Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2015 - 5. turnaj, Pardubice, výsledky

1. 6. 2015

Míla Nováková a Jirka Hindrák. Byli nejlepší a oba jsi jdou pro prémii

Pátý turnaj roční série Český Seniorský Pohár se uskutečnil v náhradním termínu 31.05.2015. Dorazilo celkem 70 seniorek a seniorů, aby si vyzkoušeli mazací model 40 stop s 18,6 ml oleje. Tedy mazací model, který bude použit na letošním Old School Slovakia, jenž začíná doslova za pár dnů. Zkraje byly trochu rozpaky, ale závěr ukázal, že se hrát dalo. A ne zrovna nízko...

Kvalifikaci zvládl nejlépe Rosťa Kala (1332 na 6 her), Vojta Plánička (1292) a Jana Lébrová (1256).  Mílovi Šolcovi a Fandovi Čermákovi se to, bohužel, jako prvním nepostupujícím nepodařilo. To však nutně neznamenalo smutek... viz dále třetí místo Míly Šolce. Do finále o 36 hráčích dnes postupovalo 13 žen a 23 mužů.

Ve finále hraném na 3 hry se taktovky chopila Míla Nováková. Po slabší první hře se chytila a bylo z toho celkových 712, což znamenalo nejen nejlepší ženu turnaje, a samozřejmě vítězství ve své kategorii, ale i 1. místo v celkovém pořadí bez rozlišení kategorií. Jiří Hindrák ukázal 3 velmi pěkné vyrovnané hry, které ho vynesly na 1. místo v absolutním pořadí mužů. Michal Poprocký, celkově skončil třetí, nicméně kraloval své věkové kategorii, a to zcela po zásluze. Jana Lébrová se trochu trápila, ale poslední hra ji vynesla na druhé místo mezi ženami i ve své kategorii. Nejvyšší hru zahrál Vladimir Stanishevskiy – 274. Bylo to jeho úplně poslední hra v tomto turnaji. Ta ho vynesla na celkově 6. místo a 3. místo v jeho kategorii.

Absolutními vítězi v kategorii muž a v kategorii žena se tedy stávají Jiří Hindrák a Miluše Nováková. Tím oba svorně naplnili požadavky na výplatu speciální prémie 1.000 Kč za vlastnictví všech tří typů plaket série 2015 za pořadí.

Výsledky se promítly do ročního bodovacího žebříčku. Turnajová série je přesně v polovině a tak už lze docela hezky usuzovat, kdo jak na tom je a jaké má kdo naděje na celkový úspěch.

Dnes poprvé se vyplácely speciální finanční prémie. Ta náleží komukoliv, kdo má na svém kontě 1., 2. a 3. místo v letošním ročníku. A tak dnes premiérově je tato extra odměna předávána a příjemkyněmi byly Blanka Hanusíková, Dáša Flegelová, Dana Hanušová a Alena Endersová. Přitom na zisk této prémie má našlápnuto docela dost dalších...

Příští turnaj  bude až v červenci, červen je ve znamení dalších seniorských akcí Old School Slovakia a ME Seniorů v italské Bologni. ČSP tak přijde na řadu až v sobotu 25. července a hrát se bude tentokrát na pražském Zličíně.

Výsledky tohoto turnaje přinesly další body do republikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters. Ten je již také aktualizován – viz levé menu – Senior Masters.

Obsazovačka na další turnaj ČSP je již otevřena. Poslední runda se hraje v 5ti hráčích na páru drah. Prosím respektujte opět to, že poslední runda je určena pouze pro hráče z větších vzdáleností (150+ km).

A  ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Rostislav Kala, Vladimir Stanishevskiy

Muži 58 - 64 let: Vojtěch Plánička, Václav Bařina, Miloslav Šolc

Muži 65+ let: Michal Poprocký, Stanislav Nejezchleba, František Brokeš

Ženy 50- 57 let: Miluše Nováková, Jana Lébrová, Dana Hanušová

Ženy 58 - 64 let: Dáša Flegelová, Jana Plešingerová, Marie Frýbortová

Ženy 65+ let: Anna Brokešová, Alena Endersová, Dagmar Prokopová

Díky všem seniorkám a seniorům za účast a uvidíme se na 6. turnajovém dni v červenci v Praze.

Milan Soušek, 01.06.2015

Výsledková listina

Fotka: absolutní vítězové turnaje: Miluše Nováková a Jiří Hindrák. Nezapomeňte se podívat i na další fotografie ve fotoalbu - viz také levé menu.

absolutni-vitezove---miluse-novakova--jiri-hindrak.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2015-05 Pardubice