Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - Propozice

2. 1. 2015


Platné Propozice turnajové série. Pozor změna - pro nečleny ESBC CZ startovné 600 Kč, pro členy startovné beze změny.

Český Seniorský pohár 2012

Propozice turnajové série

ESBC CZ vyhlašuje druhý ročník otevřené série turnajů v bowlingu pro seniorky a seniory pod názvem „Český Seniorský Pohár  2012“  (dále jen ČSP). Soutěž je určena pro jakékoliv (registrované i neregistrované) hráčky a hráče bowlingu ve věku 50 a více let.

1.  Pořadatel turnaje: ESBC CZ (www.seniorbowling.cz )

2.  Koordinátor ČSP: Milan Soušek (milan.sousek@seniorbowling.cz , 604243977)

3.  Charakteristika turnaje: ČSP 2012 se skládá ze 6ti samostatných turnajů, které se vyhodnocují jednak každý zvlášť a jednak do společné roční tabulky. Výsledky mužů a žen jsou vedeny v jednotlivých turnajích i v celkové roční tabulce samostatně. V rámci kategorie mužů i žen jsou vedeny dvě věkové skupiny: 50 až 58 let a 59+ let. Poznámka: v případě účasti v některé kategorii nižší, než 5 hráček/hráčů bude tato kategorie sloučena se sousední věkovou kategorií. Turnaje se hrají klasicky podle platných bowlingových pravidel.

4.  Termíny a místa konání: a/ České Budějovice, Campus bowling: 18. února 2012, b/ Brno, Hokna: 14. dubna 2012, c/ Chomutov, Strikeland: 2. června 2012, d/ Praha, Na Ovčíně: 25. srpna 2012, e/ Olomouc, Bowland: 13. října 21012, f/  Pardubice, Luka: 24. listopadu 2012. Do celkové roční tabulky budou započítány každému hráči/hráčce čtyři turnaje s nejlepším umístěním.

5.  Přihlášky do soutěže: obsazovací listiny budou zveřejněny pro každý z uvedených turnajů na internetových stránkách www.czechbowling.cz  (zde v levém menu Obsazovačky)

6.  Startovné: v každém jednotlivém turnaji: 600 Kč, pro členy ESBC CZ 450 Kč (poznámka: přímo na turnajích bude možné vyplnit členskou přihlášku do ESBC CZ a hrát tak ihned za snížené startovné. Info o ESBC CZ: www.seniorbowling.cz ). Opakovaný start (re-enter) – na každém turnaji je každému startujícímu povolen nejvýše jeden opakovaný start (pouze bude-li volné místo, první starty mají přednost), opakovaný start = 500 Kč. Stejný hráč nemůže plánovat v obsazovačce start současně v poslední a předposlední kvalifikační rundě. 

7.  Příprava drah, mazání: mazací model bude zveřejněn vždy nejméně 1 týden před každým turnajem nawww.seniorbowling.cz . Obecně půjde o jednodušší mazání typu krátké (České Budějovice, Praha), house (Brno, Olomouc) a dlouhé (Chomutov, Pardubice). Maže se obvykle před každou lichou kvalifikační rundou a před semifinálem nebo finálem.

8.  Herní systém (společný pro všechny turnaje ČSP):  Hlavním herním dnem je sobota. V případě potřeby lze přidat kvalifikační rundy v pátek před herní sobotou. Systém organizace turnaje (stejný pro všechny 3 turnaje):

a/ dráhy si hráči losují při registraci

b/ trénink vždy 2 frame

c/ kvalifikace: 5 her (obvykle americkým systémem hry se střídáním na páru drah)

d/ semifinále: hráči se na dráhy nasazují, z kvalifikace postupuje 40 nejlépe umístěných (32 mužů, 8 žen), odehrají se 3 hry od nuly

e/ finále: hráči se na dráhy nasazují, ze semifinále postupuje 20 nejlépe umístěných (16 mužů, 4 ženy), odehrají se dvě hry od nuly

Vítězem turnaje se stává muž a žena s nejvyšším součtem kuželek ze dvou finálových her. V případě bodové shody po kvalifikaci o pořadí rozhoduje vyšší nához v pořadí: vyšší nához, druhý vyšší nához, atd.

