Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2013 - 4. turnaj, Ústí n.L., výsledky

2. 1. 2015
Seniorský Pohár v Ústí pro Sváťu Závladskou


Kvalifikaci  vyhrál Jiří Vrážel  (1299 na 6 her), před Vlastimil Ševčíkem  a Svatavou Závladskou . Všichni jsou na Klíši vlastně doma. Takže asi žádné velké překvapení. Už v kvalifikaci si zahrál nejvyšší nához Stanislav Velek (256).  Do finále postupuje 30 nejlepších, podle Propozic v závislosti na procentu žen ve startovním poli to tentokrát bylo 25 mužů a 5 žen. Prvními nepostupujícími byli František Čermák a z žen Jana Plešingerová.Čtvrtý turnaj Českého Seniorského Poháru  proběhl na Klíši v Ústí nad Labem. Jde o vrcholný typ turnaje kategorie A podle kritérií ČBA. Mazací model Easy Street sliboval slušná čísla. To se nakonec vyplnilo, ale dominovali především místní hráči, mezi něž se vklínil Stanislav Vilášek. Na přivítanou dostali všichni příchozí dáreček v podobě půllitrového originál Pilsner Urquell. Ale popořadě...

Finále  se hraje na 4 hry od nuly. První hrou zahájili výborně Dušan Závladský a Jaroslav Dedera, oba domácí borci. Ve druhé hře však oba polevují, především Jarda Dedera a naopak se silně tlačí nahoru Standa Vilášek (236), který na ČSP přijel až z daleké Ostravy. Ve třetí hře šly výkony celkem všeobecně dolů, jen Standa Vilášek si drží slušný standard (203) a nejvyšší výkon třetích her tak připadl na Milana Souška (214). Jak tomu tak bývá, většinou rozhoduje závěrečná, tedy zde 4. finálové hra. A tady zahrála Sváťa Závladská (223), Vlasta Ševčík (215) a 214 zahrál i Jaroslav Kocůr. Ten však už byl bez šancí na slušné umístění. Celkově tak bez rozlišení kategorií čtvrtý Český Seniorský Pohár vyhrává Svatava Závladská  o 21 bodů před Vlastimilem Ševčíkem  a 27 bodů před třetím Stanislavem Viláškem . Gratulujeme! A zde jsou výsledky v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Stanislav Vilášek  , Jaroslav Šlechta, Dušan Závladský

Muži 58 - 64 let: Vlastimil Ševčík, Milan Soušek, Josef Kučera

Muži 65+ let: Stanislav Nejezchleba, Tomáš Rathouský, Vladimír Hübst

Ženy 50- 57 let: Svatava Závladská, Irena Šlechtová, Hana Chládková

Ženy 58 - 64 let: Dáša Flegelová, Anna Breindlová, Jana Plešingerová

Ženy 65+ let: Alena Endersová  

Na nejlepší hráče v jednotlivých kategoriích čekala dlouhá řada pohárů a cen  , oceněny byly i nejvyšší náhozy – Stanislav Velek  (256) a Irena Šlechtová  (224). Příjemné prostředí centra na Klíši, včetně ochotného personálu, to vše podtrhlo přátelskou atmosféru pěkného turnaje, kde jednou z důležitých složek vedle bowlingových výsledků jsou setkání přátel a bowlingových kolegů. Turnaj probíhal za příjemné atmosféry bez větších zádrhelů, či problémů. Za to děkujeme jak všem hráčkám a hráčům, kteří si v době dovolených našli cestu na ČSP, tak i centru Klíše v Ústí nad Labem.

Celoroční žebříčky  ukazují stav po 4 turnajích. Před námi jsou ještě dva turnajové dny, ten nejbližší je 12.10.13 ve Strikelandu v Chomutově a roční série bude zakončena v listopadu v Pardubicích. Celoroční žebříček nám pak poskytne odpověď, komu pořadatel ESBC CZ uhradí kompletní startovné na příštím ME Seniorů (230 EUR) a samozřejmě také dostane velký putovního pohár za rok 2013. ME Seniorů se příští rok bude konat V Helsinkách ve Finsku. Na čele pánského žebříčku bez ohledu na věk hráčů je po dnešku Vlastimil Ševčík před Františkem Plešingerem  a Jaroslavem Šlechtou . Vladimír na čele zvýšil svůj náskok a už bude hodně těžké jej dohonit. V dámském žebříčku bez rozlišení věkových kategorií  se po dnešku na čelo vypracovala Svatava Závladská před dosavadního lídra Marii Frýbortovou, třetí je Irena Šlechtová. V dámském žebříčku jsou bodové odstupy nižší a tak zde určitě ještě není rozhodnuto nic. Navíc se do ročního žebříčku započítávají 4 nejlepší výsledky ze 6ti turnajů , takže ve zbývajících dvou turnajích se už budou odepisovat body.

Výsledky 4. turnaje ČSP také zahýbaly Republikovým bodovacím žebříčkem seniorů , ten je veden na seniorských stránkách, záložka Žebříček ČR.  V pánské kategorii jsou na čele Tomáš Rathouský , František Plešinger  a Jiří Stulík , v dámské kategorii Dagmar Stulíková  , Anna Breindlová , Marie Frýbortová . Dáša s Aničkou mají stejný počet bodů, ale v seniorském bodovacím žebříčku ČR ještě není zahrnuto Mistrovství světa 2013, to přidáme během pár dnů a Dáša se tak od Aničky utrhne.

Veškeré výsledky  a také spousta fotografií  jsou k vidění na našich stránkách včetně kompletních historií výsledků, komentářů, fotek. Fotky jsou umístěny na záložce Foto, video . Otevřena je již takéobsazovačka   na pátý Český Seniorský Pohár v Chomutově. Jako obvykle žádáme, aby hráči z bližšího okolí obsazovali úvodní hrací rundy, poslední runda je určena pro hráče ze vzdálenosti 200 km a více. Děkujeme za pochopení!

A POZOR – máme připravenu speciální cenu pro absolutního vítěze v Chomutově  bez rozlišení pohlaví a věku – nový typ moderního fotoaparátu Samsung HD, Wi-Fi přenos fotek, HD video a mnoho dalších funkcí, v ceně cca 3.500 Kč! Přijďte si tedy pro něj! :-)

Ještě jednou díky všem za krásný seniorský turnaj, bezprostředně před námi je finalizace Seniorské Bowlingové Ligy, která může začít za podmínky naplnění skupiny už od září 2013. Začít je ale možné i později až do konce listopadu, jakmile se jakékoliv skupina v kterémkoliv centru naplní. Veškeré věci kolem SBL, včetně přihlášek a dosavadních registrací týmů, najdete na stránkách SBL www.seniorboling-liga.cz . Sem se dostanete ale i proklikem ze záložka Seniorská liga na domovských stránkách českého seniorského bowlinguwww.seniorbowling.cz .

Milan Soušek, 18.08.2013

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-08-13 Ústí n.L.