Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 8. turnaj (závěrečný), Pardubice, výsledky

2. 1. 2015
Korunovace 2014: Jiří Hindrák a Dana Hanušová 

Závěrečný turnaj České Seniorského Poháru 2014 překvapení přinesl, a to ne jedno...

V mužích byl již před dnešním dnem vítěz roku 2014 jasný – Jirka Hindrák , kterého už nikdo nemohl přeskočit ani teoreticky. Však si také v klidu a pohodě užíval příjemného mazacího modelu a svoji roli favorita jen potvrzoval. Kvalifikaci vyhrál s průměrem přes 233. Výkon hodný krále... 

Mezi ženami to bylo o hodně zajímavější svojí otevřeností. O konečném umístění rozhodoval právě dnešek. A tady nelze konstatovat nic jiného, že dnešek byl dnem Dany Hanušové . Ta byla před dneškem v ženách bez rozlišení věku na třetím místě, 11 bodů za Blankou Hanusíkovou  a 19 bodů za dosud vedoucí Mílou Novákovou . Dana odepisovala 28 bodů, Blanka 37 bodů a Míla 28 bodů. Započítává se totiž 5 nejlepších turnajů a to už všechny favoritky odehráno před dneškem měly. Kurzové sázky vyznívaly ve prospěch Míly a o něco hůře i Blanky. Kvalifikací prošla do finále Blanka s odřenýma ušima. A to doslova. Dana zahrála solidně, Míla velmi slušně. Zdálo se, že vše je připraveno pro korunovaci Míly. Jenže... rozhoduje finále hrané na 3 hry od nuly. A tady se Míle vůbec, ale vůbec nedařilo. Snad hlava pracovala, kdoví, ale Míla obsazuje až 31. místo ve finále, což znamená 14 bodů a s ohledem na odpisy tedy nulový přírůstek k dosavadnímu bodovému skóre. Blanka zahrála jen o něco málo lépe, ale zůstala daleko za svými obvyklými výkony, což znamenalo 23. místo, tedy 22 bodů a reálně rovněž nulový přírůstek do ročních bodů. Dana Hanušová však odehrála finále zcela famózně, na 3 hry rovných 700 znamená průměr 223,3 a první místo, tedy zisk 50 bodů! A protože odepisovala 27 bodů, reálně ji do roku přibylo 23 bodů. Tím se dostává na celkovou hodnotu 204 bodů a přeskakuje tak jak Blanku Hanusíkovou, tak i nešťastnou Miluši Novákovou. Královnou se díky tomuto strhujícímu finále stává Dana Hanušová! Přitom Míle stačilo umístit se do 18. místa ve finále a mistrovská koruna by byla její... Ale je to sport, je to soutěž až do posledního hodu a to prostě dneska Míle nevyšlo. Tak snad v příštím ročníku... 

Seniorskými mistry za rok 2014 se tak na základě Českého Seniorského Poháru stávají Jiří Hindrák  a Dana Hanušová . Oba obdrželi jednak putovní pohár a jednak poukaz na start na ME seniorů 2015 v italské Bologni zdarma. Oběma moc gratulujeme!  

Úporné boje se však odehrávaly nejen v hlavní kategorii Muži celkem a Ženy celkem, ale i v jednotlivých kategoriích, jichž je celkem 6. Celkem se dnes předávalo rovných 50 pohárů, z toho dva putovní, mnoho dárkových balíčků a sponzorské ceny, jakož i prémie v hodnotě cca 12.500 Kč. 

Boje to byly zajímavé, hodnotné a roční tabulka se na základě dnešního turnajového dne měnila v mnoha případech. To však nemohlo nic změnit na přátelském setkání seniorek a seniorů, na příjemné atmosféře celého dne. U nás si ceníme pěkných výkonů bez rozdílu, fandíme si navzájem a pěkné hry si přejeme. Ocenit musíme i tradičně vysoký počet hráček a hráčů, kteří se zúčastnili závěrečného vyhlašování výsledků a svým oceňovaným kamarádkám a kamarádům tleskali při dekoracích. Tohle prostě jinde není vidět a upřímně řečeno, jsme na to pyšní a stojí to za to. Díky všem ještě jednou. Nejen za toto, ale i za účast v ročníku 2014, jejich vytrvalost, kamarádství a oceňování kvalitních her soupeřů.

Série se zúčastnilo celkem 144 hráček a hráčů, k analýze se vrátíme později, v dalších dnech, či týdnech. Dnes tedy jen konstatujme, jak dopadl dnešní závěrečný hrací den a jak dopadl celoroční žebříček. 

