Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 10. turnaj, Pardubice, výsledky

27. 11. 2016

Vlády se chopili Ivan Burian a Míla Nováková

Další hlavní titulky dne by mohly znít asi tak nějak: Putovní Poháry odolaly. Blanka rozhodla o mužích. Ivan to měl spočítané. Zklamaná Miluše se radovala.

Závěrečný turnaj ČSP 2016 v Pardubicích navštívili 73 hráči a hráčky. A že šlo dnes o hodně je celkem nasnadě. V dámské části bylo již předem rozhodnuto, že triumf si vychutná bez ohledu na dnešní výsledky Miluše Nováková. Bojovalo se však o další cenné pozice. K triumfu dnes se ale Míla Nováková musela protrápit. A to proto, že jí unikl postup do finále a mohla tak jen fandit ostatním. Nicméně ona věděla a od jejího historického úspěchu v ČSP ji nemohlo již nic oddělit. Dá se říci, že slzičky zklamání po kvalifikaci vystřídaly slzičky štěstí při přebírání ceny největší. A ono přece jenom uspět v takové konkurenci v celoročním poháru není vůbec jednoduché. Jako jediná žena dokázala v roce 2016 ČSP vyhrát 2x.

Ve finále byla vůbec nejlepší ze všech Blanka Hanusíková, její součet 717 je prostě úžasný a vítězství zcela zasloužené. S nadsázkou řečeno v herně byl snad jediný člověk, který byl jejím výkonem trochu zklamaný, ale o tom až dále. Výborné finále předvedly i Marie Frýbortová (680), jež tak vedle jasného vítězství ve své kategorii také suverénně potvrdila své druhé místo v roční tabulce ve své kategorii. Dana Hanušová (623) se pokoušela útočit, nicméně dnes zřejmě dosáhla svého maxima v boji o umístění i v ročním žebříčku. Bodové odstupy před dnešním turnajem ale byly už příliš velké a navíc jejím hlavním soupeřkám se dnes prostě dařilo. Dnes tedy ve své kategorii 2. místo, v ročním žebříčku 3. místo. Dalším překvapením finále byla Marie Vokrojová, dnes obsazuje 3. místo (ve finále 604), celkově pak 4. místo. Dnešek pro ni byl dosud vůbec nejúspěšnějším turnajem ČSP. Za zmínku stojí i Alena Endersová (592), která dnešním počinem zcela nekompromisně potvrdila své roční 1. místo.

A jak na tom dnes byli muži? Běda mužům, jimž žena vládne. Tedy řečeno ústy klasika. Excelentní bojovník Jiří Hindrák věděl, že dnes musí skutečně výborně zahrát, jedině tak by získal šanci na celkové vítězství nejen v dnešku, ale hlavně v celoroku. Jirka neodepisoval žádné body a tak se o tom dalo reálně uvažovat. Spočítané to měl a zahrál skutečně ve velkém stylu. Poráží všechny své soupeře. Na 695 také žádný z jeho soupeřů nestačí. Ale… Blanka Hanusíková měla svůj den, zahrála ve finále 717 a dostává se v dnešním turnaji i přes Jirku na 1. místo! To je dost velká čára přes rozpočet. Za 1. místo by Jiří dostal 120 bodů plus prémiové body za vysoké náhozy a v ročním žebříčku by potřetí dominoval. Tím, že Blanka byla dnes lepší, než Jirka, nabral o 5 bodů méně a tak se na 1. místo v celoroku nedostal…. Velmi zajímavá zápletka! Jako stejně dobrý počtář se ukázal také Ivan Burian. I on započítával z dneška všechny své body za pořadí a navíc i za vysoké náhozy. Ty se však nekonaly a proto za ně nedostal Ivan žádné body. Ve finále zahrál 618, skončil tak dnes na 9. místě, ale zisk 105ti bodů jej vynesl v ročním žebříčku na místo první, a to o 4 bodíky! Přestože, že Jirka dal 5 prémiových bodů a Ivan ani jeden, stačilo mu za daných okolností dnes i 12. místo, aby se doslova prodral na poslední chvíli na 1. místo celoroku. Šampionem se tak stává právě on!

Absolutními vítězi dnešního turnaje se stali Blanka Hanusíková a Jiří Hindrák.

Další pikantní zajímavosti? Petr Pekár se dnes ziskem 104 bodů dostává na roční 3. místo nad dnes absentujícího Petra Mráčka. Tomáš Rathouský vedl před dnešním turnajem nad Vladimírem Pitašem v roční tabulce o jediný bodík. Tomáš i Vláďa se dostali oba do finále, ale tady Tomáš rozjel svoji obvyklou show a Vláďovi to moc nevyšlo. Byl proto trochu smutný, ten jeden bodík by možná jindy „udělal“, ale dnes to prostě nešlo. Aleš Drábek se dostal ve své kategorii překonáním Pepíka Bočana na 5. místo. To je docela důležité, protože do Finále Senior Masters jde z každé kategorie 5 nejlepších. Ale Pepík Bočan je po dnešku šestý a navíc absentuje v nejlepší desítce mužů bez rozlišení věku.

