Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2015 - 8. turnaj, Olomouc, výsledky

27. 9. 2015

Nádherné finále pro Josefa Bočana

V zářijovém Seniorském Poháru 2015 bojovalo pěkných 60 hráček a hráčů, kteří si sem našli cestu a snažili se vybojovat úspěch jak přímo v tomto turnaji, tak i v ročním žebříčku a tím i v Republikovém seniorském žebříčku Senior Masters 2015. A že se bylo na co koukat, to dokládají už jen samotné výsledky a především hry hlavních aktérek a aktérů tohoto dne...

Turnaj to byl už osmý a jelikož se do roku započítává 7 nejlepších z celkem deseti, začaly se škrtat nejslabší výsledky těch, co se zúčastnili všech dosavadních turnajů.

Mazací model byl tentokrát vybrán o délce 40 stop a nebyl zrovna jednoduchý pro toho, kdož nedokázal „přečíst“ mazací graf a nalézt v něm optimální trajektorii pro své koule. Výsledky a náhozy ale ukazují, že se s tím vyrovnat šlo dobře, místy až výborně.

Ale vezměme to popořádku... V kvalifikaci na 6 her zazářil a umístil se na 1. místě Jiří Vrážel se součtem 1422, tj. fantastický průměr 237,00. Bylo tedy hned zkraje zaděláno na vítěze turnajového dne? Ale děly se věci a tak předem podotýkáme, že to dnes Jirkovi nevyšlo tak, jak si představoval po svém úžasném kvalifikačním výkonu. Dvoustovek, a v některých případech bylo toto pojmenování zcela nedostatečné, padalo dost. Nejvyšší hru si dal Aleš Drábek – 278. To zůstalo náhozem dne. Na perfektní hru bylo zaděláno několikrát, ale většinou v některém z posledních frejmů se ta poslední, desátá kuželka kývala, hýbala, pohybovala, aby nakonec zlomyslně nespadla...

Prvními nepostupujícími do finále byli Petr Florík s průměrem 187,3 a v dámské části Marie Konečná se součtem 1024.

O mazací přestávce si celkem 5 hráčů převzalo speciální prémii 1.000 Kč za zisk 1., 2. a 3. místo od začátku roku 2015. Příjemné zpestření dne pro ně. Zaděláno na prémii má ještě docela dost hráčů a na její zisk tedy mají ještě dva turnaje.

Finále pro 36 nejlepších na 3 hry byla doslova výsledková smršť. V první hře hned 8 hráčů šlo na číslo přes 220, přičemž Rosťa Kala se ujal vedení hrou 256. Ve druhých hrách bylo hráčů s číslem přes 220 celkem 10, zde se vytáhl Aleš Synek s 266. Třetí hra přinesla „dvěstědvacítkářů“ 6, přičemž nejvyšší hru měl Aleš Drábek – 267. Průběžné výsledky byly záměrně utajovány a tak rostlo napětí, jak kdo vlastně dopadl... Po navstupování dat bylo jasno. Nejlepších 5 hráčů mělo průměr z finále přes 220 a řada dalších jen o něco nižší. Nejlepším mužem se stal Josef Bočan, jehož krásné stabilní hry přinesly finálový průměr 240,7! O 14 kuželek méně měl na kontě druhý Aleš Drábek, průměr 236,0. A třetí místo obsazuje Standa Nejezchleba s průměrem 222,3. Jemu na třetí místo dopomohl hendykep, jinak by jej přeskočili další dva hráči v pořadí – Rosťa Kala a Mirek Křesťan.  

V dámské části famózně zahrála Jana Plešingerová, stala se tedy nejlepší ženou, její finálový průměr je 211,7, součet 677. Obsazuje ve společném žebříčku 6. místo a nechává tak za sebou řadu dalších horkých favoritů. Druhá nejlepší žena Jana Lébrová zahrála 631 a třetí v dámském pořadí Blanka Hanusíková 599. Dámský nejvyšší nához měl hodnotu 236, zahrála ho Jana Lébrová ve své hned první hře.

Příští turnaj  se bude hrát v plánovaném termínu 24.10.2015, tentokrát na Strikelandu v Chomutově. Poslední runda je vyhrazena hráčům z Moravy a vzdálených končin od Chomutova (200+ km). Prosím, respektujte to.

Sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Bočan Josef, Drábek Aleš, Kala Rostislav

Muži 58 - 64 let: Frýbort Ota, Plešinger František, Bařina Václav

Muži 65+ let: Nejezchleba Stanislav, Lukeš Vladimír, Tomášek Petr

Ženy 50- 57 let: Lébrová Jana, Hanusíková Blanka, Štefková Eva

Ženy 58 - 64 let: Plešingerová Jana, Frýbortová Marie, Lencová Anežka

Ženy 65+ let: Brokešová Anna, Prokopová Dagmar, Endersová Alena

Turnaj se promítl pochopitelně i do Ročního žebříčku ČSP a i do republikového seniorského žebříčku Senior Masters. Ten je již aktualizován na záložce Senior Masters.

Díky všem hráčkám a hráčům, že si našli cestu do Olomouce. Turnaj to byl velice vydařený, přátelský a po stránce sportovní na velice vysoké úrovni. Poděkování určitě patří i bezchybně šlapajícímu centru bez prostojů, zádrhelů, či poruch.

Pro devátý turnaj ČSP 2015 je již obsazovačka připravena, již se je možné registrovat (podrobnosti viz další článek).

Vše o turnaji, turnajové sérii, včetně několikaleté historie je tradičně na našich seniorských stránkách www.seniorbowling.cz

Díky všem a už teď se těším na další seniorské setkání, nejbližší je Czech Old School 08. až 11.10.2015 v Pardubicích a pak je říjnový Český Seniorský Pohár v Chomutově s vyhlášenou kuchyní a kvalitními drahami.

Na fotce jsou nejlepší muž a žena turnaje. Další fotky naleznete ve Fotoalbu.

Milan Soušek, 27.09.2015

Výsledková listina

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2015-09 Olomouc