Výsledky závěrečného turnajového dne:

Muži 50-57 let: Čermák František , Hindrák Jiří, Klusáček Jiří

Muži 58 - 64 let: Ševčík Vlastimil , Levák Karel, Plánička Vojtěch

Muži 65+ let:  Bešík Josef st. , Enders Walter, Pitaš Vladimír

Ženy 50- 57 let: Hanušová Dana , Lébrová Jana, Závladská Svatava

Ženy 58 - 64 let: Frýbortová Marie , Stulíková Dagmar, Breindlová Anna

Ženy 65+ let: Brokešová Anna , Horáková Marie, Endersová Alena  

Pochopitelně se výsledky dnešního dne promítly do ročního žebříčku a v některých kategoriích způsobily nemalé změny. A tady jsou výsledky ročního žebříčku České Seniorského Poháru 2014 : 

Muži 50-57 let: Hindrák Jiří , Čermák František, Morávek Jaroslav, Kulhánek Vratislav, Šlechta Jaroslav

Muži 58 - 64 let: Stulík Jiří , Ševčík Vlastimil, Podzimek Vladislav, Egert Jiří, Plešinger František

Muži 65+ let:  Rathouský Tomáš , Bešík Josef st., Tomášek Petr, Nejezchleba Stanislav, Sejkora Miroslav

Ženy 50- 57 let: Hanušová Dana , Nováková Miluše, Hanusíková Blanka, Lébrová Jana, Štefková Eva

Ženy 58 - 64 let: Frýbortová Marie , Stulíková Dagmar, Plešingerová Jana, Flegelová Dáša, Breindlová Anna

Ženy 65+ let: Brokešová Anna , Prokopová Dagmar, Endersová Alena, Horáková Marie, Dušková Blanka  

Gratulujeme všem úspěšným k jejich umístění. Všichni obdrželi své pohárky a ceny, kdo nebyl, má ceny samozřejmě uschovány u pořadatele. 

Celý den se nesl v hezké příjemné a přátelské atmosféře, snad k tomu přispěly i drobnosti typu pozornosti každému hráči, oběda zdarma, vylosování 5ti hráčů jimž byla uhrazena kompletní útrata, atd. V případě jídla asi příště zůstaneme u obvyklého rautového bufetu namísto oběda zdarma... 

Příští rok 2015  se Český Seniorský Pohár 2015 bude odehrávat tak, jako ostatně po všechny dosavadní 4 ročníky této turnajové série, vždy o čtvrté sobotě každý měsíc, mimo června (ME seniorů v Bologni) a prosince. Je to náš několikaletý tradiční termín a tak jej budeme držet i v roce 2015. Občas se do našeho termínu nově přimotá i jiná akce v jiných rocích hraná ve svých jiných termínech, nicméně turnajů je hodně a termíny nejsou nafukovací a tak věříme, že senioři setrvají i nadále u nás. Budeme se snažit se jim za to odvděčit. Například v lednu by mohl být již hotový speciální seniorsko-bowlingový kalendář na rok 2015 pro každého účastníka. 

První turnaj ČSP  2015  se koná v sobotu 24.01.2014 zřejmě s předehrávkou v pátek 23.01.2015 v Praze na Zličíně. V roce 2015 bude ČSP odehrán 2x v Praze na Zličíně, 2x v Olomouci, 2x v Chomutově a 4x v Pardubicích, které je svým umístěním zřejmě pro většinu z nás nejpřijatelnějším místem. Celkem tedy 10 turnajů, z nichž se do ročního žebříčku započítává 7 nejlepších. 

Pro rok 2015  se v ČSP pozmění bodování hráčů – základní body budou přidělovány podle počtu hráčů, tedy například při účasti 80 hráčů získá hráč na 1. místě 80 bodů a na každém dalším místě o bod méně s tím, že prvnímu se navíc připočte 10 bodů, druhému 7 bodů, třetímu 5 bodů, čtvrtému 3 body a pátému 1 bod. 

Ještě jednou děkujeme všem seniorkám a seniorům za přízeň v těšíme se, že se v roce 2015 bude opět pravidelně potkávat na seniorských akcích, kterých je celkem dost – Český Seniorský pohár, Seniorská Bowlingová Liga, Old School Slovakia, Czech Old School, Bowlingzone Senior Open a konečně Senior Masters, což je vyvrcholení českého seniorského bodovacího žebříčku, do něhož se započítávají všechny seniorské turnaje a oficiální akce, včetně třeba MČR, ME a MS seniorů.  A pochopitelně nezapomeňme na ME seniorů, které pro naše seniorky a seniory kompletně připravujeme. 

Fotky  z posledního hracího dne vkládáme do záložky Foto-Video, zatím bez popisků, které vložíme co nejdříve.

Obsazovačka  na 1. turnaj ČSP 2015 v sobotu 24.01.2014 bude otevřena pro přihlášky v neděli cca ve 20 až 21 hod. Žádáme opět o přihlašování do rund podle vzdálenosti od centra Praha Zličín. Díky za pochopení. 

Přeji hezký zbytek víkendu 

Milan Soušek, 29.11.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Fotka: Dana Hanušová, Jiří Hindrák

csp-2014-11-pardubice--63-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-11 Pardubice