Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český Seniorský Pohár 2015 - 2. turnaj, Pardubice

1. 3. 2015

Český Seniorský Pohár 2015 napsal svoji druhou kapitolu. A byla to kapitola velice zajímavá. Zahrát si, pobavit se a pokusit se získat některou z 18ti cen pro nejlepší přijelo i přes 11 zdravotních omluv (!) a jednu neomluvu celkem 82 hráček a hráčů. V Pardubicích, kde se druhý turnaj Seniorského Poháru 2015 odehrával, bylo připraveno mazání o délce 41 stop poněkud mastnějšího provedení. Zpočátku se zdálo, že to bude těžší model, než se původně tvářil, ale Vratislav Kulhánek ukázal cestu, jak na to. Jeho kvalifikační průměr 236,33 (s nulovým hendykepem!) byl prostě z říše bowlingářských snů. A rázem zde byl favorit celého turnaje... Součástí jeho kvalifikace byla i hra 286, kdy to dlouho předlouho vypadalo na Perfect game, ale předposlední hod tak úplně nevyšel. I tak Vráťa v souladu s Propozicemi dostal finanční prémii 500 Kč. Pokud by svoji hru dotáhl do úspěšného konce, byly by to rovné 2.000 Kč.... Tak snad příště.

Do finále postupuje 36 hráček a hráčů ve stejném poměru mužů a žen jako v kvalifikacích. A dnes to bylo 10 žen a 26 mužů. Finále se hraje tradičně na 3 hry od nuly, hendykepy ženám a věkové zůstávají. První hrou jde do čela Pepa Bočan hrou 277, v patách je mu Vláďa Hübst s 269. Ovšem je zde i dalších 9 velice nadějných dvoustovkářů, kteří pošilhávali po umístění na pódiu. Druhá hra přináší další řadu velice kvalitních her, ale nejlepších z nich, 257, zahrál opět Josef Bočan. Vytvořil si tak vynikající pozici pro konečné umístění. Závěrečná třetí finálová hra přináší vzepětí Pepových pronásledovatelů, Jirka Hindrák zahrál 247, bylo k vidění několik dalších velmi pěkných her, Josef Bočan za sebou nechal vizitku s číslem 224. Tím se s finálovým součtem 758, což je průměr 252,7, stává Josef Bočan absolutním vítězem dnešního turnaje. Druhé místo s uctivým odstupem 70 bodů, ale přesto výborným průměrem 219,3, si přivlastňuje Vladimír Hübst a třetí místo vydoloval výborně hrající Mirek Křesťan. Na Vráťu tak „zbývá pouze“ třetí místo v jeho kategorii, v celkovém pořadí 4. místo, o jedinou kuželku za třetím Miroslavem Křesťanem. Vráťa má na svém kontě jasně nejlepší celodenní průměr 236,6 z celkem devíti her. Ani to mu nestačilo na prvenství.... Ale aspoň menší náplasti – Vráťa zahrál nához dne 286, za což pobral speciální prémii, a ve své kategorii vystoupal ve své kategorii na pódium jako třetí, v celkovém pořadí ale skončil na 4. místě.

V kategorii žen se ve finále ujala křehkého vedení Jana Lébrová, která to ale svojí druhou hrou potvrzuje. Nicméně finále se hraje na 3 hry a Dana Hanušová, zřejmě zvyklá na takové situace, třetí hrou 223 přebírá otěže a získává tak v kategorii žen 1. místo. Druhá skončila právě Jana Lébrová. Bronzovou příčku vybojovala Blanka Hanusíková.

Dámský nához dne má Dana Hanušová a jeho hodnota je 246.

Tradičně se na Seniorském Poháru oceňuje všech 6 kategoriích a v nich tři nejlepší. Níže přehled těch nejlepších podle věkových kategorií uvádíme jmenovitě. Poháry pro úspěšné jsou letos ve formě speciálních plaket. A připomínáme, že kdokoliv získá všechny 3 typy plaket během roku 2015 (tj. 1., 2. a 3. místo), získá finanční prémii 1.000 Kč.

Příští turnaj se koná v sobotu 28.03.2014 v Olomouci na Šantovce. V roce 2015 má ČSP celkem 10 turnajů, 2x Praha, 4x Pardubice, 2x Olomouc, 2x Chomutov. Do ročního žebříčku se ale započítává jen 7 nejlepších.

Výsledky tohoto turnaje pochopitelně měnily pořadí a počty bodů i v republikovém seniorském bodovacím žebříčku Senior Masters. Nahlédněte na něj na záložce Senior Masters.

Poděkování patří všem seniorkám a seniorům za účast na 2. turnaji ČSP, děkujeme i těm, co se přihlásili, ale z různých důvodů nakonec přijet nemohli – uvidíme se příště v Olomouci na místní téměř nové 18ti dráze. Mazací model bude opět vybírat Petr Mráček po dohodě s centrem.

Obsazovačka na druhý turnaj ČSP bude otevřena v neděli 01.03.15 cca kolem 16 - 17 hod. Prosíme Moraváky, Brňáky, Slezany a kohokoliv dalšího z blízké oblasti, aby poslední runda v Olomouci byla vyhrazena pro hráče ze severu a jihu Čech, včetně hráčů z Prahy a okolí..

Veškeré výsledky z dneška, ale i historie předchozích ročníků, najdete na zdejších seniorských stránkách. Podívejte se i na fotky.

A  ještě tedy sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let:              Josef Bočan, Miroslav Křesťan, Vratislav Kulhánek

Muži 58 - 64 let:            Vladimír Podzimek, Vlastimil Ševčík, Karel Levák

Muži 65+ let:                  Vladimír Hübst, Michal Poprocký, Vladimír Pitaš

Ženy 50- 57 let:             Dana Hanušová, Jana Lébrová, Blanka Hanusíková

Ženy 58 - 64 let:           Marie Frýbortová, Marie Konečná, Dáša Flegelová

Ženy 65+ let:                 Alena Endersová, Anna Brokešová, Marie Horáková

 

Milan Soušek, 28.02.2015

Výsledková listina

Na fotkách níže jsou k vidění vítězové: Josef Bočan ve své kategorii a Dana Hanušová, rovněž se svými hlavními soupeřkami

vitezove-kategorie--5-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vitezove-kategorie--4-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2015-02 Pardubice