Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2013 - 2. turnaj, Třemošná, výsledky

2. 1. 2015

Viktor a Svatava usedli na trůn

Druhý turnaj Českého Seniorského Poháru, ročník 2013, proběhl na Třemošné v sobotu 09.03.13. Naše očekávání, jak centrum s 10ti drahami zvládne silný nápor našich hráček a hráčů ve věku 50 a více let, bylo zcela naplněno. Ochotné centrum s ochotnou obsluhou i personálem, dobrá kuchyně, co víc si přát...

Turnaj byl opět velmi pěkně obsazen, poměřit síly si přijelo 67 seniorských hráček a hráčů, na něž všechny čekal jednak malý Velikonoční dárek a sponzorská pozornost. Na nejlepší pak dlouhá řada cen pro vítězné trojice ve všech šesti kategoriích a pár doplňkových cen.

Dráhy byly namazány programem Scorpion C, 41 stop. Chvilku trvalo, než si na to hráči zvykli, ale model to nebyl nijak záludný, či mimořádně obtížný. Kvalifikaci převzal do své režie Vlastimil Ševčík  (1358 ze 6ti her), v ženách Marie Frýbortová  (1207). Zadařilo se Hance Chládkové , která si zahrála 251, což zůstalo jako dámský nához celého dne. Vlasta dal rovněž v kvalifikace 268 a to byl i mužský nához, který sice vyrovnal ve finálové čtyřhře Vladimír Hübst , ale první byl Vlasta, takže za to pobral příslušné ocenění.

Do finále postoupilo nejlepších 20 mužů a 10 žen. Hned zkraje šel do vedení po první hře Viktor Schön , který chytil formu a našel optimální trajektorii pro svou kouli, následovaný Vlastou Ševčíkem . Druhou hrou Viktor malinko své vedení ještě upevnil. Do třetí hry drtivě nastoupil Vladimír Hübst (268) a šel tak do čela. Poslední hra mu však šeredně nevyšla a tak rozhodl souboj mezi Viktorem a Vlastou, který nakonec skončil skvěle proViktora Schöna . První start v Českém poháru a hned první místo. Skvělá práce! O 9 kuželek zpět zůstalVladimír Hübst  na druhém místě a třetí příčku obsadil po zásluze Vlastimil Ševčík .

Finálový souboj žen ovládla suverénně Sváťa Závladská , jejíž forma gradovala v pravý okamžik. O 90 kuželek zpět skončila druhá Dáša Stulíková  a o dalších 6 kuželek skončila třetí Anna Breindlová .

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži do 57 let:   Vladislav Dedera , Jaroslav Šlechta, Dušan Závladský

Muži 58 - 64 let:  Viktor Schön , Vlastimil Ševčík, František Plešinger

Muži 65+ let:      Vladimír Hübst , Tomáš Rathouský, Vladimír Pitaš

Ženy do 57 let:   Svatava Závladská , Danuše Krejčová, Hana Chládková

Ženy 58 - 64 let:  Dagmar Stulíková , Anna Breindlová, Marie Frýbortová

Ženy 65+ let:      Alena Endersová , Zdenka Kolářová, neobsazeno

Všichni tito nejlepší přebrali své ceny a pohárky (Hanka Chládková je má u pořadatele, předáme příště) a tím skončil příjemný den plný nejen bowlingu, ale i zábavy, setkání s přáteli a dobré nálady.

Děkujeme všem hráčům a hráčkám a těšíme se na třetí díl Českého Seniorského Poháru, který je naplánován nasobotu 18.05.13 do Brna . Obsazovačka je již připravena s tím, že v pátek je možné odehrát předehrávku (což se týká především brňáků a moraváků, co to do Brna nemají daleko). Jako obvykle prosíme o respektování vzdáleností od Brna, poslední runda je vyhrazena pro hráče ze severních a jižních Čech, předposlední pro pražáky a z jiných českých oblastí, moraváky prosíme do předehrávky, či 1. nebo 2. rundy. Obsazovačka je dostupná buď ze seniorského webu nebo přímo na www.obsazovacky.cz .

Kompletní výsledky jsou zde ke stažení, mnoho fotek z turnaje je na záložce Foto-Video.

Milan Soušek, ESBC CZ, 10.03.201

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-03-09 Třemošná