Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí turnaj ČSP 2015 - výsledky

29. 3. 2015

Dnes byl den Aleše Synka a Jany Lébrové

Turnajová série Český Seniorský Pohár 2015 měla na pořadu svůj třetí díl v podobě Šantovky Olomouc. Nemoci zřejmě dost řádí, přišlo celkem 18 omluv a neomluvená absence byla jen jedna... Proběhlo tedy „pouze“ 77 startů 69 hráček a hráčů. Děkujeme všem. Nálada byla jako obvykle na seniorských turnajích velmi dobrá. Kvality prověřilo mazání 37 stop s 23,5 ml oleje. A že to nebylo špatné, o tom svědčí dlouhá řada velice pěkných náhozů.

Kvalifikaci ovládl premiant turnajové série Aleš Synek, který se ČSP zúčastnil vůbec poprvé a hned velmi úspěšně.  Jeho kvalifikační součet 1405 znamenal čistý průměr 234,17, tedy číslo pro mnohé v říši snů. Je jen otázka, zda si tuto formu dokáže Aleš podržet i do finále, kterého se ještě nikdy vzhledem ke svému věku nezúčastnil. Potvrdí formu z kvalifikace i ve finále? Mezi ženami kralovala Jana Lébrová (1552) s Danou Hanušovou (1250).

Do finále jde 36 nejlepších, dnes tedy více než polovina účastníků, kvóta byla 26 mužů a 10 žen.

Finále hrané na 3 hry od nuly včetně HDC bylo dramatické od samého počátku. V první hře Aleš Synek 268, Mirek Křesťan 245, Jirka Hindrák 237, Jirka Vrážel 233. Přes 200 šlo 14 finalistů. Druhá hra již měla naznačit, kdo se dostane na bednu. Ale dvoustovkářů bylo stejně jako ve hře první – 14, v čele s Mirkem Křesťanem – 255. Jsou zde  tedy jisté náznaky, jak by to mohlo dopadnout, ale rozhodnutí? Ani náhodou, to musí přinést až třetí finálová hra. Dvoustovkářů je opět 14 a tentokrát se hra nejlépe vydařila Rosťovi Kalovi, který zahrál 277. A tak se čekalo na vstup dat a konečné výsledky, jež byly pro účastníky záměrně skryté kvůli překvapení, kdo se jak umístil... Nejlepším se stává nováček turnajové série Aleš Synek s finálovým náhozem 710, druhý je Miroslav Křesťan s náhozem 707 a třetí  Jana Lébrová, rovněž se 707, ale s nižší nejvyšší hrou.

Takže můžeme jít na vyhlašování výsledků a předávání speciálních plaket a dárkových balíčků ve všech 6ti kategoriích. Nejdříve ovšem prémie – Jiří Hindrák přebírá 500 Kč za hru 289. Na ČSP jsou totiž ohodnocovány vysoké náhozy v průběhu celého dne prémiemi 500 Kč za čísla 280 až 299, a 2.000 Kč za Perfect game 300. Ta však dnes nepadla. Daleko to ovšem nebylo, to je nutné podotknout...

Ode dneška jsou nově vyhlašováni absolutní vítězové turnajového dne v kategorii muži a ženy bez rozlišení věku, dnes se jimi stali Aleš Synek a Jana Lébrová. Gratulujeme! A pak již přišli na řadu jednotlivé kategorie, pochopitelně všichni ocenění dostali jak speciální plaketu, tak i dárkový balíček. A jen tak na okraj připomínáme, že držitelé všech tří typů plaket (1. místo, 2. místo, 3. místo ve své kategorii) obdrží speciální hotovostní prémii 1.000 Kč. To platí bez omezení pro každého hráče a bez omezení i v celém ročníku i pro stejné hráče. Takže je zde možnost celkem pěkného přilepšení na turnajovou útratu... :-)

Příští turnaj se koná v sobotu 25.04.2015 v Chomutově, Strikeland se na nás prý těší.. :-)

Výsledky tohoto turnaje přinesly další body do republikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters. Ten je již také aktualizován – viz levé menu – Senior Masters.

Poděkování patří všem seniorkám a seniorům za účast, děkujeme i těm, co se přihlásili, ale z různých důvodů nakonec přijet nemohli – uvidíme se příště. Šantovka fungovala po stránce technické velice dobře, děkujeme!

Obsazovačka na další turnaj ČSP je již otevřena. Prosím respektujte opět to, že poslední runda je určena přednostně pro hráče z větších vzdáleností (200+ km). Poslední chomutovská runda bude opět v 5ti hráčích na páru drah.

Fotografie naleznete v levém menu Fotoalbum, anebo tudy PŘÍMO.

A  ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let:              Aleš Synek, Miroslav Křesťan, Jiří Hindrák

Muži 58 - 64 let:            Vladislav Podzimek, Milan Soušek, Jiří Stulík

Muži 65+ let:                  Vladimír Lukeš, Josef Bešík, Jaroslav Růžička

Ženy 50- 57 let:             Jana Lébrová, Blanka Hanusíková, Dana Hanušová

Ženy 58 - 64 let:           Dagmar Stulíková, Marie Frýbortová, Marie Konečná

Ženy 65+ let:                 Anna Brokešová, Dagmar Prokopová, Alena Endersová

Díky všem seniorkám a seniorům za účast a těšíme se na chomutovské klání v dubnu.

Milan Soušek, 29.03.2015

 

Výsledková listina

Na fotce se usmívají absolutní vítězové dnešního dne - Jana Lébrová a Aleš Synek

absolutni-vitezove---ales-synek-a-jana-lebrova.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2015-03 Olomouc

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář