Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2015 - 7. turnaj, Pardubice, výsledky

16. 8. 2015

Petr opět nejlepší. Tentokrát ale Tomášek.

Srpnový, tedy sedmý, turnaj Českého Seniorského Poháru byl o odolnosti. Odolnosti všech. Hráčů, techniky, bowlerů... I přes avizované ochlazení se toto příliš nekonalo. Teploty i dnes atakovaly vysoká čísla, klimatizace běžící celý den naplno nestačila vytvářet příjemné prostředí a tak se všichni potili a technika škobrtala více, než jindy... Poděkování patří jak všem hráčům bez rozdílu, tak i bowlerům. Všichni se řádně zapotili.

Účast byla prázdninová, překvapily dvě neomluvené neúčasti ze severních Čech. Prosíme příště o podání zprávy, či telefonát. Turnaj byl přesunut o týden dopředu z důvodu konání MS seniorů v Las Vegas v původním termínu ČSP. Všem účastníkům MS držíme palce, průběžně budeme sledovat naše reprezentanty a držet jim palce, aby navázali na superúspěšné Mistrovství Evropy v Bologni.

V kvalifikaci se dařilo Jirkovi Hindrákovi (1282), který se s delším mazacím modelem vyrovnal nejlépe. Z žen byla na čele Míla Nováková s 1238. Postupová hranice byla tentokrát nižší, než je zvykem.

Finále se mírně zdrželo vlivem stávkující dráhy 13, která posléze zkolabovala definitivně a tak se trochu improvizovalo. To však evidentně nenechalo negativní stopu na Petru Tomáškovi, jenž shodou okolností na této dráze finále hrál a měl tak vynucenou pauzu. Zahrál v součtu 662, což znamenalo nejen vítězství ve své kategorii, ale i prvenství mezi všemi muži bez rozlišení věku. Gratulujeme! Druhé místo obsazuje Rostislav Kala a třetí Jiří Hindrák, dělilo je pouhých 5 kuželek. Čtvrté a páté místo celkového pořadí si rozdělili zralí muži (65+), konkrétně 4. skončil Zdeněk Havlíček a pátý Stanislav Nejezchleba. Nejlepší ženy obsazují místa šesté a sedmé, Miluše Nováková s 599 se stává nejlepší ženou dne a samozřejmě i vítězkou své kategorie, Dáša Flegelová, celkově sedmá, ovládla dámskou kategorii středního věku. Na Mílu jí scházelo 5 bodů.

Nejvyšší pánskou hru zaznamenal Standa Nejezchleba – 254, ale nejvyšší nához dne vůbec měla Míla Nováková – 255.

Na prémii za všechna pořadí v roce 2015 dnes naplnila Jana Plešingerová. Tím se připojuje ke stávajícím: Jiří Hindrák, Stanislav Nejezchleba, Marie Frýbortová, Anna Brokešová. Na svoji prémii tedy čeká celkem 5 hráčů, výplata proběhne na příštím turnaji ČSP v září. Anebo mohou tito hrát zadarmo a ještě dostanou přilepšení na útratu. Jak se každý rozhodne...

Příští turnaj  se bude hrát v plánovaném termínu 26.09.15, tentokrát na Šantovce v Olomouci. Poslední runda je opět vyhrazena pro hráče ze vzdálenějších končin, tedy z Čech.

A  ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Kala Rostislav, Hindrák Jiří, Stanishevskyi Vladimir

Muži 58 - 64 let: Čermák František, Bařina Václav, Dedera Vladislav

Muži 65+ let: Tomášek Petr, Havlíček Zdeněk, Nejezchleba Stanislav

Ženy 50- 57 let: Nováková Miluše, Lébrová Jana, Hanusíková Blanka

Ženy 58 - 64 let: Flegelová Dáša, Frýbortová Marie, Plešingerová Jana

Ženy 65+ let: Brokešová Anna, Endersová Alena, Prokopová Dagmar

Tento turnaj byl posledním, který se započítává zcela všem do Ročního žebříčku. Protože sem se počítá 7 nejlepších výsledků z celkem 10ti turnajů, bude se již v žebříčku škrtat u těch, kdož mají odehraný dosud plný počet sedmi turnajů. Žebříček tak bude měnit svoji podobu a začne se více počítat, než dosud.

Turnaj se promítl i do republikového seniorského žebříčku Senior Masters. Ten je již aktualizován na záložce Senior Masters.

Díky všem hráčkám a hráčům za účast a odolnost proti aktuálním podmínkám a uvidíme se na 8. turnajovém dni v září v Olomouci. Obsazovačka je na to již připravena.

Výsledková listina

Prémie - přehled

Na fotce jsou nejlepší muž a žena turnaje, Petr Tomášek a Miluše Nováková. Další fotky oceněných naleznete ve Fotoalbu.

Petr Tomášek, Miluše Nováková - absolutní vítězové turnaje

 

Náhledy fotografií ze složky 2015-08 Pardubice