do popředí: Dana Hanušová 1254, Alena Endersová 1252, atd. Vráťa Kulhánek a Franta Plešinger hráli zdarma, byli totiž vylosováni coby majitelé volných startů. I pro další turnaj v Chomutově máme opět dva vylosované. Poslední postupující muž do finále zahrál 1129 (Ivan Burian) a v případě žen 1076 (Dagmar Prokopová). Smůla nejlepšího nepostupujícího dosedla tentokrát na Jirku Vrážela.

Finále si zahrálo 26 mužů a 10 žen. A výkony byly opravdu hodné finalistů. První hrou říká Jiří Hindrák: „Jsem tu proto, abych vyhrál“, jeho hra 289 znamenala jednak prémiovou pětistovku na ruku a jednak zůstala nejvyšším náhozem turnaje vůbec. V dámské části jde do čela hrou 200 Marie Frýbortová. Zde mohl turnaj skončit, tito dva nejlepší si už svá postavení pohlídali. Ale hrálo se o umístění v dalších kategoriích a na dalších místech. Ve druhých hrách se ozývá Aleš Drábek (243) a naznačuje tak Jirkovi, že tedy hotovo ještě není. Kromě toho se ukázaly dvě dvěstětřicítky a dvěstědvacítky. Jednu z nich vlastní Marie Frýbortová a ta je již úplně v klidu. Třetí finálová hra vrací Jirku Hindráka suverénně do pozice absolutně nejlepšího muže. Ovšem za ním se s každou hrou zlepšuje Petr Mráček a vyplácí se mu to. Maruška Frýbortová hraje rozverných 168, takže zaváhala, jak to celé bude, ale na absolutní prvenství mezi ženami jí to stačilo.

Takže ještě jednou dnešní absolutní vítězové: Jiří Hindrák a Marie Frýbortová. Jirka je tu doma, ví, jak na tomhle modelu hrát a potvrdil to. Marušce je celkem jedno na čem hraje, letos ještě poražena nebyla. Gratulujeme oběma!

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Petr Mráček, Aleš Drábek

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Dana Hanušová, Blanka Hanusíková

Muži 58-64 let: Jan Fleischmann, František Čermák, Vratislav Kulhánek

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Dáša Flegelová, Dana Soukupová

Muži 65+ let: Stanislav Nejezchleba, Vladimír Pitaš, Josef Bešík

Ženy 65+ let: Jana Plešingerová, Dagmar Prokopová, Alena Endersová

I v letošním ročníku se opět bojuje o dvě hlavní ceny pro nejlepšího muže a nejlepší ženu – start na ME seniorů 2018 ve Vídni zdarma. Tady snad jen opět zopakujeme, že na tomto ME se očekává rekordní účast hráčů z celé Evropy a očekává se, že dost pravděpodobně bude třeba vyhlásit kvóty hráčů a hráček z jednotlivých zemí. V tom případě budou upřednostněni ti, kteří absolvují nejméně 4 turnaje Českého Seniorského Poháru 2017 a budou mít celkový průměr nejméně 150. Pro tento účel bude sestaven zvláštní roční žebříček, do něhož budou každému započítány 4 nejlepší starty na ČSP. Tento žebříček bude jediným kritériem pro účast na ME 2018 ve Vídni. Doporučujeme proto, aby senioři, kteří předběžně účast na ME 2018 plánují, či uvažují, s touto okolností počítali.

Roční žebříček zatím zahrnuje jen dva turnaje, je proto zatím jen opravdu v přímé poporodní fázi. Stejně tak i žebříček Senior Masters, jenž je už také aktualizován a ZDE k vidění.

Před námi v nejbližší době je 2. turnaj Seniorský Pohár Dvojic (11.03.17 Olomouc), jehož výsledky jsou rovněž započítávány do republikového bodovacího žebříčku Senior Masters 2017. Zde bude možná hotovostní úhrada ME 2017 v Dublinu.

Třetí turnaj ČSP 2017 se bude hrát v Chomutově v sobotu 25.03.17 s obvyklou předehrávkou v pátek v podvečer. Poslední runda je vyhrazena hráčům z větších vzdáleností od Chomutova (200+ km).

Ještě jednou děkujeme všem hráčkám a hráčům, jakož i centru a těšíme se na setkání na dalších seniorských akcích.

Milan Soušek, 26.02.2017

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Jirku Hindráka a Marušku Frýbortovou. Nezapomeňte se podívat dole do fotoalba z dnešního turnaje a vyhlašování vítězů.

vitezove---absolutni-vitezove-kategorii--zena-a-muz-bez-rozliseni-veku.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-02 Pardubice