Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2015 - 9. turnaj, Chomutov, výsledky

24. 10. 2015

S Perfect game na vrchol. Josef Bočan.

Předposlední, tedy devátý, turnaj série Českého Seniorského Poháru měl na kontě hned několik rekordů. Tedy nejdříve ty méně příjemné – celkem 14 „chřipkových omluv“ a 5 úrazových... to jsme tu ještě neměli. Holt počasí si zahrává s námi všemi a bacily řádí. Z toho vyplývá druhý méně příjemný fakt pro všechny – nejslabší účast na turnaji ČSP vůbec. Nejsme v tom sice ojedinělí, nakonec co by jiný turnaj za tuto účast dal, ale senioři na tohle nejsou zvyklí. A body do ročního žebříčku jsou tolik potřebné... Příští ročník by tenhle problém měl vyřešit jiným systémem bodování nezávislým na aktuálním počtu hráčů v jednotlivých turnajích.

Další rekordy už jsou z oblasti těch příjemných. Mazací model byl zvolen zajímavý, hodně hráčů se s ním brzy sžilo a padala nádherná čísla. Jim dominoval Pepík Bočan, když ve finále zahrál čistou 300, tedy Perfect game. Krátce před tím se zdálo, že nejvyšším náhozem bude 285 Jirky Květoně, ale Pepík na to měl jiný názor..

Už v kvalifikaci se ukázaly některé skvělé výsledky. Dana Hanušová 1446 (6 her), Vláďa Hübst 1461, další 4 hráči přes 1300, 9 hráčů přes 1200. Posledním postupujícím byla Anna Chotěnovská, nováček turnaje. Ale Zdeňka Havlíčka, jenž v kvalifikaci zahrál rovněž výborně (1293), do finále nepustila rodinná oslava a tak se radoval a jemu na dálku děkoval Petr Florík. Dnešní skladba finalistů byla malinko posunuta směrem k ženám – 11 žen a 25 mužů. Už z toho vyplývá, že marodili a omlouvali se výrazně více muži, než ženy. Ostatně víme, jak naše ženy jsou odolné, takže asi žádné velké překvapení....

Finále tradičně na 3 hry. Jirka Hindrák dává v první hře 266, Dana Hanušová 258. A najednou tu máme favority... Velmi pěkných her bylo více, ale oba jmenovaní zahráli výborně i kvalifikaci, na kterou navázali a oba jsou dost zkušení na to, aby to dotáhli do vítězného konce. Druhá hra a třaskavá nálož vybuchla – Josef Bočan dává Perfect game, sklízí mnoho gratulací a v součtu s jeho první hrou 222 se dostává celkem přesvědčivě do čela. Notně se vytáhla i Maruška Konečná hrou 247. Třetí hra tvrdí muziku – 266 Jarda Šlechta, 245 Jirka Hindrák, 222 Dáša Stulíková. Nastává chvilka napětí při vstupu dat, ale Jirka Hindrák už tuší a Dana Hanušová už ví. Vítězem se stává Josef Bočan se součtem 735. Druhé místo zaujímá Jiří Hindrák - 722 a třetí v absolutním pořadí je nejlepší žena dne Dana Hanušová – 717. Nejlepším mužem a ženou turnaje se tak logicky stali Josef Bočan a Dana Hanušová. Gratulujeme!

Příští turnaj  bude v roce 2015 závěrečný, hraje se v sobotu 28.11.2015 v Pardubicích. Vedle denních cen budou uděleny i ceny roční, budou předány putovní poháry ČSP (dosavadní majitele žádáme, aby je do Pardubic přivezli), absolutně nejlepší muž a žena obdrží Certifikát na úhradu startovného na ME 2016 v Dánsku. Pro hráče bude připravena i vhodná forma občerstvení... A jedna prosba navíc: Žádáme vedle hráček a hráčů, aby se na tento turnaj dostavili pokud možno členové seniorského sdružení ESBC CZ v hojném počtu. Vlivem nového zákona musíme svolat Mimořádnou valnou hromadu sdružení a je tedy třeba, aby byla usnášeníschopná. VH se bude konat s největší pravděpodobností mezi 2. a 3. hrací rundou, ale to ještě bude upřesněno v Pozvánce na Valnou hromadu, kterou každý člen ESBC CZ obdrží.

