Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 8. turnaj, Olomouc, výsledky

25. 9. 2016

V Olomouci to padalo ostošest… vyprávět může Vláďa Pitaš a Míla Nováková 

8. turnaj Českého Seniorského Poháru 2016 proběhl v sobotu 24.09.16 na Šantovce v Olomouci. Zahrát si ze všech koutů republiky nakonec přijelo 67 hráček a hráčů.  

Výsledková listina vykazuje velké množství modrých zápisů, tedy her přes 200, ale i červených, tj. průměrů přes200. Mazání mnoha hráčům prostě celkem vyhovovalo. Zářným příkladem budiž kvalifikace Jiřího Vrážela, který zahrál 1458, tj. hodně přes 240 průměr. Přes 1400 zahrál i Standa Nejezchleba. Z přítomných žen byla v kvalifikaci nejlepší Míla Nováková s náhozem 1289. 

Do finále postupovalo 10 žen a 26 mužů. Před ním si ovšem svoji dávku štěstí vybrali Zdeněk Havlíček a Petr Mráček, jimž los připravil docela pěkné potěšení v podobě vráceného startovného. 

Ve finále samotném se očekávalo, zda Jirka Vrážel udrží nadprůměrný standard a turnaj dnes vyhraje. Nestalo se tak. Nezahrál rozhodně špatně, součet 613 ve finále hraním na 3 hry určitě není špatný, nicméně za dnešních podmínek a dnešní konkurence to znamenalo až 17. místo konečné tabulky. 

V první finálové hře překvapuje soupeře Vláďa Pitaš číslem 268, druhá nejvyšší hra je 244 Honzy Fleischmanna a třetí 233 Aleše Synka. Je to docela překvapující, ale právě přesně v tomto pořadí celkově finále dopadlo, všichni své postavení udrželi. V dámské části se taktovky chopila Míla Nováková před Janou Lébrovou. I ona své vítězné tažení obhájila před Janou.   

Absolutními vítězi se stali Vladimír Pitaš a Miluše Nováková. Náhozy dne patří Jirkovi Vráželovi (279) a Janě Lébrové (258). Oba náhozy byly k vidění již v rámci kvalifikací.

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích: 

Muži 50-57 let: Aleš Synek, Petr Florík, Ivan Burian 

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Jana Lébrová, Blanka Hanusíková

Muži 58-64 let: Jan Fleischmann, Jiří Vrážel, Vladislav Dedera

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Danuše Krejčová, Dáša Flegelová 

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Stanislav Dohnálek, Petr Tomášek 

Ženy 65+ let: Anna Brokešová, Alena Endersová, Marie Horáková  

V ročním žebříčku ČSP se odráží nejen čistý bodový zisk za umístění, ale i prémiové body za vysoké náhozy. A těch dneska bylo požehnaně... V pánském žebříčku je pořadí ročního žebříčku Tomáš Rathouský, Vladimír Pitaš, Stanislav Nejezchleba. V dámském pak Blanka Hanusíková, Miluše Nováková, Alena Endersová. Dnešní turnaj byl v pořadí osmý, započítává se z 10ti turnajů 7 nejlepších a tak už se u lidí s plným počtem startů škrtalo.

Vítězové ročního žebříčku získají start na ME Seniorů 2017 v Dublinu (Irsko) zdarma. K dnešku by to byli Tomáš Rathouský a Blanka Hanusíková. Ale jsou před námi ještě dva turnaje. 

Další volné straty jsou připraveny pro vítěze Senior Masters (tabulka je po dnešním turnaji již aktualizována). Do finálového turnaje Senior Masters postupuje pětice nejlepších z každé věkové kategorie.  

Devátý turnaj ČSP 2016 se hraje v sobotu 22.10.16 v Chomutově. Obsazovačka je připravena, lze se sem tedy hlásit. Poslední runda je vyhrazena hráčům z Moravy a Slezska. 

Milan Soušek, 25.09.2016

Výsledková listina

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Vláďu Pitaše a Mílu Novákovou. Nezapomeňte se podívat na všechny fotky – viz dole anebo ve Fotoalbu.

dsc03121.jpgabsolutni-vitezove-turnaje---miluse-novakova-a-vladimir-pitas.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-09 Olomouc