Dnešní nejvyšší náhozy patří Honzovi Fleischmannovi (269) a Blance Hanusíkové (255). 

Pořadí v jednotlivých kategoriích v dnešním turnaji:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Aleš Drábek, Ivan Burian

Ženy 50-57 let: Blanka Hanusíková, Dana Hanušová, Marie Vokrojová

Muži 58-64 let: Vladislav Dedera, Vlastimil Ševčík, Dalibor Polívka

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Věra Krejchová, Jana Plešingerová

Muži 65+ let: Tomáš Rathouský, Jaroslav Růžička, František Kolář

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Brokešová, Marie Horáková

Bodové zisky z dnešního dne se promítly do celoročního pořadí. Započítává se 7 lepších turnajů z celkem 10ti a tak ne vždy bylo jasné, jak se to v jednotlivých kategoriích vyvrbí. Tady je definitivní závěrečná roční tabulka ČSP 2016.

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích ročního žebříčku:

Muži 50-57 let: Ivan Burian, Jiří Hindrák, Petr Pekár

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Blanka Hanusíková, Dana Hanušová

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, František Plešinger, Vladislav Dedera

Ženy 58-64 let: Jana Plešingerová, Marie Frýbortová, Dáša Flegelová

Muži 65+ let: Tomáš Rathouský, Vladimír Pitaš, Stanislav Nejezchleba

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Marie Horáková, Anna Brokešová

Absolutními vítězi ČSP 2016 a start zdarma na ME seniorů 2017 v irské Dublinu získávají: Miluše Nováková a Ivan Burian. Oba tak získávají na rok do svého držení také krásnou ruční práci – skleněný Putovní Pohár ČSP. Nechť si jej oba užijí a uvidíme, zda po neúspěšném letošním pokusu Dany Hanušové a Jiřího Hindráka se právě této dvojici podaří své letošní prvenství obhájit a získat tak naději, že by jej v roce 2018 mohli získat pro sebe definitivně.

Výsledky tohoto ČSP se promítají i jako další významná položka do republikového bodovacího žebříčku Senior Masters (viz záložka Senior Masters). Ten je již po dnešku aktualizován. Body sem přibudou ještě z Mezinárodního finále SBL (10.12.2016) a z letošního posledního BZ Senior Open (04.12.2016). Finále SM by se mohlo konat zřejmě na počátku února 2017 a i zde nejlepší muž a žena získají start na ME seniorů 2017 zdarma. Do tohoto finále SM postupuje z každé kategorie 5 nejlepších a ze společného žebříčku mužů a žen 10 nejlepších, pokud již nejsou postupující ze své kategorie. O datu a místu konání budeme včas informovat.

V každém případě děkujeme všem seniorkám a seniorům, kteří na ČSP 2016 chodili, jakož i pardubickému centru, které jednak dnes dobře fungovalo a jednak pro nás všechny připravilo několik různých typů obědů. Na ně jsme všechny seniory dnes pozvali, byli našimi hosty.

V roce 2017 začíná ČSP na pražském Ovčíně v sobotu 28.01.2017. Případně lze počítat i s páteční předehrávkou, bude-li zájem. Obsazovačka na něj je již přichystána. Poslední kvalifikační runda je opět určena pro hráče z Moravy. Navíc na prvním turnaji ČSP 2017 bychom rádi všem členům Seniorbowling CZ předali jako každý rok náš dárek, a jak to u nás bývá zvykem, tak i tentokrát jde o úplnou novinku, kterou stopro ještě nikdo nemá….

Výsledková listina

Na fotce jsou šťastní absolutní mistři ČSP 2016 Ivan s Mílou a dále pak roční vítězové jednotlivých kategorií. Další fotky naleznete ve Fotoalbu – viz proklik i dole…

Do ČBA výsledky odeslány 27.11.2016

Milan Soušek, 27.11.2016

vitezove-absolutni--rok-2016--miluse-novakova--ivan-burian.jpg

vitezky-rok-2016--kat-50-57.jpgvitezky-rok-2016--kat-zeny-58-64.jpgvitezky-rok-2016--kat-zeny-65-.jpgvitezove-rok-2016--kat-muzi-50-57.jpgvitezove-rok-2016--kat--uzi-58-64.jpgvitezove-rok-2016--kat-muzi-65-.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-11 Pardubice