Výsledky tohoto turnaje přinesly změny v ročním žebříčku ČSP, do něhož se započítává 7 nejlepších turnajů. O konečném pořadí se bude rozhodovat právě v Pardubicích v listopadu. Do čela se v kategorii mužů bez rozlišení věku dostává Josef Bočan, který nasbíral i s dneškem 476 bodů. Druhý Jiří Hindrák má o jediný bod méně a třetí Rostislav Kala o 14 bodů méně. Všichni tři mají odehrán plný počet započítávaných turnajů (7+) a tak je nutné kalkulovat i s odpisy bodů... Bude to hodně zajímavé. Na prvenství už nikdo jiný dosáhnout nemůže. To tedy bude řežba... V dámském žebříčku je na tom dobře Dana Hanušová se 433 body. Druhá je Blanka Hanusíková, ta má 388 bodů a třetí Míla Nováková - 385 bodů. Teoreticky může o prvenství bojovat i Jana Lébrová, která nasbírala 368 bodů, ale má odehráno jen 6 turnajů, takže ten závěrečný se bude započítávat se 100% získaných bodů. Je to teorie, ale stát se může cokoliv. Našlápnuto ale má Dana, která má šanci obhájit loňské prvenství. I kdyby nezískala ani bod, jsou její šance velmi vysoké. Ale Dana nějaké ty bodíky získat může, odepisuje totiž jen 28 bodů. I když slovo "jen" je velmi problematické... I zde to ještě bude velmi zajímavé.

Aktualizován je i republikový seniorský žebříček Senior Masters. Finále Senior Masters (viz levé menu Senior Masters) se bude hrát zřejmě v lednu 2016. Termín bude na webu a dáme včas všem postupujícím do tohoto prestižního klání vědět.

Obsazovačka na další turnaj ČSP je již otevřena. Poslední runda je určena pouze pro hráče z větších vzdáleností (150+ km od Pardubic). Ještě ale jedno upozornění: v rámci ČSP je možný maximálně jeden restart a to za podmínky, že nový start má vždy přednost a druhou podmínkou je, že hráč při prvním startu uhradí najednou i cenu restartu. V opačném případě nebude k opakovanému startu připuštěn. V obsazovačce bude tolerován maximálně 1 restart a v případě přihlášky nového startu bude restart přesunut mezi náhradníky – čekatele. Dále apelujeme, když se někdo zaregistruje do turnaje a ukáže se, že nemůže přijet, aby pořadateli dal co nejdříve najevo, že svůj start ruší. Pokud to neudělá, blokuje místa jiným hráčům a je to tak trochu neseriózní. Děkujeme.

Podrobné výsledky, fotografie, komentář, historie a možnost přihlášení do závěrečného turnaje jsou na zdejších domovských stránkách seniorského bowlingu v dalším článku (Info o 10. turnaji ČSP).

A  ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Josef Bočan, Jiří Hindrák, Abdul Kassas

Muži 58 - 64 let: Jiří Stulík, Vojtěch Plánička, Jiří Egert

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Tomáš Rathouský, Vladimír Hübst

Ženy 50- 57 let: Dana Hanušová, Irena Šlechtová, Blanka Hanusíková

Ženy 58 - 64 let: Marie Frýbortová, Dagmar Stulíková, Marie Konečná

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Chotěnovská, Marie Horáková

Díky všem seniorkám a seniorům za účast a uvidíme se na závěrečném, tedy 10. turnajovém dni v listopadu v Pardubicích. Děkujeme rovněž jako obvykle velmi dobře připravenému centru Strikeland, rádi se sem budeme vracet...

Milan Soušek, 24.10.2015

Výsledková listina

Fotka: absolutní vítězové turnaje: Josef Bočan a Dana Hanušová

csp-2015-10--35-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve Fotoalbu jsou další fotky... anebo klikněte níže na 2015-10 Chomutov a jste tam také....

 

Náhledy fotografií ze složky 2015-10 Chomutov