9.  Výsledkový servis: Výsledky se vyhodnocují odděleně pro každou kategorii (muži do 58, muži nad 58, ženy do 58, ženy nad 58 let). Všechny výsledky jednotlivých turnajů a roční výsledky budou k dispozici na stránkách seniorského bowlingu ESBC CZ www.seniorbowling.cz , včetně komentářů, fotografií, případně videa. Výsledky s komentářem budou zaslány i na bowlingové weby www.czechbowling.cz  a www.bowlingweb.cz . Výsledky se započítávají do žebříčků ČBA a žebříčku FIRO.

10.  Hendykepy: ženy s ohledem na oddělenou soutěž nemají přiděleny žádné zvláštní hendykepy. Podle věku hráče/hráčky budou ke všem hrám včetně finále připočítávány hendykepy ve výši: 59 až 64 let = 5 bodů, 65 a více let = 10 bodů ke každé hře. Rozhodné pro přiznání hendykepu je datum narození hráče/hráčky v porovnání s kalendářním rokem konání ČSP (např. dovršení věku 59 let v roce 2012 apod.).

11.  Bodové ohodnocení turnajů: všechny turnaje v rámci ČSP jsou bodově ohodnoceny stejně: 1. místo: 50 bodů, 2. místo: 45 bodů, 3. místo: 42 bodů, 4. místo: 40 bodů, 5. a další místa vždy o 1 bod méně (39, 38, atd.). Minimální počet získaných bodů pro každého účastníka turnaje: 1.

12.  Roční tabulka ČSP: hráčům se do roční tabulky započítávají z celkem 6ti turnajů 4 turnaje s nejlepším umístění hráče. Po posledním turnaji budou na základě získaných bodů a pořadí vyhlášeni vítězové – držitelé putovního Českého Seniorského Poháru v kategoriích: absolutní pořadí muži, ženy. Oceněno bude nejlepších 5 hráček a hráčů ve všech věkových kategoriích mužů i žen (platí podmínka nejméně 5ti hráčů ve skupině): muži 50 až 58 let, ženy 50 až 58 let, muži 59+ let, ženy 59+ let.

13.  Vyhlášení výsledků jednotlivých turnajů: výsledky budou vždy vyhlášeny bezprostředně po skončení každého turnaje a ceny budou hráčům/hráčkám předány na místě, pokud nevznikne jiná dohoda.

14.  Vyhlášení výsledků celoroční soutěže ČSP: slavnostní vyhlášení celoročních výsledků, předání putovního Českého Seniorského Poháru vítězům proběhne v rámci posledního turnaje v centru Luka bowling Pardubice. Součástí tohoto vyhlášení je i společný raut pro účastníky posledního turnaje. Případné nepřevzaté ceny uschová organizátor na dobu 1 měsíce a předá po dohodě s hráčem.

15.  Výhry, ceny, odměny:

a/ každá Perfect game v kterémkoliv turnaji = 3.000 Kč na místě v hotovosti

b/ každá hra 280 až 299 v kterémkoliv turnaji = 500 Kč na místě v hotovosti

V rámci jednotlivých turnajů: poháry, věcné ceny: 3 nejlepší muži a 3 nejlepší ženy v každé věkové kategorii

Celoroční vyhodnocení: vítězové podle roční tabulky: putovní Český Seniorský Pohár (absolutní vítěz muž a žena), nejlepších 5 hráčů a hráček v každé kategorii (M 50-58, Ž 50-58, M 59+, Ž 59+). Všichni pohár, věcná cena, originální stříbrný Pražský groš, ceny sponzorů. Absolutním vítězům (muž, žena) uhradí ESBC CZ startovné na nejbližším Mistrovství Evropy seniorů.

16.  Ostatní: o všech otázkách organizačních, herních, o jakýchkoliv sporech, nejasnostech apod. s konečnou platností vždy rozhoduje organizátor-rozhodčí na místě konání turnaje. Propozice je možné v případě nutnosti operativně přizpůsobovat situacím na místě konání turnajů.

Partneři a sponzoři ČSP: Budvar, Hlavní město Praha, Olympus, Oral B, Čedok, a.s., Česká bowlingová asociace