Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historicky 1. turnaj pro Rathouského a Souška

12. 2. 2017

Premiéra Seniorského Poháru dvojic v Pardubicích

V sobotu 11.02.17 proběhl v Pardubicích premiérově Seniorský Pohár dvojic. V roce 2017 se odehraje celkem 6 turnajových dní – 3 na jaře, 3 na podzim. Do roku se započítávají 4 nejlepší turnaje. Příště se hraje 11. března 17 v Olomouci a pak 8. dubna opět v Pardubicích.

Dnes si přijelo vyzkoušet herní model 4 + 2 + 2 hry po pár omluvách 30 hráček a hráčů, kteří utvořili 15 dvojic. Ty mohou být jakékoliv, jediná podmínka je dovršení věku 50 roků v roce 2017. Mazací model byl dlouhý 39 stop s 21 ml oleje.

Kvalifikace se nejlépe vydařila tandemu Plešingerů se součtem 1579. Jana si zahrála krásných 233, což se nějakou dobu drželo coby nejvyšší nához. Druzí skončili Pepa Bešík s Blankou Hanusíkovou – 1531 a třetí Tomáš Rathouský s Milanem Souškem – 1506. Posledními postupujícími do semifinále se stali Lubo Matera s Jardou Růžičkou.

Semifinále se hraje jako play off na součet dvou her (4 hry dvojice), systém 1-10, 2-9, atd. Boje to byly zajímavé, za překvapení lze asi považovat vyřazení zkušené dvojice Pepa Bešík – Blanka Hanusíková Brokešovými. Standa Dohnálek zahrál 244 a převzal tak šanci na nejvyšší nához. Ani toto však nevydrželo…

Finále je určeno pro vítěze semifinálových duelů. Opět dvě hry od nuly. V první hře přišel blesk z čistého nebe – Mirek Dutka dává 245! Ostatní spíše jen pokukují, co bude dál a jak to zaonačit, aby to vedlo k úspěchu. Nejlepší druhou hru ze všech měl Tomáš Rathouský (224). A tak se šlo rychle počítat, aby se na světlo dostaly konečné výsledky: 5. místo obsazují Brokešovi, 4. místo patří Plešingerovým a jsme na stupních vítězů: 3. místo vybojovali Standa Dohnálek s Milanem Jindřiškem, 2. místo patří dvojici, která překvapila celou hernu: Mirek Dutka a Vláďa Baborovský. Vítězi premiérového turnaje se stali celkem přesvědčivě Tomáš Rathouský s Milanem Souškem.

Nejlepší týmy pobraly své ceny, nejvyšší nához jednotlivce má Mirek Dutka (245), nejvyšší nához dvojice Pepa Bešík s Blankou Hanusíkovou (435). Ženou dne se stala Anička Brokešová.

Roční žebříček samozřejmě kopíruje pořadí z dneška, ale ne zase tak úplně, protože se přičítají prémiové body za vysoké náhozy, které pořadí ovlivňují. Vedeme Roční žebříček jak dvojic, tak i jednotlivců.

Díky všem hráčkám a hráčům, těšíme se na příště, obsazovačka je na to již připravena. Hrajeme tentokrát v Olomouci, tak uvidíme, jak se to vyvrbí.

Milan Soušek, 12.02.2017

Výsledková listina ke stažení

Na fotkách jsou 3 nejlepší dvojice.

(na ČBA výsledky odeslány 12.02.17 v brzkých ranních hodinách)

Na fotce jsou vítězové. Nezapomeňte se podívat do Fotoalba níže na další fotky.

1.-misto---milan-sousek--tomas-rathousky.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-02 Pardubice