Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 5. turnaj, Olomouc, výsledky

2. 1. 2015
5. turnaj pro Janu Plešingerovou a Waltera Enderse

5. turnaj Českého Seniorského Poháru 2014   byl na programu dne v sobotu 16.08.2014. I přes plnou letní sezonu a dovolené se do Olomouce sjelo krásných 71 hráček a hráčů, za což jim všem patří poděkování. Mazací model byl tentokrát mastnější a dlouhý 42 stop, hráče dostatečně, nikoliv však nadměrně, prověřil.

Kvalifikaci  zvládli nejlépe Vráťa Kulhánek, Tomáš Rathouský a Míla Nováková. Rázem bylo možné diskutovat o favoritech dnešního turnaje. Body do ročního žebříčku potřebují všichni, startovné zdarma na ME seniorů v italské Bologni 2015 se pomalu, ale nezadržitelně blíží. Dnes se posledním postupujícím do finále (pro 36 hráček a hráčů) stala Blanka Hanusíková. Ne, že by věděla, kolik na finále zahrát, ale prostě a jednoduše měla kliku.. :-)

Finále  na 3 hry od nuly mělo zajímavý průběh. Do čela jdou dost nekompromisně Blanka Hanusíková  aJana Lébrová , tedy dá se říci skoro dvě ženy vlastně z opačných pólů po kvalifikaci. Ve svých druhých hrách však obě celkem drasticky propadají... K útoku ale nasazuje Jirka Stulík  (252) a Walter Enders . Třetí finálová hra patří Michalu Foťkovi , velmi solidně zahrála Jana Plešingerová  a Fanda Čermák . A to vlastně byla rozhodující kritéria nejen pro celkovou kategorii mužů a žen, ale i pro všechny dílčí věkové kategorie, kterých se oceňuje na Seniorském Poháru celkem 6.

Takže suma sumárum – nejlepší ženou dne se stává Jana Plešingerová , nejlepším mužem dne pak Walter Enders . Pořadí v jednotlivých věkových kategoriích je vypsáno dole. Nejvyšší mužský nához předvedl Tomáš Rathouský  a dámský Blanka Hanusíková .

Všichni vítězové, tj. 3 nejlepší z každé věkové kategorie mužů i žen obdrželi tradiční křišťálové ceny a speciální dárkové balíčky, majitelé náhozů pak originální portské se sladkým doplňkem. Gratulujeme!

Roční žebříček ČSP  se přehoupl do druhé poloviny. Před námi je ještě turnaj v Chomutově, v Praze a v Pardubicích. Do čela mužů se dneškem vyhoupl Tomáš Rathouský  a ženám kraluje Blanka Hanusíková těsně před Danou Hanušovou. Startovné na ME seniorů 2015 v Bologni mají tedy docela na dosah. Ale pozor... ještě se hrají 3 turnaje a z celkových 8 se započítává pouze 5 nejlepších. Takže rozhodnuto? Ne, ani náhodou... na to si ještě musíme počkat a jak to tak vypadá, tipoval bych, že až do pardubického listopadu.

Body z turnaje se vedle ročního žebříčku ČSP započítávají i do seniorského žebříčku Senior Masters 2014, a že to jsou body opravu velké vyplývá z celkového počtu hráček a hráčů. Žebříček Senior Masters ČR vede rovněž pořadatel ČSP, tedy sdružení seniorských hráčů bowlingu ESBC CZ. Žebříček je po každém seniorském turnaji aktualizován na domovských stránkách seniorského bowlingu (záložka Žebříček ČR) a pro rok 2014 byly i vypsány finanční prémie 3.000 Kč pro nejlepší (viz záložka Senior Masters, kde je žebříček zveřejněn)

Poděkování patří všem seniorkám a seniorům, perfektně fungující centru Šantovka v Olomouci. Příště se v září v Chomutově. Obsazovačka sem je již otevřena a jako obvykle je poslední runda vyhrazena hráčkám a hráčům z větších dálek, prosíme, respektujte to. Navíc je otevřena v Chomutově také páteční předehrávka.

Veškeré výsledky z dneška, ale i historie a vše kolem, jsou již vloženy na seniorských domovských stránkách (www.seniorbowling.cz ). Podívejte se i na fotky olomouckých lídrů.

A závěrem ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: František Čermák , Jiří Hindrák, Vratislav Kulhánek

Muži 58 - 64 let: Jiří Stulík, František Plešinger, Vladislav Podzimek

Muži 65+ let: Walter Enders , Miroslav Sejkora, Josef Brešík

Ženy 50- 57 let: Miluše Nováková , Dana Hanušová, Blanka Hanusíková

Ženy 58 - 64 let: Jana Plešingerová , Marie Frýbortová, Věra Krejchová

Ženy 65+ let: Anna Brokešová , Dagmar Prokopová, Alena Endersová

 

Milan Soušek , 17.08.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-08 Olomouc