Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2013 - 6. turnaj, Praha, výsledky a roční pořadí

2. 1. 2015

Králem je Vlastimil Ševčík, královnou Svatava Závladská

Český Seniorský Pohár 2013  zná jak absolutní, tak i dílčí vítěze. Na pražském ovčíně byly vidět velmi kvalitní výkony, na jejichž základě Vlasta Ševčík  a Sváťa Závladská  získali hlavní ceny seniorské turnajové série kategorie A, tedy velký originální putovní pohár a prémii v podobě volného startu na nejbližším Mistrovství Evropy seniorů, jež se bude konat v červnu 2014 v Helsinkách. Oba se tak zapsali i do Galérie slavných na stejnojmenné záložce. Velké gratulace oběma!

Celkem 76 hráček a hráčů se snažilo získat poslední body do ročního žebříčku a pokusit se tak vyhrát některou z mnoha dnes udělovaných cen (viz foto), ať již za pořadí v tomto dni, či za umístění v ročním žebříčku. V kvalifikaci na jednoduchém mazacím modelu vyučoval Vladimír Stanishevskyi  (1330 ze 6ti her), nicméně ve finále svoji dominanci nepotvrdil a skončil na celkovém 5. místě. Nicméně ve své kategorii byl nejlepší. Více než 1300 v kvalifikaci zahráli i Antonín Platoš  a po čase opět hrající, a opět dobře, Petr Florík . To Marcel Štochl  na to šel úplně obráceně. Z kvalifikace šel do finále jako poslední postupující, aby ve finále skončil druhý a ve své kategorii dokonce první.  Dvoustovek, spíše však hodně přes 200, padalo jako máku a na hry hodně hráčů bylo radost pohledět.

Ve finále se potkalo 20 nejlepších mužů a 10 žen z kvalifikace a tady už přece jenom začala pracovat nervozita. Ne tak u Honzy Fleischmanna , který hrál v klidu a spolehlivě a jeho finálovou jízdu i přes výpadek v poslední čtvrté hře jednoduše nikdo nedokázal uhlídat. Honza přesvědčivě vyhrál, ale v ročním žebříčku mu to nijak nepomohlo, jelikož to byl jeho první start v této seniorské sérii. Mezi ženami ve finále byla jasně nejlepší Sváťa Závladská , v celkovém pořadí 2. místo, mezi ženami jasně první, ve své věkové kategorii tedy rovněž.

Za nejvyšší náhozy dne dostali ceny Vladislav Dedera  (258) a Dagmar Stulíková  (246).

Celý den se nesl v přívětivém a přátelském duchu, zcela všichni hráči dostali na denní útratu solidní příspěvek, pár dárků, pozorností a sponzorských věcí zdarma a navíc všichni členové ESBC CZ do roku 2014 zcela speciální praktický dárek.

Série se zúčastnilo za celý rok 114 seniorek a seniorů, za což pořadatelé samozřejmě děkují a věří, že přízeň nám zachovají i v roce 2014, kdy se tato dnes již prestižní seniorské série kategorie A opět rozšiřuje a její propozice doznají menších, spíše kosmetických úprav. Český Seniorský Pohár 2014  už má svá pevná data v kalendáři ČBA. Hrát se bude pouze na nejlepších bowlingových centrech s nejméně 12ti drahami, tedy v Olomouci, v Pardubicích, v Praze na Ovčíně a v Chomutově, v roce 2014 všude 2x. Započítáváno bude 5 turnajů z 8, a tak odpadne nutnost cestování přes celou republiku, i když přes 80% hráčů se zúčastňuje všech turnajů ČSP, jedou za svými bowlingovými přáteli skoro kamkoliv. Finální Propozice se nyní dotahují a budou zveřejněny během pár dnů (zveřejněno 24.11.2013 s tím, že se ještě diskutuje o možnosti menších úprav v bodování hráčů na základě návrhu Vládi Pitaše).

Ještě jednou všem děkujeme, jsme rádi, že se „áčková“ turnajová série líbí a za dva měsíce začneme nanovo. Všechny seniorky a seniory srdečně zveme, obsazovací listina bude otevřena již zítra v neděli 24.11.13. Veškeré výsledky, historie, vše kolem a spousta fotek bude nejpozději v průběhu neděle na záložce Foto-Video. Aktuální stav Seniorského žebříčku ČR je na záložce Žebříček ČR. Na jeho základě budou po skončení roku 2013 nejlepších ve svých kategoriích pozvání na závěrečné klání Senior Masters ČR 2013 , jenž proběhne v únoru 2014 v Pardubicích. Budeme včas informovat.

A závěrem ještě sumární výsledky podle věkových kategorií, nejprve za herní den:

Muži 50-57 let: Vladimir Stanishevskyi, Jiří Vrážel, František Čermák

Muži 58 - 64 let: Jan Fleischmann, Vlastimil Ševčík, František Brokeš

Muži 65+ let: Marcel Štochl, Tomáš Rathouský, Vladimír Pitaš

Ženy 50- 57 let: Svatava Závladská, Irena Šlechtová, Eva Štefková

Ženy 58 - 64 let: Jana Plešingerová,  Anna Breindlová, Marie Frýbortová

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Marie Horáková, Zdenka Kolářová

 

Závěrečné výsledky ročního žebříčku podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Vladislav Dedera, Jaroslav Šlechta, Jiří Vrážel

Muži 58 - 64 let: Vlastimil Ševčík, František Plešinger, Jiří Stulík

Muži 65+ let: Vladimír Hübst,   Tomáš Rathouský, Vladimír Pitaš

Ženy 50- 57 let: Svatava Závladská, Irena Šlechtová, Danuše Krejčová

Ženy 58+ let: Marie Frýbortová, Anna Brendlová, Dagmar Stulíková

Ženy 65+ let: (spojeno s kategorií 58 – 64 let)

 

Milan Soušek, 23.11.2013

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-11-23 Praha Ovčín